Villit tammat blogi – Helmikuun lumisia kuulumisia

Alkanut vuosi on jo vierähtänyt helmikuun loppupuolelle, joten on hyvä kertoa Sannin ja Miinan kuulumisia talven ajalta. Sanni ja Miina viettivät hevosten tapaan syntymäpäiväänsä tammikuun ensimmäisenä päivänä, joten Sanni on jo ehtinyt 8-vuotiaaksi ja Miina on nyt 5-vuotias. Tämän talven aikana Kaisa on siirtänyt ne myös tarhaamaan yhdessä. Molemmat ovat sopuisia hevosia, mutta Sanni on kuitenkin selvästi pomo tarhassa ja tulee esimerkiksi ensimmäisenä portille, kun ihminen tulee aidan viereen. Molemmat tammat mahtuvat silti hyvin syömään samalta heinäkasalta.

Sannia loppusyksystä vaivannut jalkoja turvotteleva virus on nyt poistunut kuvioista, joten Sanni on jälleen voinut hyvin ja sitä on päästy treenaamaan normaalisti. Kaisan mukaan Sanni on treenannut hyvin ja tuntunut ravaavan hieman notkeammin kuin aiemmin. Miina on koko ajan pysynyt terveenä ja sitä on treenattu aika reippaasti, että se saisi lisää jaksamista ja toivottavasti lisääntyneet voimat auttavat tammaa myös terveyden säilyttämisessä. Molemmat tammat siis voivat hyvin ja ovat hyvällä talvikarvalla. Sanni klipattiin eli sen karvat ajeltiin kerran syksyllä, mutta nyt talvella se on saanut olla pitkässä karvassa.

KUVA

Treenikelit ovat Veikassa olleet loistavat, sillä runsaiden lumisateiden myötä teille ovat muodostuneet hyvät polanteet. Tiet ovat olleet jopa niin hyvässä kunnossa tänä talvena, että Kaisa ei ole lainkaan pohtinut ajoreitin auraamista Saarijärven jäälle.

Pakkaset eivät ole kovin pahasti vaikeuttaneet hevosten treenaamista, vaikka täällä Mikkelissä on ajoittain ollutkin varsin kylmää. Kaisan mukaan talven aikana on ollut ainoastaan 2-3 päivää, kun oli liian kylmää ajaa hevosia, mutta niinäkin päivinä hevoset saivat liikuntaa vesikävelymatolla. Jossain määrin lämpötilat ovat kuitenkin vaikuttaneet treenilenkkien pituuteen ja vauhteihin, sillä kovemmilla pakkasilla Kaisa on helpottanut treenejä, etteivät hevosten tarvitsisi ihan hurjasti hikoilla kylmimpinä päivinä.

Molemmille tammoille tekisi tässä vaiheessa hyvää päästä harjoitusraveihin juoksemaan porukassa, mutta sitä suunnitelmaa ei pääse toteuttamaan, sillä Mikkelissäkin harjoitusravit ovat nyt tauolla. Tämän hetkisessä koronatilanteessa Suomen Hippos suosittelee, että erillisiä harjoitusravitapahtumia ei järjestetä. Joka tapauksessa tammat käyvät melko varmasti hiitillä raviradalla maaliskuussa, jotta nähdään kuinka lähellä kilpailukuntoa ollaan.

Kilpailusuunnitelmista Kaisa ei osannut sanoa vielä muuta varmaa, kuin että Sanni näyttäisi tulevan starttiin ensimmäisenä kaksikosta. Pohdinnassa on, kokeiltaisiinko Sannin kilpailuttamista hokkikengässä vai odotetaanko kevään tuloa niin että Sannille saisi jälleen kengittää duplokengät? Toivottavasti myös koronatilanne kevään myötä helpottaa, että pääsisimme sitten katsomaan tammojen startteja paikan päälle raveihin.

Lämpimin terveisin, Marita