Kuntoutus

Horse Wellness kuntoutuspalvelu

Kuntoutus / kuntouttava valmennus alkaen: 1150 €/kk. Pyydä tarjous.

Toimintamme lähtökohta on taata urheiluhevosille pitkä kilpailu-ura ilman jatkuvia piikityksiä tai hoitotoimenpiteitä. Hevosten hyvinvointi on kaiken tekemisen perusta. Räätälöimme yksilöllisen tarpeen mukaan kuntoutusohjelmia, joiden avulla hevosta pyritään vahvistamaan luonnollisin keinoin ja pääsemään ongelmien yli.

Tyypillisiä ongelmia joita olemme menestyksekkäästi hoitaneet ovat akuutit ja krooniset jännevammat, lihasvauriot, suolisto- ja vatsaongelmat, krooniset hengitystieongelmat sekä monitahoiset raviongelmat. Lisäksi idyllinen ja rauhallinen maalaismiljöö monipuolisine maastoineen ja laadukkaine tarhaus sekä talliympäristöineen ovat omiaan piristämään myös terveen hevosen mieltä ja sitä kautta kilpailu-uraa.

Esimerkki kuntoutusjaksosta

Kuntoutuksen perusteet

Säännöllinen liikutus

Meille kuntoutuksen tärkein periaate on pitää hevonen säännöllisessä liikkeessä mahdollisimman nopeasti vammautumisen jälkeen. Alkuun yleensä vesimatolla, sen jälkeen maastossa kävellen joko kärryistä tai selästä liikuttaen kunnes ylläpitovaiheessa siirrytään hölkkään. Säännöllinen liikunta tukee kuntoutusta monin eri tavoin ja estää hevosta lihoamasta, jolloin ennuste paranemiselle kasvaa ja riski uudelleen loukkaantumiselle pienenee.

Vesikävelytys

Vesikävelytys auttaa vamman akuutissa vaiheessa liikuttamaan hevosta turvallisesti ja nopeuttamaan toipumista. Lisäksi se toimii palauttavana ja lihaksistoa avaavana harjoitteena kilpaileville hevosille. Olimme mukana kehittämässä suomalaisvalmisteista Lepikon vesikävelytysmattoa, jossa on mm. ylämäkitoiminto, automaattinen ohjelmointi (vauhti, vedenmäärä, aika, kulma) sekä kompakti rakenne johon hevosen on helppo oppia kerrasta.

Lihashuolto

Laadukas lihashuolto on tänä päivänä yksi tärkeimpiä hevosten rasitus- ja lihasvammojen ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä.  Tiimissämme toimii kokenut hevoshieroja Miia Kero, joka hieroo säännöllisesti hevosiamme.

Rehut ja lisäravinteet

Ruokinnan merkitystä hevosten hyvinvoinnissa ei voi liikaa korostaa. Tässäkin yksilölliset tarpeet vaihtelevat ja on tärkeää löytää jokaiselle hevoselle sopiva ruokinta-ohjelma tilanteen mukaan. Yhteistyö Hankkijan kanssa antaa meille laajat mahdollisuudet suunnitella ja toteuttaa ruokintaa yksilöllisen tarpeen mukaan. Racing rehutEQPro sekä Supreme Horse Care -sarjat tukevat hevostemme hyvinvointia.

Olemme kehittäneet yhteistyössä Hankkija tuotekehitystiimin kanssa kattavia lisäravinneohjelmia tukemaan kuntoutusta.

Tutustu Horse Wellness -lisäravinneohjelmiin

Kylmähoito

Jalkojen tehokas ja turvallinen kylmäys treenin jälkeen tai vamman akuutissa vaiheessa päivittäin on erittäin tärkeä osa jalkojen terveyttä. Game Ready yhdistää tehokkaan kylmähoidon ja aktiivisen kompression patentoidulla USA:ssa kehitetyllä teknologialla. Game Ready Equine on ylivoimainen hoitomuoto mm. jänne- ja ruhjevammojen nopeassa kuntouttamisessa, palautumisen nopeuttamisessa ja vammojen ennaltaehkäisyssäValitsimme Ell. Antero Tupamäen suosituksesta GameReadyn hoitamaan hevostemme jalkojen kylmäystä ja olemme olleet todella tyytyväisiä hoitovaikutuksiin. Lue lisää: www.gamereadyequine.fi 

Meiltä voit myös vuokrata tai hankkia Game Ready -laitteen omaksesi. Ota yhteyttä ja kysy tarjous!

Höyryhoito

Keuhko- ja hengitystiesairauksien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn käytämme vallankumouksellista Nortev Flexineb -hengitystiesumutinta, joka on hevosesi kannalta erittäin miellyttävä tapa hoitaa hengitystiesairauksia. Flexineb tuottaa hienoa inhaloivaa sumua ja generoi pienhiukkasia, jotka pääsevät syvälle hoidettavan hevosen keuhkoihin. Laitteen avulla voidaan annostella luontaistuotteita, kuten suolaliuosta, palsamia, saliinia, eukalyptusta tai antibiootteja tulehtuneisiin keuhkoihin. Sitä voidaan myös hyödyntää keuhkojen ja ilmateiden hoitoon tarkoitettujen lääkkeiden annosteluun. Antibioottien ja lääkeaineiden annostelusta huolehtivat eläinlääkärit tai -klinikat.

Win with whool lampaan villapatjat

Jalkojen hyvinvoinnin tukemiseksi käytämme myös lampaanvillapatjoja kääreinä. Osalla hevosista ne ovat käytössä yön yli tilanteesta riippuen. Lampaanvillan teho jalkojen hoidossa perustuu lämmön ja villan sisältämän luontaisen rasvan lanoliinin yhteisvaikutukseen. Se kiihdyttää verenkiertoa ja käynnistää ja kiihdyttää elimistön luontaisia paranemisprosesseja. Lue lisää: https://www.winwithwool.com/       

Meiltä voit myös hankkia Winwithwhool-patjoja.
Ota yhteyttä ja kysy tarjous!