MAS Joy – Hevoskimppa Farmarin Iloiset

Kimpan kuulumiset

Lokakuu 2023

ILOista syksyä kaikille! Ilo on jatkanut syyskuussa ”eskaria” ja hyvin on mennyt. Tänään maanantaina 2.10 oltiin siinä vaiheessa, että tamma sai ensimmäisen kerran kärryt perään. Se on aina jännittävä hetki sekä hevoselle, että kuskille ja avustajille. Kaikki sujui kuitenkin oikein hyvin ja ensimmäinen lenkki tehtiin pihapiirissä ilman ongelmia. Vielä on hyvä pitää taluttajia muutaman kerran, jotta käännökset ja muut yllättävät tilanteet eivät tuota ongelmia. Lokakuu siis jatketaan harjoittelua kärryjen kanssa ja loppukuusta varmasti ajetaan jo itsenäisiä hölkkä / kävelylenkkejä. Muuten Ilo on ollut terveenä ja saa olla kaverinsa Taikan kanssa pihatossa, josta tammavarsat haetaan sitten yhdessä ajo-opetukseen. Nyt sitten vaan jatketaan Ilon kehittämistä kohti raviuraa ja kimpan sääntöjen mukaan Ilo siirtyy sitten vuodenvaihteessa varsinaiseen valmennukseen.

Mikkelin viime raveissa myös paljastettiin kasvattaja Martti Ala-Seppälän valinta Ilon valmentajaksi. Martin kanssa toki yhteistyössä keskusteltiin ja valinta oli lopulta helppo. Ilo saa jäädä Etelä-Savoon, kun se muuttaa vuoden vaihteessa Mäntyharjulle Janita Antti-Roikon talliin. Janitalla on paljon nuoria hevosia treenissä, hän on menestynyt koko ajan hienosti ja vieläpä Jontte Boy:n jälkeläiset ovat hänelle mieluisia. Ilo saa loistavat mahdollisuudet näyttää kykynsä ravurina!

Marraskuussa on tarkoitus pitää viimeinen kimppatapaaminen täällä Veikassa jouluisissa merkeissä. Ensin saatte seurata Ilon harjoitusta ja sen jälkeen halukkaille tarjolla maittava jouluateria. Tarkemmin päivämäärästä ja muusta seuraavassa infokirjeessä marraskuun alussa. Jatkossa järjestämme tietysti myös kimppatapaamisia Mäntyharjulla ja mahdollisesti avataan Ilolle omat nettisivut, jossa päivitetään kuulumisia n. 1kk välein. Lisäksi kimpalle avataan oma tili, jonne kerätään ensi vuoden kuluvaraus 100 €/osuus ja sieltä sitten maksetaan Ilon kuluja. Myös näistä asioista tiedotetaan tarkemmin marraskuussa.

Syyskuu 2023 – HUOM! Kimppatapaaminen ja valmentajan julkistus 18.9.2023

Kuvat: Kati Sepponen

Ilon kesä on sujunut edelleen oikein hyvin ja laidunkausi on juuri näinä aikoina päättymässä. Sen jälkeen alkaa sitten valmistautuminen kohti raviuraa. Matkasta tulee varmasti kaikille vaiherikas ja opettavainen, eikä vähinten Ilolle itselleen. Aluksi kerrataan ennen laidunlomaa opittuja asioita; valjastamista ja liikuskelua ”silat selässä” takana kävelevän ohjastajan ohjeiden mukaan. Tätä kerrataan niin paljon, että asiat tulevat ns. rutiinilla. Sitten kun siltä tuntuu siirrytään kärryajoon ja aloitetaan pikkulenkeistä, tyyliin pari kertaa talllin ympäri. Pikkuhiljaa matka pitenee ja pian ollaankin sitten ns. normitreenissä. Tämä sisäänajo1-vuotiaalla hevosella kestää yleensä sinne vuoden vaihteeseen. Sen jälkeen harjoittelu muuttuu tavoitteellisemmaksi ja mukaan tulevat myös leikkimieliset vedot tai vauhdikkaammat harjoitukset.

Ennen kuin siellä asti ollaan, on kuitenkin tärkeää, että opetusvaihe saadaan hyvin ja huolellisesti vietyä loppuun. Tärkeää on myös, että varsa on terve ja Iloinen nuori neito, jolloin asiat yleensä menevät paremmin perille ja toistoja ei tarvitse niin paljoa. Suu ja hampaat on hyvä katsoa tässä ennen kuin aletaan laittamaan kuolaimia suuhun. Jos varsalla on suu tai hampaat kipeät niin opetuksesta voi tulla hyvin vaikea prosessi sekä opettajalle että opetettavalle.

Samalla toivotamme kaikki kimppalaiset tervetulleiksi kimppatapaamiseen Veikan kartanoon 18.9 n. klo 15. Tarkoituksena on valjastaa Ilo ja toteuttaa päivän harjoitus siinä kimppalaisten valvovan silmän alla. Todennäköisesti tuolloin ollaan vielä jalkapelissä Iloa opettamassa ja kärryajo aloitetaan syyskuun loppupuolella. Kimppatapaaminen jatkuu sitten raviradalla, jossa illalla hienot iltaravit. Ja jännitystä riittää muutenkin. Sillä tuolloin raveissa teemana on kimppaomistaminen ja MAS Joy kimppa myös esillä. Lisäksi raveissa paljastetaan kuka on Ilon valmentaja vuoden vaihteesta eteenpäin. Mahdollisesti saadaan myös valmentajan kommetteja tuoreeltaan. Palataan vielä lähempänä ravien aikatauluun, ruokailuun yms… Nyt kuitenkin päivämäärä ylös ja ILOista syksyn odotusta.

-Vesa

Elokuu 2023

Kuvat Kati Sepponen

Tervehdys Iloiset kimppalaiset,

Kesä on mennyt yhdessä hujauksessa ja tekemistä on meillä riittänyt niin oriasemalla kuin tallin puolella. Varsoja on syntynyt kesän aikana seitsemän ja kun ulkopuoliset siitostammat varsoineen lasketaan mukaan niin parhaimmillaan Veikan kartanossa hevosia oli 70-80 kappaletta.

Mukava kesäilta saatiin viettää Ilon kimppalaisten kanssa kesäkuussa, kun järjestimme Ilon kesäjuhlat-teemalla kimppatapaaminen. Ilo oli tuolloin aloitellut kesälomaa laitumella. Kesä onkin sujunut oikein hyvin ja laidunkausi jatkuu vielä elokuun ajan säävarauksella. Pari kertaa Ilo on muuttanut laidunpaikkaa, jotta vihreää on ollut tasaisen hyvin tarjolla. Loppukesän Ilo viettää kaverinsa Kiss From A Rosen kanssa Veikantien varressa olevalla laitumella, näköetäisyyden päässä kartanosta. Tietysti pari kertaa päivässä käydään viemässä väkirehuja ja täyttämässä vesiastiat, joten jatkuvassa tarkkailussa tammat ovat. Hyvin viihtyvät keskenään ja varmasti auttavat toisiaan sitten ajo-opetuksen aikana.

Tosiaan nyt kun säät ovat vielä hyvät ja syötävää riittää niin jatketaan laidunkautta. Syyskuussa sitten alkaa tapahtumaan, kun Ilo kertaa valjastuksen ja käynnin aakkoset. Sen jälkeen lähdemme pikkuhiljaa kokeilemaan kärryajoa ja loka-marraskuussa tavoitteena olisi, että Ilo menee jo sujuvasti hölkkälenkkiä ja kehittyy nopeasti kohti ensimmäistä varsinaista valmennusvuotta. Valmentajastakin olen jo Martin kanssa keskustellut. Valmentaja paljastetaan syyskuun alussa ja kimpan sääntöjen mukaan Ilo siirtyy treeniin vuoden lopussa. Mutta tarkoitus on kyllä järjestää parikin kimppatapaamista vielä tässä meillä syksyn aikana. Seuraava infokirje tulee sitten siinä vaiheessa, kun ollaan aloitettu ajo-opetus ja syksyn kimppatapaamisen päivämäärä on selvä.

-Vesa

Toukokuu 2023

Kuvat 13.05.2023, Mari Sepponen

Tervehdys Iloiset!

Viime viikkoina kesä on lähtenyt etenemään kovaa vauhtia ja Ilon kohdalla se tarkoittaa kesälomaa ensi viikosta lähtien. Ilo pääsee kavereiden Ruskan (MAS Justperfect) ja Taikan (Kiss From A Rose) kanssa Veikan Kartanon laitumelle. Tammat ovat vaihtaneet myös kesäkarvaan ja ovat todella hienoja nuoria neitosia. Kevät on sujunut Ilon osalta oikein hyvin ja tamma on ollut terveenä ja iloinen. Ajo-opetusta on tehty säännöllisesti, mutta pienin askelin. Kärryillä ei ole vielä ajettu, mutta muuten varusteiden kanssa liikkuminen on sujunut hyvin ja ohjastuntumaa Ilo on ottanut hyvin vastaan. Sitten syksyllä kesäloman jälkeen jatketaan ajo-opetusta ja siirrytään kärryajoon.

Ilolle on avattu meidän verkkosivuille oma sivusto, jonne tulevat myös nämä infoviestit. Sivusto löytyy täältä: MAS Joy – Hevoskimppa Farmarin Iloiset – Stall Blombacke

Seuraava kimppatapaaminen pidetään perjantaina 9.6.2023 klo 17. Kyseessä on Ilon kesäjuhlat, jossa paljon mielenkiintoista ohjelmaa. Liitteenä kutsu. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee mukaan viettämään hauskaa iltaa yhdessä. Ruokailun hinta on 25 € ja sen voi maksaa kortilla paikan päällä. Voi tulla myös mukaan ilman ruokailua ja kavereita voi ottaa mukaan vaikkei Ilon kimpassa olisikaan. Ilmoittautumiset kesäjuhlaan 4.6 mennessä Minna Hänniselle hanniska74@gmail.com Ruokailuun on ehdottomasti ilmoittauduttava etukäteen, tarjoiluista vastaa Hiirolan Juhlapalvelut.

Tervetuloa!

-Vesa

8.4.2023, kuvat Kati Sepponen

Maaliskuu 2023

Terve,

Ilon talvi on sujunut hyvissä merkeissä tammavarsapihatossa. Varsa on kasvanut ja vahvistunut. Vielä suhteellisen paksu talvikarva, mutta kevättä kohden Ilo muuttuu varmasti hienoksi ja siroksi neidiksi.

Maaliskuun aikana Ilo madotettiin ja se pääsi myös käymään tallin puolella, kun tehtiin irtopalakuvaus. Käytännössä kaikki varsat röntgen kuvataan 1-vuotiana irtopalojen varalta. Kuvien perusteella pystytään näkemään onko tarvetta operaatiolle, jossa haitalliset irtopalat poistetaan. Mikäli operaatio tehdään, joutuu varsa sitten pariksi kolmeksi viikoksi karsinalepoon. Aiheesta lisää voi lukea täältä Irtopalat hevosilla – Anivet Hevosklinikka

Alla eläinlääkärin lausunto kuvista:

Mas Joy: -Rtg: kuvattiin läpi kasvuhäiriöiden varalta: mej alaosat LM, mtj alaosat LM, DLPM, DMPL, mtj kintereet DLPM, DMPL, mtj polvet LM, mej polvet LM. huomiot/kommentit -vtj kinner vähän täyttynyt. Tibian keskiharjanteessa pieni kuoppa. -otj vuohisen etupuolella p1-proksimaaliosassa pieni siivumainen irtopala, yleensä nämä traumaperäisiä –> jos otj vuohinen tai vtj kinner turpoaa selvästi kannattaa tähystää heti, muuten kontrollikuvat syksyllä ja sitten ainakin otj vuohisen tähystys

Eli ei mitään isompaa tai akuuttia, mutta tilanne katsotaan uudelleen syksyllä

Huhtikuussa aloitellaan sitten pikkuhiljaa ”eskaria” ja totutetaan varsa kuolaimiin ja muihin varusteisiin. Sen jälkeen pikkuhiljaa edetään kohti ajo-opetusta. Kehitys on yksilöllistä ja toiset oppivat nopeammin kuin toiset. Mahdollisesti ennen laidunkauden alkua touko-kesäkuun vaihteessa Ilo menee jo kärryt perässä. Sitten laidunkauden jälkeen ajo-opetusta jatketaan ja siitä siirrytään sitten syksymmällä peruskunto ja hölkkätreeniin.

Ilolla jonkinlainen uhmaikä jatkuu edelleen. Tammavarsoista Ilo on nykyään kaikista haastavin ja luonteikkain. Eli kyllä Ilolla varmasti luonnetta tulee olemaan ja se on toisaalta ihan hyvä merkki kilpauraa ajatellen, varsinkin tammoille. Ei Ilo kuitenkaan mikään hankala käsiteltävä ole, mutta vastustaa toimenpiteitä kaikin mahdollisin keinoin. Varmasti ensimmäiset opetuskerrat tulevat olemaan ”mielenkiintoisia”, mutta uskoisin että aktiivinen käsittely ja rutiinit tuovat lopulta tulosta.

Yritetään järjestää huhtikuussa tapaaminen niin halukkaat pääsevät seuraamaan opetusta. Palailen asiaan huhtikuun alkupuolella.

Hyvillä mielin siis kohti kevättä!
-Vesa

Kimppatapaaminen 19.2.2023, kuvat Mari Sepponen

Helmikuu 2023

Iloiset talviterveiset!

Ilolla kaikki hyvin näin helmikuussa! Varsapihatossa elämä menee eteenpäin normaalirutiineilla. Varsojen kesken leikin ovat yhä vauhdikkaampia ja kivaa näyttä olevan. Kaikki kolme tammavarsaa liikkuu kevyesti ja ravi on sulavaa. Toki laukka aika pinnassa kun vauhti kiihtyy. Pääasia että kaikki ovat olleet terveitä koko talven eikä ylimääräisiä lääkekuureja yms… ole tarvinnut antaa. Keskenään tulevat hyvin toimeen ja Ilo on ottanut kokoajan enemmän johtajan roolia laumassa. Luonnettakin alkaa näkymään, mutta hyvin antaa sitten kuitenkin käsitellä kun alkuun hieman kokeilee että ”onko pakko”. Esim. rokotukset ja kavionvuolut ovat sitten onnistuneet lopulta hyvin. Sukuun saatiin myös menestystä tammikuun lopussa, kun Ilon isoveli MAS Filbert otti hienon voiton Kavioliiga-raveissa Lappeenrannassa.

Seuraava kimppatapaaminen olisi siis sunnuntaina 19.2. klo 12. Käydään katsomassa Iloa ja mahdollisesti halukkaille myös tarjolla Hiirolan juhlapalvelun maittava lounas. Ilmoittelen vielä ennen tapaamista, jos tämä saadaan järjestettyä.

Iloista helmikuuta!

Tammikuu 2023

Iloiset terveiset

Ilo kääntyi vuodenvaihteessa 1-vuotiaaksi varsaksi, sillä hevosten ikä päivitetään aina kalenterivuoden alussa. Edelleen kaikki on sujunut hyvin ja ilo on ollut terveenä. Tammapihatossa Ilon lisäksi asuu kaksi ikätoveria ja varsojen kasvaessa ja vahvistuessa vauhtia ja leikkejä on tullut lisää. Aika paljon jo liikkuvat päivisin ja tulevat tosi hyvin keskenään toimeen. Kovien pakkasten aikaan ovat tietysti enemmän sisätiloissa, mutta myös silloin liikkuivat ulkona leikkien. Varsoille tyypillisesti niillä on paksu talvikarva ja pärjäävät hyvin sen avulla talven yli. Varsoja emme loimita, kokemus on osoittanut että talvikarvan avulla vastustuskyky kasvaa ja luontainen liikkuminen on aktiivisempaa ilman loimea. Sisätiloissa olkipatja makuualustana antaa mukavan makuupaikan varsoille.

Ilo ja muutkin varsat roketettiin joulukuun lopussa. Myös tämä toimenpide sujui ilman ongelmia. Maalis-huhtikuun aikana varsoja aletaan käsittelemään enemmän ja totuttelemaan ravivarusteisiin. Kesällä sitten laidunkausi ja sen jälkeen syksyllä alkaa ajo-opetus ja ensi vuonna tähän aikaan Ilo on sitten jo normaalitreenissä Martti Ala-Seppälän valitsemalla valmentajalla. Nopeasti aika menee varsojen kanssa!

Alan nyt lisäilemään Oma Talli tunnuksia Ilolle. Laittakaa minulle s-postia jos haluatte Ilon Oma-talliinne. Oma Talli on Hippoksen ylläpitämä järjestelmä, jonne voi rekisteröidä omistamiaan hevosia. Tunnuksen voi käydä luomassa täältä https://heppa.hippos.fi/omatalli/authenticate

Lauantaina 14.1 ravataan Mikkelissä viikon pääravit eli Kavioliiga-ravit. Meillä on 75-lähtönä Oriasema Stall Blombacken nimikkolähtö. Kutsumme Ilon osakkaita kavereineen seuraavaan raveja paikan päälle. Laita minulle s-postia mikäli haluat lipun tapahtumaan. Laitamme paluu postissa 2 lippua / pyyntö. Lippuja jäljellä n. 30. TERVETULOA!

Kaksi Ilon osuutta näyttäisi olevan vielä vapaana kun en ole tavoittanut paria osakasta ja maksua ei ole tullut. Laita myös minulle viestiä jos olet kiinnostunut hankkimaan lisäosuuden 100€ hintaan. Jos useampia kiinnostuneita niin arvotaan sitten ketkä saavat osuuden lunastaa. Osuuden voi hankkia myös lahjaksi. Lisäksi TrottingStoressa on vielä 1 osuus jäljellä orivarsasta Join Me (Jontte Boy). Jos kiinnostaa hankkia toinen hienosukuinen 1-vuotias niin käykää nappaamassa viimeinen osuus! Kimpassa yhteensä 25 osuutta.

Seuraava kimppatapaaminen pidetään 19.02. klo 12. Lisäksi keväälle on suunnitteilla kimppatapaaminen Mikkelin ravien yhteydessä sunnuntaina 16.04.2023. Tarkoitus olisi että Ilo on tavattavissa tallialueella.

Iloista talven jatkoa!
-Vesa

Joulukuu 2022

Tervehdys Veikasta!

Joulukuussa tuli talvi ja Ilo on saanut riemuita lumesta pihattokavereiden kanssa. Lumentulo oli sikälikin hyvä, että maat pääsivät jäätymään ja nyt pihaton tarhassa on hyvä lumipeite missä kirmata. Ilolla on nyt talven yli kaksi tammavarsa kaveria pihatossa. Siirsimme orivarsat sekä yhden tammavarsan uusitulle latopihatolle pellon toiselle puolelle. Näin saadaan varmistettua, että ruokinnat sujut sovussa ja jokaiselle riittää väkirehuja. Ilo ja kumppanit saavat kauraa ja Racing junior varsarehua 1-2 litraa aamuin illoin. Syksyn aikana on tehty varsojen perushuoltoa. Ilo on madotettu, rokotettu ja sen kaviot on vuoltu ensimmäistä kertaa. Kaikki toimenpiteet ovat sujuneet hyvin ja Ilo on tosi mukava ja fiksu varsa.

Viime sunnuntaina oli mukavasti porukkaa paikalla ja varmasti kaikki huomasivat, kuinka sosiaalinen varsa Ilo on. Varsat eivät olleet moksiskaan, vaikka ihastelijoita oli kymmenittäin tarhassa. Tämä on varsoillekin hyvää oppia niin eivät hätäille sitten väkijoukon edessä raviradalla 😊 Toivottavasti jouluruoka myös maistui kaikille ja ruokaa oli riittävästi. Saimme kuitenkin mahdutettua reilu 50 henkeä yhteen kattaukseen.

Jouluna Ilo ja muut hevoset saavat hieman herkkuja ruoka-annosten sekaan, mutta muuten joulu menee arkirutiineja noudatellen. Uutena vuotena Ilo täyttää sitten virallisesti 1v kun kaikki vuonna 2022 syntyneet varsat ”muuttuvat” 1-vuotiaaksi riippumatta syntymäajasta. Ensimmäisen talven 1-vuotiaat viettävät pihatossa ja kasvavat siellä. Luonnollista liikuntaa tulee päivittäin kun kirmaavat tarhassa. Yöt varsat nukkuvat pihaton sisällä olkipedillä. Joskus kuuluu aamuisin tyytyväinen kuorsaus ennen kuin havahtuvat aamuruokaan.

Seuraavaa yhteistä tapaamista on suunniteltu johtoryhmässä helmikuulle. Tarkemmin helmikuun 19. päivä klo 12. Toki voi käydä Iloa morjestamassa muulloinkin, ilmoittakaa minulle s-postitse jos olette tulossa ja myös jos ette ole Iloa aikaisemmin käyneet katsomassa ja ette tiedä missä Ilo on.

Oikein rauhallista joulua jo tässä vaiheessa ja ILOista uutta vuotta! Laitetaan varmaan joulunaikaan FB:hen kuva päivityksiä.

-Vesa

ps. Jos vielä kaipaatte pukinkonttiin lahjaideoita niin tässä pari

ILO pipo
Ilo T-paita
Join Me 1v orivarsa, 8/25 osuutta jäljellä.

Lokakuu 2022

Tervehdys Kimppalaiset!

Ilolla on kaikki hyvin 😊 Vieroitus tehtiin lokakuun puolessa välissä ja ilo siirtyi asustamaan varsapihattoon ikätovereidensa kanssa. Tämä iso elämänmuutos sujui oikein hyvin. Aluksi Ilo kaveerasi enemmän toisen samaan aikaan vieroitetun tammavarsan kanssa, mutta nykyään kaikki 6 varsaa ovat tiiviisti keskenään ja päivät kuluvat leikkien ja syöden, hyvässä sovussa. Aamuisin kun mennään ruokkimaan niin varsapihatosta kuuluu ihan rehellistä kuorsausta. Varsat nukkuvat olkipedillä, joka on tehty pihaton sisäosaan. Varsat syövät aamuisin ja iltaisin Racing junior pro:ta sekä kauraa. Lisäksi vapaa heinä ulkona ja varsat ovatkin usein porukalla heinää syömässä. Kuva-albumista voidaan aikajärjestyksessä seurata ilon kasvua ja kehitystä. Viimeiset kuvat ovat lokakuun lopulta ja lisäksi löytyy kuvia edellisestä kimppatapaamisesta 9.10. Tuolloin Ilo oli vielä päivät emänsä kanssa ja yöt toisen varsan kanssa karsinassa. Seuraava yhteinen tapahtuma pidettäisiin sunnuntaina 4.12 klo 12 alkaen. Käydään aluksi Iloa katsomassa ja sen jälkeen mahdollisuus herkulliseen Jouluateriaan. Menu löytyy liitteenä. Tähän tapahtumaan tarvitsisin sitovat ennakkoilmoittautumiset, koska yhden kattauksen koko on n. 40 henkeä. Tarvittaessa voidaan järjestää myös toinen kattaus. Jouluruokailuun voi tulla myös perheen / kaverin kanssa.
Sitovat ilmoittautumiset jouluruokailuun minulle s-postilla 25.11 mennessä. Jouluateria maksetaan kortilla paikan päällä ja tarjoiluista vastaa Hiirolan juhlapalvelu.

Lisäksi olemme saaneet Ilon ensimmäiset fanituotteet, pipon ja t-paita! Käytännössä homma toimii siten että verkkokaupasta voi jokainen käydä tekemässä tilauksia tarpeen mukaan. T-paidan selkäpuolella Ilon kuva. Tuotteisiin voi tutustua ja tilaukset tehdä täältä https://www.rehevo.fi/category/202/ Tuotteet toimitetaan suoraan tilaajalle postitse.

Lopuksi vielä muistutus, että tänään on Mikkelissä huippuravit klo 13 alkaen. Raveihin pääsee S-etukortilla ilmaiseksi ja radalla hernekeittotarjoilu. Huipputasoiset ravit, jossa mukana maan parhaat hevoset. Meidän tallista starttaa 4. lähdössä numerolla 2 Bramee. Lähtöpaikka on nopealle lähtijälle paras mahdollinen. Vastus on nyt niin kova että luulen että paikka johtavan takana olisi optimaalinen ja siitä mahdollisuus 3 joukkoon. Toki viimeksi hevonen yllättäen laukkasi keulasta, joten pieniä kysymysmerkkejä ilmassa. Lisätietoja raveista täällä Global Withdrawl, Vixeli ja muut huiput Osuuskauppa Suur-Savon Kavioliiga-raveissa (mikkelinravirata.fi). Toivottavasti nähdään raveissa!

Mukavaa viikonloppua ja muistakaa ilmoittautuminen jouluruokailuun 25.11 menessä!
-Vesa

Kuvia 31.10.2022 – Kuvaaja Kati Sepponen

Syyskuu 2022

Tervehdys Kimppalaiset!

Ihan alkuun Ilon syyskuun kuulumiset. Kaikki hyvin! Ilo on ollut terveenä ja kasvanut hyvin. Laidun kausi on näinä päivinä päättymässä ja Ilo siirtyy vielä vähäksi aikaa pihattoon emänsä sekä muiden kavereiden kanssa ennen kuin se vieroitetaan ja muuttaa varsapihattoon. Albumiin ja facebookin on lisätty kuvia syksyn aikana. Albumi löytyy täältä https://photos.app.goo.gl/BfHUPJKBEh2sjL896

Seuraava ns. virallinen tapahtuma Ilon elämässä on varsan tunnistaminen. Lisätietoa tunnistamisesta löytyy täältä Uusia tunnistajia on koulutettu – käsitellyn varsan kanssa tunnistustilanne sujuu turvallisesti ja miellyttävästi – Hippos. Tunnistamisen jälkeen Ilo saa oman hevospassinsa sekä mikrosirun, jonka avulla se voidaan tunnistaa myös jatkossa. Lisäksi Ilon tiedot Hippoksen rekisterissä päivittyvät tunnistamisen jälkeen Etusivu – HEPPA-JÄRJESTELMÄ – Hippos.

Kiva että edelliseen tapaamiseen tuli paljon porukkaa! Pyrimme jatkossakin järjestämään yhteisiä mahdollisuuksia Ilon tapaamiseen. Seuraava tapaaminen olisi sunnuntaina 9.10 klo 12. Ohjattuja tapaamisia järjestetään n 1-2 kk välein ja toki voi myös muulloinkin tulla oma aloitteisesti Iloa morjestamaan. Ilmoitelkaa minulle mieluiten sähköpostilla etukäteen jos haluatte tulla Iloa katsomaan. Tuohon yhteiseen tapaamiseen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Olemme myös johtoryhmässä aloittaneet suunnitellun kimppakokousta varten. Se pidettäisiin sunnuntaina 4.12 klo 12 alkaen. Kokouksen jälkeen halukkailla mahdollisuus maittavaan jouluruokailuun Veikan Kartanossa. Ilmoittautuminen ja joulumenu julkaistaan marraskuussa. Myös fanipaidasta olemme keskustelleet ja siitä saamme konkreettisen ehdotuksen lokakuun uutiskirjeeseen.

ILOista syyskuun jatkoa!

-Vesa