Villit tammat Sanni ja Miina

Seuraavat kolme vuotta Hevoskimppa Veikan Kartanon Villit Tammat muodostuu 6v Satinkutin sekä 3v Villimiinan ympärille. Tervetuloa mukaan kaikki uudet ja vanhat osakkaat, edessä on todella mielenkiintoinen matka!

 

Sanni

Miina

 

 

 

 

 

 

(Kuvat Eija Hirvi-Talka)

Nyt kimpan alkaessa meillä on mielessä unelmia ja odotuksia, kuten kilpahevosten kanssa aina. Sanni Satinkutin kanssa unelmoimme osallistumisesta Kuningatarkilpailuun kimppakauden aikana ja Villimiinan eli Miinan kanssa unelmoimme osallistuvamme niin moneen ikäluokkakilpailuun kuin mahdollista. Myös Sannille on vielä tarjolla ikäluokkalähtö tänä vuonna, sillä 5-  ja 6-vuotiaat tammat voivat osallistua Tammaderbyyn ja Sannilla onkin siinä kunniakas 3. sija puolustettavana, joten ilman muuta tämä kisa on Sannin päätähtäin tänä vuonna.

Nuoren tamman kanssa realistinen päätähtäin on Villinmiehen tammakilpailu, Miinan osalta vuonna 2021 eli kimppakauden viimeisenä vuonna. Miinan kohdalla voi hyvällä syyllä todeta, että suku velvoittaa, sillä sen emä Villisisko oli aikanaan kuudes osallistuessaan Villinmiehen tammakilpaan ja emänemä, aikansa SE tamma, Hovi-Meeri voitti oman Villinmiehen tammakilpansa vuonna 1995. Villisiskon lisäksi Hovi-Meeri on jättänyt myös ravinkuningas Villihotin, joten Miinan emälinja on todella upeaa katsottavaa aina kymmeniä vuosia taaksepäin. Lisäksi Miinan isä Frans on voittanut mm. Derbyn ja Suurmestaruuden ja antanut jo hyviä jälkeläisnäyttöjä siitoksessa. Vielä kun muistetaan että Sannin isä A.T. Eko voitti ravikuninkuuden v. 2010 ja emä Milia kuningatartittelin v. 2005 niin voidaan todeta että tammamme ovat suvuiltaan todella upeita siniverisiä yksilöitä joiden kehityksen seuraaminen on taatusti elämyksellistä.

Kuten todettua uuden tulokkaamme Miinan emälinjassa näkyy pitkäjänteinen kasvatustyö jonka taustalla on Kari-Markku Karjalainen. Kari-Markulle suuri kiitos siitä että hän vuokrasi silmäteränsä tähän kimppaan ja itsekin lähti mukaan projektiin. Kimppakauden aikana ehdimme tutustua varmasti paremminkin Kari-Markkuun ja hänen menestykselliseen kasvatustyöhön. Hänen tähän mennessä parhaimpiin kasvatteihinsa kuuluvat Ravikuningas Villihotti  sekä Derbyvoittajat Villiari ja Hovi-Ari.

Näistä lähdökohdista voimme siis erittäin hyvillä mielin odottaa Sannin paluuta kilparadoille ja seurata Miinan kasvamista kilpahevoseksi. Seuraavassa blogissa tutustutaan paremmin hevosiimme ja niiden talliarkeen.

Hyvää alkanutta ravivuotta 2019!

Terveisin,

Marita

ps. Vielä on mahdollisuus lähteä mukaan tähän kimppaan, joten mikäli olet kiinnostunut niin otathan pikaisesti yhteyttä.