Villit tammat blogi – Vauhti kiihtyy

Nyt kun lumet ovat pääosin sulaneet Veikan metsäteiltä ja hevoset ovat siirtymässä kesäkenkiin, on hyvä tarkastella Villien tammojen talviharjoittelukautta. Kokonaisuudessaan voidaan sanoa, että talvi sujui suunnitelmien mukaan. Päätavoitteena oli kehittää tammojen peruskestävyyttä ja lihaksistoa eli vahvistaa tammoja monipuolisesti, kuitenkin niiden omilla ehdoilla. Eli missään nimessä niiltä ei vaadittu liikaa, jotta mielenkiinto treenaamiseen ja kilpailemiseen pysyy hyvänä myös tulevaisuudessa. Tosin näiden tyttöjen kanssa ei taida olla sitä ongelmaa, että motivaatio katoasi sillä ne ovat niin leikkisiä ja sosiaalisia että kaikki tekeminen on niille oikeastaan mieleen ja tarhassa ne leikkivät usein keskenään kuten tässä harjailevat toistensa turkkeja.

Mitä sitten pystytään sanomaan tässä vaiheessa tammojen luokasta ja kehityksestä? Viimeisen kuukauden aikana hevosilla on ajettu sykemittareiden kanssa kevyitä n. 2.15 – 2.20 vauhtisia vetoja ja näiden perusteella tiedämme, että meneminen on molemmille helppoa. Parhaimmillaan ollaan menty alle 2 min vauhtia hevosten omasta halusta, joten hyvältä näyttää. Sykkeiden perusteella Diana pääsee tällä hetkellä helpommalla, mutta toisaalta Sanni tekee töitä ehkä hieman paremmalla asenteella ja painaa tiukasti ohjille. Muutenkin kaksikosta Sanni on hieman totisempi ja Dianalle taas tuntuu kaikki olevan helppoa. Diana vetää vielä hieman oikeaa takastaan, joten sen kanssa ollaan koko ajan varuillaan. että juoksutekniikka pysyy hyvänä eikä jalka pääse vaivaamaan enempää. Itse asiassa varotoimenpiteenä se kuvattiin eläinlääkärillä perjantaina, mutta mitään vikaa ei löytynyt ja normitreeni voi jatkua.

Talviharjoittelu kausi sujui hyvin

Talviharjoittelu kausi sujui hyvin

Varsojen osaomistajana me kaikki elämme juuri nyt jännittäviä hetkiä, sillä huhti-toukokuun aikana harjoituksissa siirrytään enemmän kilpailunomaiseen harjoitteluun ja käymme myös Mikkelin radalla. Harjoituksissa aloitamme n. 2.10-vauhteja, joko hiittityyppisesti 2-3 km yhtäjaksoisena harjoitteena tai lyhyessä pätkissä tehtävinä intervalleina. Kun 2.00 min vauhti on helppoa niin aikomuksena on osallistua Mikkelin harjoitusraveihin.  Harjoitusravit ovat siitä hyviä tapahtumia, että niissä ajetaan ennalta sovittua vauhtia ja näin hevoset saavat rutiinia ilman kovaa kilvanajoa. Ajatus seuraavan jakson harjoitteissa on se, että pikkuhiljaa vauhteja nostetaan ja hevoset alkavat näyttämään todellista luokkaansa. Kilpaileminen on myös ihan mahdollista loppusyksystä, mutta seuraavat jännittävät viikot kertovat tarkemmin missä mennään. Sen voi kyllä sanoa, että molemmat tammat vaikuttavat lahjakkailta ja hyvin kehittyviltä.

Perjantain Hevosurheilussa oli muuten vuosittainen katsaus 4-v Suomenhevosiin. Suosittelen kaikille tutustumista Sannin ja Dianan vuotta vanhempiin lajitovereihin, sillä se on erittäin hyvä kuvaus nuorista hevosista ja siitä kuinka ne kehittyvät eri tavalla ja niitä myös treenataan monella eri tapaa.

Ilmoitellaan kun lähdetään tutustumaan Mikkelin radalle ja toivottavasti saadaan silloin omistajaporukkaa paikalle!

Terveisin,

Valmennustiimi