Villit tammat blogi – Tunnetut tammat

Kimppamme tammat Sanni ja Diana ovat parina viime viikkona saaneet paistatella julkisuuden valokeilassa. Ensin niistä ja kartanon isäntäväestä oli juttu Radio Mikkelissä ja sen jälkeen kimppaomistamisesta raportti Sannin ja Dianana valokuvan kera Mikkelin Kaupunkilehdessä.

Saman viikon lauantaina Vesa ja Kaisa olivat kilpailemassa MTV:n 76-ravilähetyksessä eli Ravikunkku-ohjelmassa. Ravikunkussa näytettiin myös Veikan kartanossa kuvattu osuus, jossa mm. tammat tuotiin sisään tarhasta ja samalla esiteltiin tallia. Taisipa siinä olla mukana pieni pätkä tammojen treenilenkiltäkin. Ravikunkun voi katsoa täältä.

Sanni ja Diana ovat olleet terveitä ja niitä on päästy treenaamaan säännöllisesti. Harmittavasti Saarijärven jäälle nousi vettä jo laskiaisen aikoihin ja parin viime viikon lauhat säät ovat varmistaneet sen, että jäällä ei ole enää turvallista ajaa. Mutta ajotiet ovat kuitenkin hyvässä kunnossa ja tammat kehittyvät kovaa vauhtia. Maaliskuun aikana harjoituksiin tulee kenties uusia ulottuvuuksia ja ehkä radallakin käydään, mutta hevosten kehittymisen ehdoilla mennään ja tärkeintä tässä vaiheessa on edelleen säännöllinen peruskestävyysharjoittelu.

Kuluneella viikolla tammoilla oli ns. palautusviikko ja ne pääsivät jälleen hierottaviksi, Marian raportit havainnoistaan löytyvät etäseurannan kautta. Eloisat tammamme harrastavat myös omaehtoista lihashuoltoa piehtaroimalla yleensä heti kun pääsevät tarhaansa. Onpa myös pari loimea tuhottu sillä kaverit tykkäävät leikkiä keskenään piehtaroinnin lomassa, eli Sanni on polkaissut Dianan loimen rikki. Ovat onnellisia nuoria hevosia! Kuten myös tästä pakkaspäivänä kuvatusta videoklipistä voi päätellä niin Sanni ja Diana leikkivät mielellään myös ihmisten kanssa.

Laskiaissunnuntain talvitapahtumamme oli tavattoman mukava tilaisuus, ja se muistutti jälleen eräästä kimppaomistamisen hienosta ulottuvuudesta, eli mahdollisuudesta tutustua uusiin ihmisiin yhteisen kiinnostuksen kohteen parissa. Talvitapahtuman jälkitunnelmissa ja kesän puutarhajuhlia odotettaessa haluaisinkin mielelläni kuulla kimpan osakkailta toivomuksia siitä, millaisia yhteisiä tapahtumia tai teemailtoja hevosenomistamisen lomassa voitaisiin järjestää. Olen kiitollinen kaikista ideoista ja parhaamme mukaan pyrimme myös toteuttamaan niitä.

Päivien pitenemisestä iloitsevin terveisin,

 

Marita