Villit tammat blogi – Talvipäivän tunnelmia

Laskiaissunnuntaina 7.2. pidettiin ”Veikan Kartanon Villit Tammat” –kimpan talvitapahtuma, johon osallistui parisen kymmentä osakasta. Päivä oli sumuinen, mutta tunnelma aurinkoinen.

Aluksi kävimme tallilla tervehtimässä tarhassa ulkoilevia tammojamme Sannia ja Dianaa, jotka tapansa mukaan tulivat korvat hörössä portille ihmisiä vastaan. Tammojen rapsuttelu- ja valokuvaushetken jälkeen siirryimme sisään kartanoon kahville ja laskiaispullia syömään. Kahvin ääressä Vesa kertoi tammoista ja kimpan perustamisesta, sekä hieman Veikan kartanon historiasta ja esitteli tiimin taustajoukot.

Tammat jäällä

Tammat jäällä

Valmentaja kertoi tammojen tämänhetkisiä treenikuulumisia sekä hieman suunnitteli tulevaisuutta. Tämä helmikuu mennään vielä tällä hölkkää neljä kertaa viikossa systeemillä, mutta maaliskuu tuonee mukanaan vaihtelua treeniin. Tammat on tarkoitus viedä jonain päivänä lenkille Mikkelin raviradalle tutustumaan kilpailuympäristöön, vaikka niillä ei olekaan silloin tarkoitus vielä varsinaista hiittiä ajaa. Sen sijaan maaliskuu tuonee mukanaan reippaamman pätkän ajoa silloin tällöin normilenkin aikana.

Kahvittelun ja osuustodistusten jaon jälkeen siirryimme ulos Saarijärven rantaan seuraamaan tammojen treeniajoa grillimakkaran ja mehun voimalla. Tammat kiersivät jäälle aurattua 1,6 km pituista lenkkiä viiden kierroksen verran, välillä suuntaa vaihtaen. Jossain vaiheessa tammat myös vaihtoivat järjestystä, joten kumpikin joutui hoitamaan oman osuutensa vetovastuusta.

Tammat ravasivat hyvällä tyylillä, vaikka vauhtia niiltä ei kovasti pyydeltykään. Tammojen tullessa jäälle Sanni hieman tuijotteli rantasaunan tykö kerääntynyttä ihmisjoukkoa, mutta Diana vain vilkaisi ja jatkoi sitten tyynesti matkaansa.

Laskiaissunnuntai taisikin olla viimeinen päivä tänä talvena, kun jäällä pystyi ajamaan. Säiden nopea lauhtuminen aiheutti sen, että jäälle oli jo paikoitellen noussut vettä. Kuluneella viikolla täällä Mikkelissä on edelleen ollut lauhaa ja vettäkin on satanut muutamina päivinä, joten jää ei ole ainakaan vahvistunut enää.

Oli mukava tavata ensimmäistä kertaa porukalla ja tästä on kiva taas jatkaa yhteistä matkaamme!

Hevosterveisin

-Marita