Villit tammat blogi – Talliarki pyörii

Terve,

Tätä kirjoittaessani ravikilpailutoiminta on ollut Suomessa keskeytettynä reilun kahden viikon ajan osana pyrkimyksiä estää korona-viruksen aiheuttaman epidemian leviämistä. Keskeytys jatkuu tällä tietoa vielä lähes toukokuun puoliväliin, joten viime blogissa kerrottuja Sannin startti- ja Miinan harjoitusravisuunnitelmia päästään toteuttamaan joskus tulevaisuudessa.

Näissä poikkeusoloissakin talliarki on jatkunut Veikassa niin normaalina kuin mahdollista. Villit tammat Sanni ja Miina ovat pysyneet terveinä ja niitä on terveyden puolesta päästy treenaamaan säännöllisesti. Haastetta treeneihin on kuitenkin tuonut kelien vaihtelu. Kuluneella viikollakin täällä Mikkelissä on satanut lunta useina päivinä, millä on ollut vaikutusta suunniteltujen treenien toteutumiseen. Sen verran on maa jo alkanut lämmetä, että satanut lumi on yleensä sulanut pois jo saman päivän aikana.

Kuluneen viikon perjantaina Kaisa kävi Sannin kanssa hiitillä Mikkelin raviradalla ”päästämässä höyryjä”, sillä Sanni ei juuri välitä kävelemisestä ja ryhtyy helposti häsläämään, ellei se pääse aika ajoin juoksemaan reippaasti. Sanni ravasi hiitin n. 1.45-vauhtia ja Kaisa oli tyytyväinen sen esitykseen, sillä Sanni ravasi ihan hyvin ja käyttäytyi rauhallisesti ja mukavasti. Kaisan mukaan Sanni tuntui paremmalta ajaa kuin mitä se on ollut viime kuukausina.
Sannilla on rauhallisena pysymiseen haettu apua myös varusteista, sillä tammalla on viime aikoina välillä käytetty pullarinverkkoa niin hiitillä kuin myös kotona treenatessa. Pullarinverkko on turvan ympärille laitettava verkosta tehty pussi, joka kiinnitetään paikalleen päävehkeiden päälle korvien takaa kulkevalla hihnalla. Se ei pidetä niin kireällä, että se painaisi sieraimia, eikä se myöskään ole millään tavoin kiinni kuolaimessa tai ohjissa. Hevosella on turvassaan herkkiä tuntokarvoja, ja verkon kosketus tuntokarvoihin luo hevoselle vaikutelman ”pidättävästä” otteesta. Sannilla on edelleen käytössä tavallinen nivelkuolain, sillä pullarinverkon käyttäminen on vähentänyt tarvetta pidätellä sitä ohjista vetämällä. Stall Blombacken Facebook-sivuilla on upeita Kati Sepposen kuvia tästä hiittireissusta ja myös pieni videonpätkä. 

Miinan tilanne on aivan ok. Miinallekin ratatreeni tekisi hyvää, mutta perjantaina Mikkelissä kavioura oli sääolosuhteiden vuoksi sen verran epätasainen, että Kaisa ajoi sillä kotona. Toivottavasti säät lämpenevät ja rata kuivuu sen verran että Kaisa voisi ensi viikolla käydä Miinan kanssa radalla treenaamassa.

Molemmat tammat ovat saaneet myös säännöllistä lihashuoltoa ja hierontaa treenien välissä. 

Kesäaikaan on siirrytty jo ainakin kellon mukaan, joten toivotaan että lämpenevät kevätsäät tuovat pian mukanaan muutakin hyvää. Pidetään huolta toisistamme!

Terveisin, Marita