Villit tammat blogi – Sannin kausi jatkuu

Sanni on palautunut hyvin Villinmiehen tammakilvasta ja treeneissä sillä on kaikki ollut kunnossa. Sannin kilpailukausi siis jatkuu ja loppuvuoden aikana Sanni ilmoitetaan sopivien tavallisten lähtöjen lisäksi myös Tammaderbyyn ja TRIO-kilpailuun. Alla vielä ikimuistoisia kuvia Lappeenrannasta Eija Hirvi-Talkan ottamana.

 

 

 

 

 

 

 

Seuraavaksi startiksi Kaisa on suunnitellut Sannin ilmoittamista Lahteen 28.10 ajettaviin raveihin kylmäveristen 3140 m matkalla ajettavaan tasoitusajoon, jossa se joutuu 20 m takamatkalle. Perusmatkalta pääsevät lähtemään enintään 6800 € tienanneet hevoset, 20 m takamatkalta enintään 9000 € tienanneet hevoset ja 40 m takamatkalta enintään 12000 € tienanneet hevoset. Kyseessä on ”tavallinen” sarja, joten siihen saavat osallistua kaikki edellä mainittujen voittosummien sisään mahtuvat suomenhevoset, ja koska se on rajattu kylmäverisille, myös ”tupsujalat” eli Ruotsin ja Norjan kylmäveriset ravurit saavat osallistua siihen.

Nuorilla suomenhevosilla ajetaan melko harvoin pitkiä yli 3000 m matkoja, joten 5-vuotiaiden suomenhevostammojen SE volttilähetyksellä on vuodelta 1998 ja se on Muiston Virin juoksema 1.29,3. Mainittakoon myös, että voimassaoleva ikäluokan tammojen autolähetyksellä ajettu yli 3000 m matkan SE on Viluman vuonna 1974 juoksema 1.36,4a.

Lahden startti palvelee hyvin Tammaderbyyn valmistautumista, sillä se ajetaan n. 1,5 viikkoa ennen Tammaderbyn mahdollisia karsintoja. Tammaderbyn finaali ajetaan Killerillä T76-päivänä 17.11. 15 000 € ykköspalkinnolla . Mikäli siihen on ilmoitettu enemmän kuin 12 hevosta, järjestetään karsinnat torstaina 8.11. Tammaderbyssä sekä karsinnat että finaali juostaan 2140 m matkalla.

TRIO on puolestaan enintään 8 000 € voittaneille suomenhevosille suunnattu suurkilpailu, jonka karsinnat ja finaali ajetaan tasoitusajona 2120 m perusmatkalla (paitsi Jyväskylän karsinta 2160 m perusmatkalla). Kilpailun järjestävät yhdessä Kuopion, Killerin ja Seinäjoen raviradat, joilla kullakin ajetaan kilpailun karsintalähtö marraskuussa. TRIOn finaali ajetaan 10 000 euron ykköspalkinnolla joulukuussa Kuopiossa.

Tällainen Sannin suurkilpailuissa kilpailuttaminen saa miettimään, millainen tekijä Sanni on ikäluokassaan tilastojen valossa ja hyvältähän Sannin meno vaikuttaa siinäkin mielessä. Hippoksen nettisivulta tilastoja tutkimalla selviää, että koko uran voittosumman mukaan järjestettynä Sannin on ikäluokkansa 13. paras voittosummallaan 7860 € ja parhaan ajan mukaan järjestettynä Sanni on ikäluokkansa 14. paras autoajallaan 1.29,1a. Huima Lento on molemmissa kategorioissa ihan omaa luokkaansa luvuilla 62895 € ja 1.24,6a. Hippoksen tilastosta laskin myös, että Sannin ikäluokasta kaikkiaan 125 tammaa on startannut ainakin kerran.

Sanni siis jatkaa nousujohteista kilpailukauttaan ja kilpailee vuoden loppuun kimppamme nimissä.  Jatkokimppaankin on ilahduttavasti tullut jo noin 50 varausta / tilausta, joten nyt kannattaa olla Vesaan yhteydessä ja varata oma osuus. Uuteen kimppaan liittyy vuoden alusta 3-vuotiaaksi kääntyvä Villimiina, joka on kehittynyt isoin harppauksin Veikassa. Alla Kati Sepposen kuvia nuoren lahjakkuuden tämän päivän treenistä, jatkokimpasta lisätietoa löytyy täältä

Hyvää lokakuun jatkoa! Ja muistattehan käyttää heijastimia jalkaisin tai kaksipyöräisellä kulkuneuvolla liikkuessanne!

Terveisin, Marita

Esittelyssä Villimiina (Kati Sepponen Photos):