Villit tammat blogi – Sanni treenaa hyvin kohti kimpan päätavoitetta

Talvi on vierähtänyt jo maaliskuun alkupuolelle ja päivät pidentyneet huomattavasti. Viime viikkoina pakkaset ovat olleet kovin purevia, mutta elämä Veikassa on sujunut entiseen malliin, eli hevosia on treenattu ja ne ovat päässeet ulkoilemaan tarhoissaankin päivittäin, toki hieman lyhyemmän aikaa kuin normaalisti. Veikassa ovat ajopaikat olleet hyvässä kunnossa koko talven, joten tänä talvena ei Saarijärven jäälle aurattu jäärataa.

Sanni on ollut terveenä koko talven ja sen harjoitukset ovat menneet suunnitelmien mukaan. Sillä on ajettu pitkää lenkkiä vaihtelevissa maastoissa (video alla) ja sille on lisätty harjoitusvastusta aika-ajoin jarrukärryjen avulla. Myös vesimatolla Sanni on jumpannut säännöllisesti.

Nyt maaliskuussa Sannia ryhdyttiin ajamaan kerran viikossa terävämmin intervallityyppisesti (video alla). Sannin kanssa käydään tarpeen mukaan kevään aikana harjoitusraveissa Mikkelissä ja siellä kokeillaan myös jossain vaiheessa autolähtöjä.

 

Sanni käy kierroksilla kilpailuissa ja kuluttaa kilpailupäivinä normaalipäiviä enemmän energiaa, joten sitä on yritetty saada hieman lihomaan ja muutenkin fyysisesti ja henkisesti paremmaksi ennen uuden kilpailukauden aloittamista. Hevoshieroja Miia Hautajärven liityttyä Stall Blombacke tiimiin myös Sanni saa nauttia Miian fysioterapiapalveluista ja niistä tulee raportit protreenariin.

Kilpaileminen aloitetaan keväämmällä sen mukaan, milloin Sanni tuntuu hyvältä treeneissä. Sille pyritään ainakin aluksi löytämään tammasarjoja juostavaksi, sillä rahasarjoissa Sannin palkintosummalla vastassa on kovia ruunia ja oriita, joita vastaan kilpaileminen ei kauden alussa tunnut mielekkäältä. Tarkoitus on kilpailujen myötä kehittää tammaa kohti päätähtäintä eli Villinmiehen tammakisaa, joka ajetaan syyskuussa Lappeenrannassa.

Viime kimppatapaamisestamme on jo vierähtänyt aikaa, joten uusi tapaaminen on suunnitteilla perinteisen hevosenomistajien talvipäivän merkeissä. Se järjestetään pääsiäisen aikoihin keväthangilla, mutta tarkempi ajankohta varmistuu myöhemmin.

Terveisin,

talven selän taittumista odotteleva Marita