Villit tammat blogi – Sanni starttiin, Miina harkkareihin

Moi,

Otsikosta löytyy tärkeimmät uutiset, mutta niiden taustalla on tietysti paljon treenitunteja ja kuntoutusta sekä taitelua säiden armoilla. Hevosten treenaamisen ja monen muunkin asian kannalta kulunut talvi on nimittäin ollut mahdottoman haasteellinen. Milloin on satanut lunta, milloin vettä ja milloin on pakastanut kun maa on ollut paljaana. Onneksi Veikassa on vesimatolla voinut liikuttaa hevosia silloinkin, kun tiet ovat olleet liian kovia tai liukkaita. Viime viikkoina Veikassa on lumen puutteen takia päässyt lähinnä ajamaan kävelyä, mutta nyt siellä on päässyt muutamana päivänä ajamaan hölkkääkin. Treenimahdollisuuksia parantaa sentään se, että Mikkelissä ravirata on nyt remontoituna täysin käytössä, joten sinne pääsee halutessaan ajamaan hiittiä. Raviradan uusittua kaviouraa on jo testailtu raveissa niin vesi- kuin lumisateellakin, ja se pysyi hevosille turvallisena alustana sateisillakin keleillä.

Sanni Satinkuti on jälleen säännöllisessä treenissä hoitotoimenpiteistä johtuneen huilitaukonsa jäljiltä. Kaisa on jo alkuviikosta ehtinyt käydä raviradalla ajamassa sillä hiittiäkin. Sanni juoksi silloin tasavauhtista reipasta n. 3000 metriä ja Kaisan mukaan tamma ravasi rennommin kuin aiemmin. Kaisa suunnitteli, että tamman voisi ehkä kuukauden sisään ilmoittaa starttiin, jos se pysyy näin hyvänä ja sille löytyy sopiva sarja.

Miina on treenannut hyvin koko talven ja sekin on jo käynyt raviradalla hiitillä. Miinan hiitistä jäi Kaisalle positiivinen fiilis, sillä Miina ravasi tosi hyvin, vaikka tamma ei ihan täysillä keskittynyt tekemiseen vaan vähän katseli kaverin tekemisiä. Miinan kanssa Kaisa suunnittelee harjoitusraveihin osallistumista hieman keväämmällä. Miinalle voisi tehdä hyvää käydä vielä kerran radalla hiitillä ennen harkkareita, joten sopiva aika voisi olla kolmen viikon päästä, eli 24.3. ajettavat harjoitusravit. Seuraavat harkkarit ajetaan Mikkelissä tosin jo ensi viikon tiistaina, mutta Kaisan mukaan ne ovat ehkä turhan pian Miinalle.

Siispä hyvillä mielin ajatukset kohti kevättä ja tammojen kilpailukauden avausta!

Lämpimin terveisin

Marita

 

 

Sanni hiitillä 2.3.2020 yhdessä 5v ruuna Brameen kanssa (Kuvat Kati Sepponen)