Villit tammat blogi – Sanni Mikkelissä Varsakunkun karsinnassa

Huomenna tiistaina on upea ravipäivä tiedossa kaikille Villit tammat-kimpan osakkaille, sillä Sanni starttaa kotiradalla Mikkelissä uuden suurkilpailun Varsakunkun karsinnoissa. Kilpailussa ajetaan kaksi karsintaa 5-vuotiaille tammoille ja niin ikään kaksi karsinta oriille ja ruunille. Lisätietoja kilpailusta löytyy täältä.

5-vuotiaiden finaali on ohjelmassa St Michel sunnuntaina täällä Mikkelissä, jossa ykköspalkinto peräti 10 000 €. Finaali ajetaan tasoitusajona, tammat saavat 20 m etumatkaa oriita ja ruunia vastaan. Karsintalähdöistä saadaan pisteitä sijoitusten mukaan ja lopulta 8 eniten pisteitä saanutta tammaa pääsee kokeilemaan rahkeita 8 parasta oriita / ruunaa vastaan. Kun tosiaan karsintalähtöjä on vain kaksi, niin ikäluokan parhaat ovat jo huomenna viivalla Limuskan, Huima Lennon, Kömin Lennon ja Ypäjä Kevan johdolla. Monet tämän tiistain karsintalähdön osallistujat lienevätkin finalisteja myös Villinmiehen tammakisassa, joten nyt saadaan ensimmäisiä merkkejä siitä missä Sannin kanssa mennään suhteessa muihin. Kauden avausjuoksun ennätystuloksella 31,1 Sanni on tällä hetkellä ikäluokan 13. nopein tamma.

Sanni on palautunut Tampereen startista hyvin ja oletettavasti kyseinen startti on vienyt hevosta eteenpäin. Tamman treenit ovat sujuneet muutenkin suunnitelmien mukaan ja kaikki on kunnossa huomista ajatellen, joten lähdetään hakemaan mahdollisimman hyvää sijoitusta ja sitä kautta finaalipaikkaa.

Ensimmäinen tavoite on kuitenkin saada tamma ravilla matkaan, mikä ei missään nimessä ole itsestään selvää kun ensimmäistä kertaa ollaan kilpailutilanteessa auton takana ja vieläpä eturivin keskellä. Sanni ottaakin melko varmasti harjoituslähdön muutamaa minuuttia ennen starttia, sitä kannattaa jo seurata tarkasti. Sanni kengitystä on muutettu hieman edellisestä startista ja edelleen haetaan sitä parasta balanssia. Toisaalta ensimmäisten satojen metrien haparoinnissa ei niinkään ole kysymys kengityksestä vaan ennen kaikkea siitä, että Sanni jännittää edelleen starttitilannetta ja pyrkii hieman liian innokkaasti etenemään, jolloin kuskin pitää pidätellä laukan välttämiseksi. Tämä varmasti korjaantuu pikkuhiljaa kun rutiinia tulee lisää.

Toivottavasti mahdollisimman moni kimppalainen pääsee paikan päälle kannustamaan Sannia! Ja tietysti tammaa ja Kaisaa voi toki käydä morjestamassa myös tallialueella!

Terveisin, Marita