Villit tammat blogi – Sanni ja Diana Nuoret-lähdössä Kouvolassa 9.10

Ensimmäinen Nuoret-lähtö on tammojemme osalta suoritettu ja oikein hienosti menikin, vaikka molemmilla laukat hidastivat hieman menoa. Diana noteerasi ajan 41.6 ja Sanni 44.5 ja molemmat lunastivat komeasti kilpailuoikeuden. Tässä vielä video tyttöjen suoritukseen.

Syksy on perinteisesti ikäluokkakilpailujen aikaa, kun maan parhaat varsat mittelevät paremmuudestaan Kriteriumissa ja Derbyssä. Suomenhevosten osalta ensimmäinen koskee 4-vuotiaita ja jälkimmäinen 5-vuotiaita. Tänä vuonna Kriteriumin voitti Pauli Raivion valmentama Ellin Sisu ajalla 25.5 ja Derbyn Harri Kotilaisen Äänestäjä ajalla 25.0. Tammoille rajattu Villinmiehentammakilpa ajettiin myös pari viikkoa sitten Lappeenrannassa. Kilpailu olikin äärimmäisen jännittävä ja tapahtumarikas ja sen voitti Marika Pääkkösen Myrskyn Tuuli ajalla 28.6. Tästä pääset vielä huikean kilpailun tunnelmaan.

Yhteensä näissä kolmessa suurkilpailuissa jaettiin voittajille huimat 110 000 € palkintorahaa, joten ei ihme että nuorten hevosten kanssa unelmoidaan pääsystä ikäluokkakilpailujen finaaleihin. Meidän kimpan päätavoite on Villinmiehen tammakilpailu v. 2018, toki Sanni & Diana on ilmoitettu mukaan myös Kriteriumiin ja Derbyyn, mutta lähtökohtaisesti keskitytään tammoille rajattuun suurkilpailuun.

Myös 3-vuotiaat suomenhevoset eli Sannin ja Dianan ikäluokka on ehtinyt jo kilpailemaan muutamaan otteeseen. Kuun lopussa Porissa ajetaan Junnustartti-finaali, jossa paras 3v SH palkitaan 5000 €:n ykköspalkinnolla. Vaikka tammamme ovat kehittyneet kokoajan ja vauhtiakin on tullut mukavasti lisää, niin emme toistaiseksi hätäille varsinaisten kilpailujen kanssa, vaan keskitymme hakemaan rutiinia Nuoret-lähdöissä. Näissä lähdöissä kaikki hyväksytyn juoksun tehneet palkitaan vähintään 100 € ”starttirahalla” ja kilpaa ei ajeta hampaat irvessä. Seuraava mittauspiste tammojen kehitykselle on tulevana Sunnuntaina Kouvolassa. Lähtölista löytyy täältä. Sannille tehdään nyt pieniä varustemuutoksia, joilla pyritään rauhoittamaan tammaa varsinkin lähtötilanteessa. Kaisan isä Risto ajaa Kouvolassa muutenkin kilpaa, joten hän pääsee nyt testaamaan Sannia ja antamaan palautetta mm. varustuksen suhteen. Vastuuvalmentaja Kaisa siirtyy siten Dianan ohjiin ja kerää näin ollen informaatiota myös Dianan kilpailutilanteesta. Ensisijaisesti sunnuntaina haetaan ehjää juoksua ja mikäli näyttää siltä, että kehitystä on taas tapahtunut, ei ole edelleenkään poissuljettua että myöhemmin syksyllä ajettaisiin ihan oikeakin 3v lähtö. Valmistautuminen tulevaan koitokseen tapahtuu vanhoja rutiineja noudattaen eli paljon ulkoilua ja pari harjoitusta viikon aikana.

Sanni ja Diana viettävät paljon aikaa ulkoilmassa

Sanni ja Diana viettävät paljon aikaa ulkoilmassa