Villit tammat blogi – Sanni avaa kilpailu-uran 4.5 Killerillä

Hei kaikki!

On taas kulunut muutama viikko viime blogista, joten on aika päivittää Sannin ja Dianan kuulumisia. Nyt eletäänkin todella jännittäviä aikoja, sillä toinen tammoistamme eli Satinkuti alias Sanni avaa kilpauransa tulevan viikon torstaina Jyväskylässä! Lähtölista löytyy täältä.

Sanni osallistui viime tiistain harjoitusraveissa Mikkelissä 1:45 sarjaan. Tamma otti ykkösradalta vauhdikkaan lähdön, jolla se pääsi kärkipaikalle ja sai porukan heti komentoonsa. Tamma veti seitsemän hevosen joukkoa loppusuoralle asti ravaten hyvällä tyylillä, kunnes se vauhdin kiihtyessä sekosi laukalle ennen maalia. Risto Tupamäki oli kuitenkin kaikin puolin tyytyväinen hevoseen radalla, sillä Sannilla ei ainakaan jää yrittämisestä hommat kiinni, vaan kilpailuintoa sillä tuntuu olevan vähän liikaakin. Tallialueella Sanni käy yhä kuumana kuin hellankoukku. Varsinkin kuulutukset tuntuvat sitä häiritsevän ja vaikka korvat olisi kuinka tukittu, niin se hermoilee ja kuluttaa energiaa turhaan stressaamiseen ja höyryämiseen. Toivon mukaan tämä puoli Sannissa alkaa pikkuhiljaa tasaantua, sillä muuten ravireissut sen kanssa saattavat olla melko työläitä. Toivottavasti raskaantyönlisä saadaan sitten kilpailumenestyksen muodossa 😉

Tositoimissa Sanni nähdään siis ensimmäisen kerran tulevana torstaina 4.5 Jyväskylän Killerillä. Lähtö on rajattu tammoille ja perusmatkalta pääsevät lähtemään vähemmän kuin 100 € tienanneet, voittaja palkintaan 1000 €:n ykköspalkinnolla. Myös Sanni lähtee perusmatkalta, sillä Nuoret Lähdöissä tienattuja rahoja ei lasketa voittosummaan, joka siis Sannilla on virallisen tilaston mukaan 0 €. Lähtöön on ilmoitettu täydet 16 tammaa, joista neljä on nelivuotiaita.

Perusmatkalta starttaa peräti 11 aloittelevaa tammaa ja Sannin lähtöradaksi tulikin juuri tuo 11 eli käytännössä takarivi. Paikka ei sinänsä kuulosta hyvältä, mutta Sannin kohdalla se voi olla ihan OK, sillä suoraan ulkopuolelta ei lähde ketään ja se voi auttaa tammaa pysymään hieman rauhallisempana lähtötilanteessa. Risto hoitaa totutusti kuskin tehtäviä ja hän tietää hyvin Sannin metkuilut, mutta silti laukan vaara tässä ensimmäisessä startissa on ilmeinen. Sannin kohdalta menestyminen tulee olemaan paljon siitä kiinni, miten se henkisesti kasvaa kilpailujen myötä. Vauhtia ja fysiikkaa sillä on hyvin, mutta kilpailutilanteessa henkinen puoli on vielä arvoitus. Nyt onkin tärkeintä, että hevonen saa ehjiä startteja ilman sen kummempia menestyspaineita. Tarkoituksena on kilpailla tasaisesti läpi kesän ja valmistaa hevosta kohti ensi vuoden ja koko kimpan päätähtäintä eli Villinmiehen tammakisaa.  

Diana vastaavasti kävi perjantaina suunnitelman mukaan Laukaan klinikalla jossa ELL Antero Tupamäki tutki tarkemmin hevosta ja etenkin oikean takajalan ontumista. Nivelten puudutuksien avulla pyrittiin paikallistamaan tarkemmin vammaa, mutta mitään absoluuttista syytä ei kuitenkaan edelleenkään löytynyt. Hevosta toki hoidettiin vuohisen alueelle ja se saa nyt ajotaukoa pari viikkoa. Toukokuun puolessa välissä Dianan treenit aloitetaan uudestaan ja katsotaan kuinka lääkitys on tehonnut. Toivottavasti päästään pikkuhiljaa normitreeniin ja kesäkuussa mahdollisesti starttiin, mutta tietysti hevosen ehdoilla edetään. Mikäli lääkitys ei ole auttanut niin edessä voi olla pidempi tauko. ELL raportti löytyy Protreenarista.

Toivottavasti kimppalaisia nähdään Jyväskylän raveissa kannustamassa Sannia ja viime hetken kuulumisista tiedotetaan vielä lähempänä starttia.

Vapputerveisin,

Marita