Villit tammat blogi – Ravikilpailut jatkuvat, Sanni ja Miina valmistautuvat startteihin

Tervehdys kimppalaisille! 

Nyt toukokuun alkupuolella ravikilpailutoiminta on ollut Suomessa keskeytettynä jo parin kuukauden ajan osana pyrkimyksiä estää korona-viruksen aiheuttaman epidemian leviämistä. Muutama päivä sitten Suomen Hippos ry saattoi kertoa toivotun tiedon ravikilpailutoiminnan aloittamisesta erityisjärjestelyin kesäkuun 1. päivästä alkaen. Lisäksi Hippoksen hallitus linjasi Maa- ja metsätalousministeriöltä saadun ohjeistuksen mukaan kuuden poikkeusoloihin valmistelevan ravikilpailutapahtuman järjestämisestä 18.5. alkaen.

Veikan väki ja tallin henkilökunta on ollut terveenä koko kevään ajan ja niin Sannin kuin Miinankin valmennusohjelmia on päästy toteuttamaan suunnitellusti. Sannin terveystilanne on nyt pysynyt parempana kuin se oli alkutalvesta ja tamma on myös rauhoittunut kovasti, kun se saa nyt riittävän usein ravata reippaasti. Sannilla ei ole vielä ajettu ”kilpailuvauhtista” hiittiä, mutta muuten se on starttivalmis, kunhan löytyy sopiva sarja. Kaisa on jo katsellut sille sarjoja ja Kaisan mukaan kesäkuun puolella onkin tarjolla sopivia sarjoja Sannille.

Miina on aikuistunut sen verran, että se ei enää ilman silmälappujakaan ihmettele hölkkälenkillä ihan jokaista kiveä ja kantoa, vaan keskittyy paremmin juoksemiseen. Miinan kanssa on keväällä myös käyty muutaman kerran Mikkelissä ratahiitillä, ja se on treenannut saman ikäisen tammakaverinsa Winottaren kanssa. Rataharjoituksissa Miinaa on koetettu saada keskittymään yhä enemmän juoksemiseen, eikä siltä ole vielä niin vauhteja vaadittu. Kaisa kertoi kuitenkin, että kotona hiittisuoralla Miina on kuitenkin pinkaissut helposti 1.40-vauhtisia pätkiä hyvällä tyylillä! Kaisan mukaan Miinalla olisi tarkoitus päästä starttaamaan loppukesästä, sillä Miina tarvitsee vielä lisää voimaa ja rutiinia radalla juoksemiseen. Parasta harjoitusta Miinalle olisi nyt päästä starttaamaan harjoitusraveihin ja treenaamaan siellä porukassa juoksemista, mutta se on kiinni siitä, kuinka ravirata pääsee harkkareita järjestämään.

Alla Kati Sepposen nappaamia hienoa kuvia Miinan ja Winotaren ratatreenistä viime viikolta. Miinan ohjissa oli Stall Blombacken tiimistä Harri Neuvonen. 

Terveisin,

Marita