Villit tammat blogi – Päivät pitenee ja vauhti kiihtyy

Tässä vaiheessa talvea päivät ovat jo selvästi pidentyneet ja kevättä on ilmassa. Talvi on mennyt Veikassa hyvin ja siellä ovat kelit pysyneet hyvinä hevosten treenaamista varten. Talven lumisuus on jopa tarjonnut mahdollisuuden rekitreeneihin, mutta Miinan ja Sannin kanssa rekiajelua ei ole kokeiltu. Molemmat ovat kilttejä ja hyviä ajaa, mutta sen verran sähäköitä luonteita, että ne saattaisivat vaikka säikähtää reen aisojen osumista reisiin ja tehdä ylimääräisiä loikkia suuntaan jos toiseenkin. Sanni on siis liikkunut paljon jarrukärryistä, kuten tässä tämän päivän kevättalvisessa videoklipissä

Kaisan mukaan Sanni on edelleen rauhoittunut treeneissä ja se tuntuu oikein hyvältä ajaessa. Sillä on tähän asti ajettu enemmän rauhallisia voimaa kehittäviä lenkkejä, mutta viime viikkoina ohjelmaan ovat tulleet myös hiittisuoralla ajetut vedot. Kaisan suunnitelmissa on pyytää eläinlääkäriä taivuttamaan Sannin jalat vielä ennen kilpailemisen aloittamista ja jos jotain reagointia löytyy, niin hoitaa mahdolliset vaivat pois. Aikataulullisesti näyttää siltä, että Sannin kausi alkaa maaliskuun puolivälin jälkeen eli noin kuukauden kuluttua. Starttiin tuloon vaikuttaa tietenkin se, löytyykö sille sopivaa sarjaa sekä kevään edistyminen. Olisi hyvä, jos Sanni pääsisi aloittamaan kautensa tammoille rajatussa sarjassa, mutta pitää mennä sen mukaan millaisia sarjoja on tarjolla. Myös lumen ja roudan sulamista seuraillaan, ettei Sannin kanssa tule otettua turhia riskejä kovin kuraisella tai epätasaisella radalla kilpailemalla.

Miinaa on treenattu säännöllisesti toisen hevosen kanssa ja se on Kaisan mukaan tosi toimiva ja kiva ajaa. Sille käy lenkillä mikä paikka vaan, juoksi se sitten kaverin edessä, takana tai sivulla. Miinan varustusta on pystytty hieman keventämään, eli siltä on jätetty korvahuput pois mutta pallot sille vielä laitetaan korviin ääniä vaimentamaan. Miinalla on jo kokeiltu ajaa vauhdikkaampia pätkiä, mikä on sujunutkin hyvin. Vauhdikkaamman harjoittelun alkaessa sen jalkoja on ryhdytty varmuuden vuoksi suojaamaan etujalkojen polvisuojilla ja takajalkojen säärisuojilla. Miinan kanssa edetään vielä toistaiseksi maltilla, sillä se tuntuu kehittyvän pikkuhiljaa itsestään.

Treenaamisen vastapainoksi tammat saavat päivittäin myös ulkoilla tarhassa. Miinalla on tarhakaverina Reipas Tähti ja Sanni tarhailee Pimukan kanssa. Niin Miina kuin Sannikin ovat kilttejä ja sopuisia tammoja, jotka mieluummin väistävät kuin lähtevät kiistelemään esim. siitä, kumpi haetaan ensimmäisenä sisään. Niinpä niille on ollut helppoa löytää tarhailuseuraa.

Kunhan kevätaurinko pääsee enemmän lämmittämään niin suunnitellaan taas yhteistä tapahtumaa Veikassa, jolloin nähdään tammat tosi toimissa ja tietysti mukava nähdä myös teitä kimppalaisia! Katsotaan tarkempaa ajankohtaa lähempänä.

Leppoisaa keväänodotusta kaikille!

Terveisin,

Marita