Villit tammat blogi – Monipuolisella treenillä kohti syksyä

Pari viikkoa vierähti nopeasti, joten on aika taas päivittää villien tammojen Sannin ja Dianan kuulumisia. Niiden treeneissä on nyt nostettu tehoja kesän kevyemmän kauden jälkeen, ja niille on otettu ohjelmaan myös ”jarrukärrytreeni” uutena valmennusmuotona.

Jarrukärryillä ajamisen ideana on saada hevosta rasitettua enemmän (eli sykkeet nousemaan) hitaammalla vauhdilla, samalla kun lihaksisto työskentelee tehokkaasti kehittäen voimantuottoa. Sannilla ja Dianalla on ajettu aivan kävelyä raskaammilla kärryillä, mutta niille on silti noussut hikeä pintaan Veikan mäkisissä maastoissa.

Sannin ja Dianan monipuolinen viikko-ohjelma tällä hetkellä koostuu siis yhdestä reippaammasta treenistä (joko vetoja kotona tai hiittiä Mikkelin raviradalla), yhdestä jarrukärrytreenistä, yhdestä vesikävelykerrasta sekä hölkän ajamisesta. Yöt ja vapaapäivät varsat viettävät pääosin ulkona, joten ns. vapaata liikuntaa ne saavat myös paljon. Varsinkin nuorella hevosella treeni on hyvä pitää monipuolisena, jotta sille kehittyy kestävyyden lisäksi sekä voimaa että nopeutta ja ennen kaikkea siksi, että se ei kyllästyisi hommiinsa.

Villit tammat kuntoilemassa vesimatolla

Villit tammat kuntoilemassa vesimatolla

Nuorten hevosten kanssa vastoinkäymisiä yleensä riittää, mutta Sannia ja Dianaa on päästy treenaamaan koko vuoden suunnitellusti ja ne ovat kehittyneet kesän aikana kovasti. Ensimmäinen hiitti laidunloman jälkeen ajettiin pari viikkoa sitten ja tammat menivät hyvällä tyylillä ja helposti parhaimmillaan 1.45,0 vauhtia. Dianalle ravaaminen on ollut helppoa koko ajan, mutta nyt Sannikin keskittyi hienosti olennaiseen ja vaikutti ravaavan varmemmin. Kaisa oli molempien otteisiin hyvin tyytyväinen ja alustavan suunnitelman mukaan syyskuussa tammojen olisi jälleen aika juosta numerolappu aisaan kiinnitettynä, joko koelähdössä tai ”Nuoret radalle”-lähdössä. Jännitettävää siis riittää jo ihan päivittäisten treenienkin osalta kun mennään kohti koelähtöä ja treenejähän voitte kätevästi seurata etäseurantapalvelusta!

 

 

Hevosterveisin,

Marita, kimpavetäjä