Villit tammat blogi – Loppukesän kuulumisia

Terve,

Jälleen on aika päivittää Villien tammojen; Sannin ja Miinan kuulumisia blogin muodossa!

Meteorologit ovat ennustaneet kesän helteiden olevan nyt ohitse ja säiden viilenevän syksyä kohden, joten on aika luoda katsaus kuluneeseen lämpimään kesään. Koronakevään jälkeen ravikilpailutoiminta pääsi jälleen normaaliin vauhtiin, joten Satinkutikin on päässyt jälleen juoksemaan kilpaa. Sannin hieman yli 16000 € voittosumma vaikuttaa tehneen Sannista jossain määrin väliinputoajan sarjojen laadinnassa, mutta onneksi sopiviakin sarjoja on välillä löytynyt.

Vähästä starttimäärästä huolimatta Sannin kanssa iloa on kuitenkin tuonut tamman huima kehitys juoksuvauhdeissa, sillä valioaika auton takaa juostuna on kyllä tosi hieno meriitti. Tätä kirjoittaessani Sanni on ajallaan 24,8a sijalla 23. kaikkien suomenhevostammojen tämän vuoden autolähtöaikojen tilastossa. Aika komeaa, eikö vain? Sannilla on myös terveystilanne pysynyt hyvänä keväästä asti, mikä vauhtien paranemisen lisäksi on näkynyt sen ravin pysymisenä hyvänä ja rentona.
Sannille on ollut apua myös varusteiden löysäämisestä, sillä viime startissa hyvään vauhtiin Sannin ohjastanut Iikka Nurmonen jopa avasi siltä korvat kokonaan ja hienosti Sanni silloin vastasi pallojenkin poisvetämiseen. Heinä-elokuun kolmen kovan startin jälkeen tamma alkoi jo vähän laihtumaan ja on nyt saanut vetää vähän henkeä ja oleilla ihan laitumella, mutta tällä viikolla Kaisa on suunnitellut ottavansa Sannin takaisin treeneihin. Syksymmällä Sannilla on jälleen tarkoitus ajaa kilpaa ja mahdollisesti jatkaa starttaamista myös talven tullen.

Villimiina on osallistunut muutamiin harjoitusraveihin kesän aikana, sillä se on tarvinnut lisää rutiinia porukassa juoksemiseen. Harkkarilähdöissä Miinalle on välillä tullut paljon laukkoja, mutta rutiinia porukassa juoksemiseen saakin vain harjoittelemalla. Viime lauantain harkkareiden jälkeen Kaisa oli tyytyväinen Miinan suoritukseen, vaikka tamma juoksikin keulassa kolmen hevosen lähdössä eikä siten saanut oikein harjoitusta porukassa juoksemiseen. Toni Ripatin ohjastama Miina meni kuitenkin varmasti ravia koko matkan ja käyttäytyi katoksella rauhallisesti sekä palautui hyvin. Kaisa suunnittelee jo, että Miinalla voisi syksyllä ajaa jonkun lähdön, jos sopiva sarja löytyy. On toki arvoitus, miten Miina osaa juosta porukan keskellä, mutta ainakaan se ei enää ihmettele ihan kaikkea radan reunoilla näkyvää.

Kesään myös oleellisesti kuuluvia hevosenomistajien puutarhajuhlia vietettiin Veikan kartanossa StMichel-viikonloppuna kauniin kesäisessä säässä. Tarjolla oli totuttuun tapaan yhdessäoloa hyvässä seurassa, hevosten rapsuttelua ja herkullista ruokaa. Osa juhlijoista saapui paikalle jo aikaisin iltapäivästä seuraamaan raveja isolta näytöltä.

 

Aurinkoisia loppukesän päiviä toivottaen,
Marita