Villit tammat blogi – Kohti kunkkareita

Tänä kesänä olemme saaneet nauttia helteisistä säistä koko viime kesän edestäkin ja kuluneen ravikesän urheilullinen taso on ollut huikea. Ja kuuman ravikesän huipennus on tietenkin edessä tulevana viikonloppuna kun Kuninkuusravit ajetaan Rovaniemellä.

Paljon kuninkaallista hehkua osuu myös Sannin osalle, sillä sen sekä emä Milia että isä A.T.Eko ovat seppelöityjä kuninkaallisia. Milia oli pienehköstä koostaan (säkäkorkeus 153 ja lautaskorkeus 152) huolimatta oman aikansa parhaita kilpatammoja, joka oli mukana monissa suurkilpailuissa ja osallistui myös Villinmiehen tammakilpaan aikanaan. Tamma kilpaili peräti viisi kertaa kuningartarkilpailussa ja sen suurin saavutus oli tietenkin Ravikuningattaren tittelin voittaminen Seinäjoella vuonna 2005. Seuraavana vuonna Milia kävi killpailemassa Pariisissa Vincennesissa ja oli hienosti kolmas Prix de Trotteurs Sang-Froidissa.

Sannin kanssa voimme vasta haaveilla tuollaisista saavutuksista, mutta silti tulee hieman kiusausta verrata Sannin ja emänsä suorituksia ikäluokkatasolla. Niin Sanni kuin emänsä Miliakin aloittivat kilpailemisen 4-vuotiaina. Milia juoksi ensimmäisellä kaudellaan 8 starttia, joista se voitti yhden ja saavutti ennätykset 33,1ake ja 34,4ke. Sanni sen sijaan starttasi kymmenen kertaa, joista se sai kaksi kakkossijaa ja ennätyksen 32,4ke.

5-vuotiaana Milia juoksi 21 starttia, joista se voitti viisi ja saavutti ennätykset 29,1ake ja 29,7ke. Sannin kausi tähän mennessä on käsittänyt viisi starttia, joista on tullut yksi kakkos- ja yksi kolmossija. Tässä vaiheessa Sannin ennätykset ovat 30,9ake ja 30,4ke, mutta niin hyviä otteita Sanni on esittänyt, että tähtiajan saavuttaminen on vain ajan kysymys. Kun vielä molempia yhdistää uran alkuvuosina paremminkin fyysisisyys kuin nopeus niin voidaan sanoa että yhtäläisyyksiä löytyy ja Sanni on emänsä vauhdista kuningatarkilpailua ajatellen.

Palataan vielä Varsakunkkuun, Sanni oli heti Mikkelin startin jälkeen kiimassa, joten tuokin saattoi hieman vaikuttaa suoritukseen ja siihen että Sannin meno oli hieman totuttua vaisumpaa. Tammaa käytetään varuilta vielä ensi tiistaina eläinlääkärin tarkastuksessa ja jos on tarvetta hoitaa jotain niin sitten hoidetaan. Elokuun loppupuolella Sannilla tähdätään taas starttiin ja valmistaudutaan Lappeen karsintoihin.

Tulevana viikonloppuna Tupamäen hevosperheellä on jälleen vankka edustus Kuninkuuskilpailussa. Sannin hovikuski Risto ohjastaa tammojen kilpailussa Niemen Ceciliaa ja oriiden kilpailussa Costelloa, joka lukeutuu kilpailun kuumimpiin suosikkeihin. Antti puolestaan on mukana oriiden kilpailussa Välkyn Tuiskulla. Myös päälähtöjen ulkopuolella riittää jännitettävää, sillä Sannin tallikaveri Hanski eli Hanslankari juoksee kilpaa molempina päivinä.

Aurinkoista ja jännittävää viikonloppua kaikille niin paikan päällä Rovaniemellä kuin kotikatsomoistakin kilpailuja seuraaville!

Terveisin,

Marita