Villit tammat blogi – Kohti Kuninkuusravi viikonloppua

Sanni Satinkuti on palautunut hyvin Kaustisen startista ja pitkästä kuljetuksesta kisapaikalle. Kaisan mukaan Sannilla alkaa jo olla voimaa ja kuntoa sen verran, että se painaa hieman liikaa ohjille treeniajossakin. Tilannetta helpottaakseen Kaisa on ottanut Sannille treeniohjelmaan mukaan myös kävelytyksen vesikävelymatolla.

Kaisa on myös katsellut Sannille sopivaa seuraavaa sarjaa ja sellainen olisi tarjolla perjantain iltapäiväraveissa kuninkuusraviviikonloppuna eli elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Lahdessa. Sarja on suomenhevostammoille rajattu tasoitusajo 2140 metrin perusmatkalla ja sen pisin takamatka on rajattu enintään 50 000 € tienanneille tammoille. Pisimmän takamatkan rajaus enint. 50 000 € näytti ensilukemalta aika korkealta, mutta se itse asiassa rajaa pois lähdöstä Sannin oman ikäluokankin huipputammoja. Kimppamme unelma Sannin kohdalta on osallistuminen kuningatarkilpailuun, joten tämän vuoden oheislähtö käy hyvästä harjoituksesta tulevia vuosia varten.

Sannin kohdalla voisi jopa sanoa, että suku velvoittaa sitä pärjäämään kunkkariviikonloppuna, sillä sekä sen emä Milia että isä A.T.Eko ovat seppelöityjä kuninkaallisia. Onneksi Sanni ei itse niinkään piittaa ihmisten asettamista paineista vaan tekee kilpailuissa aina rehdisti parhaansa ja kehittyy koko ajan pienin harppauksin. Myös Miinan suvusta löytyy kunkkarikokemusta, sillä sen isä Frans osallistui kuninkuuskilpailuun peräti neljästi. Fransin paras saavutus kunkkareissa on vuodelta 2011 aloitusmatkan 2100 m voitto Tampereella. Tuona samaisena vuonna Miinan emän veli Villihotti voitti ravikuninkuuden! Myös Miinan emä Villisisko ja emänemä Hovi-Meeri olivat hienoja kilpatammoja, jotka myös voittivat suurkilpailuissa mutta kuningatarkilpailuun kumpikaan ei jostain syystä päässyt osallistumaan.

Miinalla on kaikki hyvin ja se on ollut laidunloman jälkeen jo muutaman viikon treenissä. Kaisan mukaan sen kanssa käydään tutustumassa Mikkelin ravirataan kunhan tutustumiseen löytyy sopiva aika sekä joku sopiva hevonen treenikaveriksi mukaan. Miinalle tekisi hyvää käydä tutustumassa rataan, mutta raviradalla elokuun alussa alkava rataremontti tuottaa hieman aikataulupainetta. Kaisalla on kuitenkin ajatuksissa se, että Miina suorittaisi syksyn aikana koelähdön, sillä Miina on jo esittänyt sellaisia otteita, että 3-vuotiaiden suomenhevosten koelähdössä vaadittu aikaraja 2.00,0 ei varmaankaan ole sille liian kova alitettavaksi.

Tätä kirjoitettaessa ei vielä ole tiedossa se, mitkä oriit ja tammat pääsevät Lahdessa kilpailemaan ravikuningas- ja ravikuningatartitteleistä, mutta varmaa on ainakin se, että kilpailu titteleistä on kovaa tänäkin vuonna. Suosittelen siis lämpimästi lähtöä Lahteen raveihin parin viikon päästä!

Hyvää kesän jatkoa ja tapaamisiin raveissa!

Terveisin,

Marita