Villit tammat blogi – Kilpahevoset!

Villejä tammojamme Sannia ja Dianaa voi nyt hyvällä omalla tunnolla kutsua kilpahevosiksi, sillä ne ovat suorittaneet ensiesiintymisensä radalla numerolappu aisaan kiinnitettynä. Tämä jännittävä tapaus tapahtui kuluneen viikon torstai-iltana siinä vaiheessa vielä puolipilvisessä Mikkelissä, kun tammat suorittivat opetuslähtönsä hyväksytysti. Myöhemmin illalla sadekuuro kasteli rataa, mutta ei kuitenkaan niin paljon, että illan tulostaso olisi kärsinyt. Lähdön voit katsoa täältä.

Opetuslähtöön osallistui peräti viisi suomenhevosvarsaa, joten volttilähetyksellä liikkeelle lähtemisessä oli jo kilpailutilanteen makua. Sanni lähti matkaan numerolla yksi, joten sillä oli vaativa tehtävä johtaa volttia. Dianan lähti matkaan Sannin viereltä numerolla kaksi. Lähtö uusittiin kerran ulomman radan valjakon vuoksi, joten matkaan päästiin vasta toisella yrittämällä.

Diana lunkina tyyppinä lähti hyvin ravia liikkeelle, mutta arempi Sanni haparoi lähtösuoralla pariinkin otteeseen ennen kuin rauhoittui ravaamaan asiallisesti. Loppumatkan Kaisa saikin olla todella tarkkana sen ohjissa, ettei tamma ottaisi vielä kolmatta laukkaa ja tulisi hylätyksi.  Onneksi Diana juoksi rauhallisesti toista rataa Sannin vierellä, joten loppumatka sujui mallikkaasti. Maalin jälkeen Kaisa ja Topi ajoivat tammoilla vielä pätkän reippaampaa vauhtia, ennen kuin takasuoralla hiljensivät ja käänsivät hevoset palaamaan kohti varikkoa.

Lähdön jälkeen Kaisa oli oikein tyytyväinen tammojen suorituksiin. Ne toimivat radalla hyvin, eivätkä olleet lähdön jälkeen yhtään väsyneitä.

Tämän hyvin menneen opetuslähdön jälkeen Sanni ja Diana saavat levähtää jonkin aikaa kevyemmällä treenillä, mutta varsinaisesti laitumelle niitä ei päästetä. Elokuulta niitä aletaan taas treenata enemmän, ja seuraava aikataulullinen suunnitelma on se, että syksymmällä ne osallistuisivat johonkin ”Nuoret radalle”-lähtöön ja saisivat sen kautta suorittaa koelähtönsä.

Ennen seuraavaa kilpailusuoritusta omistajia odottaa kuitenkin tapaaminen Veikassa puutarhajuhlien merkeissä. Varmaankin illan ohjelmaan mahtuu myös vierailu tallin puolelle Sannia ja Dianaa rapsuttelemaan! Laitan puutarhajuhlista lisää tietoa tuonnempana.

Kesäisin terveisin,

Marita