Villit tammat blogi – kevättä ilmassa

Kevät on mukavasti aluillaan, joten on hyvä jälleen päivittää Sannin ja Dianan kuulumisia. Tammat nauttivat silmin nähden kevääntulosta ja tarkkailevat innostuneesti kaikkea mahdollista Veikan pihapiirissä ja metsälenkeillä. Dianahan aloitti kauden Nuoret radalle -lähdössä ja meni siinä heti uuden ennätyksen, vaikka parit laukat hidastivat matkantekoa. Kaisa ei kuitenkaan ollut sen raviin täysin tyytyväinen. Dianan oikean takajalan vajaakäyttö on ollut pitkin matkaa pienoinen ongelma ja pelkästään kasvukivuista ei liene kysymys. Nuoret radalle –lähdön jälkeen meneminen on ollut vaikeampaa ja treeni onkin sen jälkeen ollut enemmän vesimatolla kävelyä. Antero Tupamäki tutkii jalan huhtikuussa ja voi olla että jalkaa joudutaan hoitamaan. Sen myötä starttiin tulo siirtynee myöhemmäksi alkukesään. Diana on kuitenkin kokonaisuudessaan kehittynyt hyvin talven aikana ja yritystäkin on tullut lisää, joten kun hevonen saadaan terveeksi, niin on mielenkiintoista nähdä kuinka startit vievät sitä eteenpäin.

R.R. Diana 5.3.2017

R.R. Diana 5.3.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Sanni on vastaavasti treenannut koko talven pääpiirteittäin terveenä ja se aloittaa kauden näillä näkymin toukokuun alussa suoraan varsinaisesta startista. Sanni tarvitsee tässä vaiheessa kesäkengät ennen kuin sillä ajetaan kovempia vauhteja, joten huhtikuun loppupuolella ajetaan ensimmäiset kovemmat hiitit ja silloin nähdään kuinka hevonen on kehittynyt. Kilpailuviettihän Sannilla vaikuttaisi olevan erinomainen ja suurin haaste onkin pitää hevonen rauhallisena kilpailupaikalla ja radalla. Sen osalta jatkosuunnitelmat tarkentuvat ensimmäisen startin jälkeen.

 

Eli kokonaisuudessaan olemme hyvin aikataulussa kohti ensi vuoden Villinmiehen tammakilpailua. Tämän kesän aikana nähdään ovatko hevoset valmiina jo tämän syksyn ikäluokkalähtöihin. Molemmat ovat omalla tavallaan lupaavia ja startit tulevat näyttämään kuinka lupaukset lunastetaan.

 

Ja kun puhumme kilpaurheilusta, on hyvä tarkistaa, miltä suomenhevosten ikäluokan 2013 tilasto tällä hetkellä näyttää. Hippoksen nettisivulta selviää, että ikäluokan varsoista on startannut jo 36 kpl, joista tammoja on 15. Tammojen rahakkain ja samalla koko tilaston kärkinimi on Kömin Lento, joka on neljään starttiin tienannut peräti 4600 €. Tammojen (ja myös kaikkien startanneiden) nopein aika, 1.33,3, on puolestaan Huiman Lennon nimissä.

Seuraavassa blogissa toukokuussa katsastamme sitten Sannin avausstartin ja päivitämme Dianan kuulumisia! Protreenaria seuraamalla pysyy luonnollisesti kärryillä päivittäisistä harjoituksista ja sinne tulee myös Anteron ELL. raportti.

Keväterveisin

-Marita