Villit tammat blogi – Kevättä ilmassa

Kevät näyttää vihdoinkin saapuneen tänne Etelä-Savoonkin, sillä aurinko paistaa ja lumet sulavat hyvää vauhtia. Aurinkoinen oli myös pääsiäislauantai, jolloin Veikassa vietettiin Villien tammojen kevättapaamista hevosten rapsuttelun, makkaranpaiston ja iloisen seurustelun merkeissä.

 

 

 

 

 

Sannin juoksutyyliä ja –vauhtia ei sillä kertaa päästy ihastelemaan, sillä Sanni oli lyhyellä sairauslomalla päkiään tulleen polkeman takia. Polkema oli kovin kipeä, mutta onneksi päkiästä ei sentään iho mennyt rikki, vaan vamma oli enemmän mustelman tapainen.

Nyt Sanni on palannut treeneihin ja oli viikonloppuna ajossa ollut oikein pirteä. Yleisesti ottaen se on oikein hyvässä kunnossa ja on kerännyt vähän massaakin viime syksyyn verrattuna. Sanni on toistaiseksi tarhaillut yksin, koska sopivaa kaveria ei sille ole löytynyt. Sanni on sopuisa hevonen, joten kaverin olisi hyvä olla samanlainen.

Tällä viikolla eläinlääkäri Leena Sinnemaa tulee Veikkaan tekemään hevosille terveystarkastuksia ja hoitamaan niitä, joten hän saa samalla tarkastaa Sanninkin voinnin. Jos kaikki on ok, ja miksei olisi, niin Kaisa alkaa katsella Sannille sarjaa kilpailukauden avaamiseksi. Toukokuu olisi hyvä aika kilpailemisen aloittamiseen, jos vaan sopiva sarja löytyy. Mieluiten Kaisa ilmoittaisi Sannin nuorille tammoille rajattuun Tammasarjaan tai vaikkapa Nuorten sarjaankin, jotta Sanni pääsisi kilpailemaan oman ikäisiään hevosia vastaan. Suunnitelmissa on myös kokeilla Sannin kanssa autolähdön ajamista Mikkelin raviradalla harjoitusraveissa, mutta siitä enemmän sitten, kun päivämäärä varmistuu.

Keväisin terveisin, Marita