Villit tammat blogi – Kevätflunssaa

WP_20160508_12_27_21_ProIhan alkuun Villien tammojen onnen toivotukset kaikille äideille! Kuvausta yritettiin suorittaa kukan kera, mutta tammat alkoivat pistelemään sitä saman tien poskeensa, mutta joka tapauksessa: Onnea äidit!!

Viime kirjoitusvuorostani onkin jo vierähtänyt muutamia viikkoja. Sannin ja Dianan valmennustiimiläiset ovat parissa viime blogissa valaisseet kiinnostavasti tammojen treenikuulumisia ja muuta elämää. Tämän blogin aiheena ovatkin sitten Sannin ja Dianan tuoreimmat kuulumiset, jotka ovat hieman räkäisiä. Molemmat tammat ovat vapusta lähtien sairastaneet jonkinlaista kevätflunssaa, joka on ilmennyt pienenä vuotona sieraimista ja köhähtelynä. Tammoilta on otettu verikokeet tutkittavaksi, ettei kyse vain olisi mistään pahemmasta.

Sanni ja Diana ovat viime joulukuussa saaneet ravikilpailusääntöjen määräämän pakollisen rokotuksen hevosinfluenssaa vastaan. Hevoselle voivat kuitenkin monet eri taudinaiheuttajat aiheuttaa hengitystieinfektion, ja sen oireet voivat vaihdella kestoltaan ja voimakkuudeltaan. Yleisimmin aiheuttajina ovat erilaiset virukset, mutta myös monet bakteerit voivat aiheuttaa hengitystieinfektioita erityisesti virusinfektioiden jälkitauteina, sekä varsoilla. Nuoret hevoset, kuten Sanni ja Diana, jotka kohtaavat taudinaiheuttajan ensimmäistä kertaa, ovat herkimpiä sairastumaan. 

Tammat ovat selvinneet köhästään olemalla sairaslomalla treenaamisesta, eivätkä ole tarvinneet lääkitystä. Ne ovat kuitenkin ulkoilleet päivittäin tarhassaan, ja saaneet näin nauttia kauniista kevätpäivistä.

Nyt Sanni ja Diana voivat jo paremmin ja palaavat treeniin alkavalla viikolla. Sen verran köhä on kuitenkin vaikuttanut niiden jaksamiseen, että paluu treeniin saa tapahtua maltillisesti ja myös suunniteltu tutustuminen Mikkelin ravirataan siirtyy parin viikon päähän.

Terveisin,

Marita