Villit tammat blogi – Kesälomakohteena Sanni & Diana

Tässä blogikirjoituksessa Villien tammojen osaomistajat Anne ja Elina kertovat kesäreissustaan Etelä-Savoon ja tapaamisesta Sanni & Dianan kanssa. Tarina on hieno esimerkki kuinka Stall Blombacken hevoskimpoissa pääsee tutustumaan kätevästi Veikan kartanomiljööseen ja voi samalla harrastaa hevosten kanssa elämyksellisiä päiviä.

 

Lähdettiin kesälomareissulle Elinan kanssa keskiviikkona 22.6, päämääränä nähdä Etupassi, Sanni ja Diana, kolme meidän kimppahevosista. Oltiin etukäteen varattu Mikkelistä, Veikan kartanosta majoitus kahdeksi yöksi.

Saavuttiin Veikkaan, Kangasniemen kautta, ke illansuussa. Vesa ja Vieno olivat meitä vastassa ja ennen kotiutumista meidän piti päästä talliin, missä Kaisa hoiteli viimeisiä päivän kylmäyksiä ja jakoi iltaruoan hevosille. Touhukas, melkein 2-v. Vieno, osallistui myös tallitöihin.

Sanni ja Diana löytyivät ulkotarhasta Sannin isosiskon, Marmelaadin, vierestä. Hevosluku oli kasvanut paljon meidän viime käynnistä, marraskuussa. Vesikävelymaton asennukset olivat parhaillaan meneillään ja yllätykseksi sähkötöitä oli tekemässä minun entinen työkaveri, Hannu, jolle olen myös myynyt collienpennun vuonna 1991.

Kun hevoset oli katsottu, majoittauduttiin tallin vieressä olevaan rivitalokolmioon. Ennen nukkumaan menoa päästiin vielä nauttimaan ihanista rantasaunan löylyistä ja pulahtamaan virkistävään Saarijärveen.

IMG_3129 IMG_3216 IMG_3418

SONY DSC

 

Seuraavana päivänä, hyvin nukutun yön jälkeen saatiin osallistua tallitöihin ja seurata Sannin ja Dianan touhuja. Tammat ovat kyllä tosi seurallisia ja Sanni näyttää kaipaavan Dianaa, kun ovat erillään. Diana on selvästi itsenäisempi. Elina sai viedä Kaisan kanssa tammat laitumelle, missä ne olivat seuraavaan päivään asti.

Torstaipäivä oli aurinkoinen ja lämmin, mutta illalla, kun alettiin sonnustautumaan Mikkelin raveihin, alkoi vesisade. Sitä ennen Kaisa ja Vesa ottivat vastaan sh-ruunan, joka tuli kuntoutukseen ja Elina sai puunata kilpailukuntoon Back´n the Slammerin.

Meidän osalta ravit menivät paremmin, kuin kuviteltiin. Etupassi osallistui starttiin, mikä oli sille ylisarja, sijoittuen kolmanneksi hienolla ajalla 23,6. Passihan oli Veikassa kuntoutuksessa puoli vuotta sitten ja sen jalkoja hoidettiin mm. GameReady kylmäyksellä. Passi lähti Veikasta terveenä uittotreeniin ja pystyy nyt näin hyviin suorituksiin.

Perjantaiaamuna nukuttiin pitkään ja nähtiin, kun Sanni ja Diana tulivat laitumelta. Vesa oli lähdössä ajamaan Dianalla, mutta Elina sai ennen sitä ajaa muutaman lenkin. Kaisa varmisti rinnalla kävellen, että Elina varmasti pärjää varsan kanssa, jonka jälkeen Elina kiersi yksin tallialueen. Mahtava kokemus nuorelle tytölle.

Kaiken kaikkiaan onnistunut ja antoisa reissu. Kiva olla tämmöisessä kimpassa mukana, missä oikeesti saa touhuta hevosten kanssa.