Villit tammat blogi – Kauden avaus lähestyy

Kevättalvi on jo hyvässä vauhdissa, kuten myös Stall Blombacken hevoset. Viimeksi Kuopiossa Kaisa tiimeineen saalisti tuplavoiton kun tammat Touhotin ja Reipas Tähti voittivat lähtönsä. Myös meidän villeille tammoille Sannille ja Miinalle kuuluu hyvää ja molempien treenitalvi on ollut onnistunut. Sanni taivuteltiin ja hoidettiin suunnitellusti helmikuussa ja sen jälkeen treenit ovat edenneet niin hyvin, että Kaisa on katsellut Kilpailukutsuista Sannille sopivaa sarjaa kauden avaukseksi. Sellainen löytyi alustavasti Kuopiosta perjantaina 5.4. jossa ajetaan 2100 m ryhmäajo enintään 14000 € tienanneille kylmäverisille. Sarja on rahallisesti Sannille erinomainen, sillä Sannin voittosumma tällä hetkellä on 6v-tammalle komea 13 860 €. Myöhemmin keväällä on sitten mielenkiintoisia uusia kilpailusarjoja tarjolla kuten tammoille rajattu Viesker Cup, mutta kilpailuohjelma ratkeaa sitten ensimmäisen startin jälkeen tarkemmin.

Sanni myös rokotettiin viime perjantaina ja sai sen johdosta muutaman vapaapäivän. Sanni oli tosin rokotettu viimeksi viime syyskuussa ja ravikilpailusääntöjen määräämien pakollisten rokotusten väli saa olla maksimissaan 12 kk. Keski-Euroopassa on kuitenkin kaikenlaista virusta liikkeellä ja osa niistä on jo ehtinyt Ruotsiinkin asti, joten eläinlääkäri suositteli, että tässä tilanteessa kilpahevoset kannattaisi rokottaa 6 kk välein. Ennen kilpailemisen aloittamista Sanni on tarkoitus myös vielä kerran hieroa ja muutenkin herkistellä harjoituksissa.

Miinaa on treenattu vastaavasti rauhallisesti jarrukärryillä, jotta se saisi voimaa ja kestävyyttä. Lopputalvesta se oli välillä puolitoista viikkoa ajamattakin, sillä kasvavalle nuorelle hevoselle tekee välillä hyvää saada vain olla ja palautua treeneistä. Kaisan mukaan rauhallisissa vauhdeissa Miina ravaa oikein hyvällä tekniikalla ja tuntuu siltä, että vauhtiakin löytyy. Tässä vaiheessa nuoren hevosen kanssa kuitenkin kestävyyden kehittäminen on tärkeämpää. Kunhan Miina pääsee kesäkenkään ja muutenkin kevät etenee niin sekin aloittaa vauhtiharjoittelun kohti koelähtöä.

Veikassa ajopaikat ovat pysyneet vielä melko hyvinä, vaikka lämpimät päivät ja vesisateet ovatkin paikoin pehmentäneet teiden lumipolannetta. Lähiviikkoina sään vaihtelut voivat tosin nopeastikin vaikuttaa teiden kuntoon, joten hevosia treenataan kelien mukaan ja tarvittaessa lenkkejä korvataan vesimatolla.

Alustavasti olemme suunnitelleet kimppatapaamista Veikkaan perjantaina 19.4. Toki sitä ennen toivottavasti tapaamme jo radalla Sannin kilpailujen merkeissä, mutta alustavasti tuo päivämäärä kannattaa ottaa ylös. Palaan ohjelmaan ja tarkempaan aikatauluun lähiaikoina.

Keväisin terveisin,

Marita