Villit tammat blogi – Katseet uuteen vuoteen

Kun kauden pääkilpailu Tammaderby on ajettu (Sanni 6.) ja joulukin ehti jo mennä, niin on aika kääntää kalenterissa vuosi 2020 esille. Nyt on vielä hyvä hetki muistella kuluneen vuoden tapahtumia, joista päällimmäisenä on edelleen suuri suru ja hienot muistot Ristosta.  Kaisan isän ja Satinkutin vakikuski Riston tapaturmainen menehtyminen toukokuun puolivälissä on varjostanut kimpan vuotta. Risto oli tärkeä ja pidetty osa Villien tammojen tiimiä, niin raveissa kuin ravien ulkopuolellakin.

Risto ja Sanni Villinmiehen tammakilvan finaalissa kesällä 2018

Satinkutin eli Sannin kilpailukausi oli vähän rikkonainen ja kaikkiaan se juoksi 10 kertaa kilpaa tänä vuonna. Paras autotulos sivusi Sannin 5v kauden ennätystä 29.1a, mutta volttilähetyksellä ennätys parani tänä vuonna selvästi lukemiin 29.0. Tämän tuloksen Sanni noteerasi Heinäkuun alussa Kaustisen Totina-ajossa, jossa tammamme oli 4. Kaiken kaikkiaan Sanni tienasi radoilta tällä kaudella 2140 € ja sen uran tienestit ovat nyt tasan 16 000 €. Vaikka kausi oli rikkonainen niin onneksi tammalle ei sattunut mitään vakavaa loukkaantumista, mutta sillä on ollut pieniä terveysmurheita pitkin kautta. Osasyynä tähän on myös Sannin hätäinen luonne, sillä hevosella henkinen jännittäminen aiheuttaa helposti myös lihaksiston kiristymistä, jota ongelmaa on korjattu hieronnalla. Tänä vuonna uutena asiana treeneihin otettu laukkavetojen ajaminen on tosin tuonut Sannille enemmän rentoutta liikkeisiin. Voidaan sanoa, että Sanni on kehittynyt koko ajan hitaasti, mutta varmasti. Toivotaan että tulevalla kaudella tamma ottaa jälleen harppauksen eteenpäin!

Miinan kanssa on edistytty toivotusti ja suunnitellusti, sillä se suoritti opetuslähdön sekä hyväksytyn koelähdön ja sai tästä 600 € palkinnon. Ravipaikalla Miina käyttäytyi kaikin puolin hienosti eikä edes pelännyt yhtään radanhoitokalustoa. Alkutalven treenit ovat Miinalla menneet hyvin vaikka hankalat kelit ovat välillä vaikeuttaneet ajopaikkojen kunnossapitoa.

Sekä Sanni että Miina rokotettiin kuluvalla viikolla ja samalla ne taivuteltiin ja molemmat saivat kevyen lääkityksen niveliin. Tammat saivat siis hieman vapaata treenistä joulun aikaan ja nyt tammikuussa on tarkoitus treenata tiukasti kohti vuoden 2020 kilpailullisia haasteita. Kaisa on myös katsellut tammikuun sarjatarjontaa ja kuun alkupuolella näyttäisi Kuopiossa olevan Sannille sopiva, tammoille rajattu sarja, joten Sannin 7v kausi alkaa mahdollisesti paljon aikaisemmin kuin edelliset kilpailukaudet. Miinalla keskitytään talvi nousujohteiseen treeniin, jotta se olisi valmis starttaamaan keväällä ja viemään 4v kauden kunnialla läpi.

Pääsivätpä Sanni ja Miina mukaan myös Etelä-Karjalan Ravinaisten ensi vuoden vuosikalenteriin, jossa on kuvia monipuolisesti erilaisissa tehtävissä toimivista hevosista. Sanni ja Miina ovat huhtikuun hevosia yhdessä kahden muun ravurin kanssa Eijan ottamassa kauniissa valokuvassa.

Hyvää uutta vuotta kaikille!

Terveisin, Marita