Villinmiehen tammakisan karsinta kutsuu!

Kauan odotettu päivä on nyt käsillä! Eli ensi maanantaina Lappeenrannassa ajettavat Villinmiehen tammakilpailun karsinnat. Kilpailu on tarkoitettu 4-vuotiaille Suomessa syntyneille lämminveritammoille ja 5-vuotiaille suomenhevostammoille ja se suoritetaan 2100 metrin matkalla ryhmäajona autolähetyksellä. Perinteikäs kilpailu ajettiin ensimmäisen kerran vuonna 1981 ja sen voitti silloin Talli Raviriihen omistama ja Mikko Liikkasen ohjastama H.P.Likka.

Villinmiehen tammakilpailun suomenhevosten kunniataulu on mielenkiintoista tutkittavaa, sillä sieltä löytyy monia tammoja, jotka aikuisella iällä saavuttivat Ravikuningattaren tittelin, esimerkiksi Valomerkki, Totina ja B.Helmiina. Toisaalta sieltä löytyy myös sellaisia tammoja, jotka siirtyivät jo nuorina siitokseen, kuten kolminkertaisen Ravikuningattaren I.P.Vipotiinan emä I.P.Vipotti tai Maipin Inka, jonka ensimmäinen varsa Tulinko on jo saavuttanut ennätyksen 22,1a ja jatkaa kilpailu-uraansa. Ja tietenkin Sannin hovikuskin Riston nimi löytyy (kahdesti) kunniataulusta. Lämminveristen kunniataulusta löytyy kansainvälisestikin menestyneitä tammoja, esimerkiksi Louise Laukko ja She Loves You.

Karsintalähtöjä suomenhevostammoille ajetaan tänä vuonna kaikkiaan kolme kappaletta ja Sanni osallistuu niistä viimeiseen eli siihen, joka ajetaan päivän kolmantena lähtönä. Etukäteen hevosista on laadittu ranking, joka löytyy täältä. Sanni löytyy rankingista sijalta 12 eli juuri finaalipaikassa kiinni. Itse karsintaan Sanni sai loistavat asetelmat eli se starttaa radalta 1. Sannin kanssa samaan karsintalähtöön osallistuvat mm. Varsakunkun finaalista tutut Corinna ja Limuska sekä ikäluokan kärkitammoihin kuuluva Kömin Lento. Muissa karsintalähdöissä ovat mukana mm. Ypäjä Keva ja Varsakunkun finaalin voittanut Huima Lento, sekä tietenkin Sannin tallikaveri Reipas Tähti. Mielenkiintoisia karsintoja siis edessä!

Jokaisesta karsintalähdöstä pääsee 4 parasta lauantaina 22.9. ajettavaan finaaliin. Suomenhevosten karsintalähdöt ajetaan päivän ensimmäisinä lähtöinä ja niiden finaalin ratavalinta on tapahtuu illan neljännen lähdön jälkeen.

Sannilla on kaikki sujunut hyvin Killerin startin jälkeen. Treenissä se on ravannut hyvin ja muutenkin tuntunut nousukuntoiselta. Sanni myös klipattiin eli sen orastava talvikarva ajeltiin pois joten tammamme esiintyy taas ”nyljettynä oravana” meille 😉  

Sanni kilpailuasussa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omana hyvänä itsenään Sannin pitäisi pystyä taistelemaan finaalipaikasta, sitten mikäli finaalipaikka aukeaa, voidaan kokeilla esim. jenkkikärryjä tai kenkien poisottoa. Jotta kimpan unelma toteutuisi niin Sannin pitää kuitenkin parantaa edellisestä startista, mutta kyllä Sanni pystyy siihen!

Terveisin,

maanantaita innolla odotteleva Marita