Veikan kartanon villit tammat – ensimmäinen vuosi

Ensimmäinen vuosi Veikan kartanon Villit tammat-kimppaa alkaa olla takanapäin ja molemmat tammat suoriutuivat aina haastavasta 3v kaudesta puhtain paperein, joten kimpan mielenkiintoisimmat ajat ovat taatusti vasta edessä. Vuosisuunnitelma saatiin toteutettua enemmän tai vähemmän niin kuin pitikin, joten tammat ottivat aimo harppauksen varsan olemuksesta kohti kilpailevaa urheiluhevosta.

Vuoden alussa talven pakkasjaksot loivat hyvät puitteet järven jäälle peruskuntoharjoittelulle ja siinä sivuissa vauhdikkaille leikinomaisille vedoille. Kimppalaisetkin pääsivät ihastelemaan tammojen menoa kun helmikuussa järjestettiin kimpan oma talvipäivä. Kevään tullen alettiin pikkuhiljaa totutella varsoja kilpailuiden näyttämöihin eli aloimme käydä säännöllisesti raviradalla. Alkuun radalla ajettiin n.2.15 vauhtisia hiittejä ja siitä vauhdit alkoivat pudota ihan itsestään. Kesän harjoittelujakso päättyikin komeasti opetuslähtöön Mikkelissä 16. kesäkuuta. Molemmat varsat selvittivät sen tyylikkäästi ajoilla 1.57.0 ja 1.57.1. Tämän jälkeen tammat pääsivät viettämään ansaittua kesälomaa Veikan kartanon runsaille laitumille. Kimpan osakkaat pääsivät myös katsomaan tammojen kesälomariemua ja juhlimaan historian ensimmäisiä hevosenomistajien puutarhajuhlia Veikan kartanon puutarhaan. Illan kruunasi yllätysesiintyjien unohtumaton Finlandia-hymni.

Kovin pitkää kesälomaa tammat eivät kuitenkaan saaneet sillä molempien ruokahalut ovat sitä luokkaa, että pidempi laidunjakso olisi tuonut kaksi tynnyrikroppaista Suomenhevosta valjastuspaikalle. Siispä jo heinäkuussa palattiin normaaliin arkeen ja treenikilometrejä kertyi mukavasti. Syyskuun alussa tammat olivat jälleen numerolaput rinnassa kun Nuoret radalle lähtöjä alettiin kahlaamaan. Diana säväytti heti ensimmäisessä startissa Mikkelissä menemällä ajan 1.41.6 ja ollen kolmas. Sanni vastaavasi hallitsi kahta seuraavaa lähtöä voittaen ne keulapaikalta ja kellottaen ennätyksekseen 1.42.8. Kaiken kaikkiaan tammoilla ajettiin siis kolme Nuoret radalle lähtöä opetuslähdön lisäksi ja näistä kimppamme kuittasi yhteensä 1000 € palkintorahoja eli 10 € / osuus.

Joulukuussa olisi ollut vielä sopivia 3-v lähtöjä. mutta valmentaja katsoi parhaaksi keskittyä jo uuteen kauteen ja jättää kilpailut rodun varhaiskypsemmille edustajille. Varmasti tammamme olisivat kykyjen puolesta pystyneet kilpailemaan jo tänä vuonna, mutta hokkikenkään siirtyminen toi hieman kulmikkuutta molempien menoon, joten ei haluttu ottaa riskiä että tulisi turha loukkaantuminen tässä vaiheessa kun molempien kehityskäyrät näyttävät kirkkaasti ylöspäin.

Tällä hetkellä treenissä kehitetään lihaksistoa ajamalla lenkkejä painavista kärryistä. Veikan mäkiset maastot ovat myös omiaan lisäämään voimatasoa peruskuntoharjoittelun ohessa. 4-vuotiskauden ensimmäiset kilpailut tulevat ajankohtaiseksi keväällä, mahdollisesti huhtikuussa kun hokkikengistä ollaan päästy eroon. Kausi käsittää paljon suuripalkintoisia ikäluokkalähtöjä, joihin olisi upeaa päästä mukaan, mutta varsinainen tavoitehan meillä on vuonna 2018 Lappeenrannan Villinmiehen tammakilpailussa, joten hevosten ehdoille tätäkin vuotta rakennetaan. Myös nuorille tammoille rajattuja sarjoja löytyy, joten kilpaileminen ei ole siitä kiinni etteikö mielenkiintoisia startteja olisi näköpiirissä.

Kimppalaisille pyritään vuoden aikana järjestämään yhteisiä tapahtumia samalla tavalla kuin viime vuonna ja toivottavasti päästään mahdollisimman monia kilpailuja jännittämään yhdessä.

Toivotamme kaikille täältä Veikasta Onnellista UUTTAVUOTTA 2017