Tua Vang blogi – kausi 2016 käynnissä

Tua Vangin kausi 2016 on lähtenyt käyntiin tasapaksusti, kun tuloksena on kaksi starttia sijoilla 6 ja 7. Tamma treenaa hyvin ja kun harjoituskausi saatiin vedettyä läpi suunnitelmien mukaan niin toiveissa on että starttien myötä otteet terävöityvät. Kauden avauksessa Lappeenrannassa hevonen oli yllättävän rauhallinen ja pahimmilleen osuneet kiimat varmasti veivät tältä hevoselta vireyttä pois. Toisessa startissa Kouvolassa oli tarkoitus kokeilla jenkkikärryjä, jotta saadaan hevosen balanssia hieman korjattua ja takapäähän lisää tehoja. Lämmityksessä kuitenkin huomattiin, että Kouvolan jyrkkä ensimmäinen kurvi aiheutti ylimääräisiä ”kopseita” kapeisiin kärryihin ja näin palattiin itse startissa takaisin normikärryihin. Tähän toiseen starttiin tamma näytti jo huomattavasti paremmalta ja terävämmältä kuin Lappeenrannassa, mutta juoksunkulku vei mahdollisuudet kamppailla kärkisijoista. Tamma lähti ihan hyvin liikkeelle, kuten moni muukin ja lopulta juoksupaikka löytyi neljännestä sisältä. Paikka johtavan rinnalla oli tarjolla vielä kierros ennen maalia, mutta kuski Risto Tupamäki halusi vielä tässä vaiheessa kautta antaa säästöjuoksun. Lähdön suuri suosikki Timeless Croft sai keulassa vetää haluamaansa tempoa ja 12-lopetuksessa ei Tua Vang pystynyt muuta kuin seurailemaan taustalla.

Tua ja Kaisa kesällä 2015

Tua ja Kaisa kesällä 2015

Seuraava startti ajetaan sunnuntaina 1.5 Joensuussa, jolloin vastuuvalmentaja Kaisa Tupamäki-Kukkamo hyppää ensimmäistä kertaa tamman rattaille kilpailutilanteessa. Lähtö on kovatasoinen kun vastaan asettuu mm. Vilar Lake, joten radalta 6 starttaava tammamme joutuu kyllä parantamaan huomattavasti otteitaan mikäli meinaa kamppailla kärkisijoista.

”Talven aikana hevoseen on tullut selkeästi lisää jaksoa ja myös ulkoisesti se on muuttunut edukseen kun voimaa on tullut lisää. Uskotaan, että starttien myötä se kehittyy vielä ja alkaa riittämään myös kovissa rahasarjoissa. Käytännössä olen ajanut lähes kaikki hevosen treenit, joten nyt on hyvä päästä ottamaan tammaan tuntumaa myös kilpailutilanteessa. Rahasija tyydyttäisi Joensuussa”, kertoo Kaisa Tupamäki-Kukkamo