Tammaderbyn finaali

Sanni valjastetaan jälleen kilpakärryjen eteen tulevana lauantaina, sillä se osallistuu Tammaderbyn finaaliin Killerillä ja kilpailee 5-6v tammojen kanssa hienosta 15 000 € ykköspalkinnosta. Karsinnat olivat hevosmäärältään pienet jo alun perin ja kumpaakin karsintalähtöön tullut poisjäänti varmisti, että kaikki karsinnassa hyväksytyn juoksun tehneet tammat pääsevät osallistumaan finaaliin. Karsintoihin osallistuneet tammat keräsivät yhteensä kaksi laukkamerkintää, joten finaalista muodostui varsin tasaiselta vaikuttava lähtö.

Sanni Satinkuti Villinmiehen tammakilvan finaalissa (Eija Hirvi-Talka)

Osallistujalistasta selviää, että lähdön osallistujista hieman yli puolet (7) on 6-vuotiaita ja loput ovat 5-vuotiaita. Lähdön kokeneimmat osallistujat ovat 6-vuotiaat Hyypän Lilja (43 starttia) ja Ponutella (40 starttia). Lähdön eniten tienannut osallistuja on puolestaan Tähtiheili. Sanni sijoittuu ennätyksellään ja voittosummallaan aika lailla lähdön keskikastiin.

Hienon karsintajuoksun ansiosta Sanni pääsee lähtemään matkaan hyvältä radalta 1, josta on tavoitteena saada hyvä paikka sisäradalla kärjen tuntumassa. Killerin radalla on erikoisuutena ns. Open stretch-kaista, jonka avulla valjakot pääsevät kirimään loppusuoraa myös sisäkautta. Näin ollen kiritiloja on tarjolla sisäradalta normaalia enemmän. Sannilla ajetaan samoilla varusteilla kuin aiemmissakin lähdöissä. Sanni on myös juossut viimeisimmät starttinsa kengät jalassa, joten nyt marraskuun puolivälissä voimaan tulleella talviajan kengittä ajamisen kiellolla ei ole sen varustukseen vaikutusta.

Veikassa ajopaikat ovat säilyneet hyvinä harmaista päivistä huolimatta, joten Sanni on päässyt valmistautumaan starttiin aivan suunnitelman mukaan. Sanni söi hyvin karsinnan jälkeen ja on ollut pirteä kotona. Tamma on ravannut hyvin kevyissä treeneissä, lisäksi se hierottiin alkuviikosta, jotta Sanni saataisiin liikkumaan vielä notkeammin. ”Hovihieroja” Miia Hautajärvi vielä notkistelee Sannia tänään perjantaina, joten lihaksiston puolesta Sanni on taatusti viritetty parhaimmilleen.  Sille myös otetaan toinen hevonen matkakaveriksi mukaan, että se pysyy rauhallisempana reissussa. Kaikki siis näyttää hyvältä lauantaita varten, kun vielä säätiedotuksessakin on lupailtu auringon silloin pilkistävän pilvien takaa.

Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikan päälle Killerille seuraamaan Sannin osallistumista jo kolmanteen suurkilpailufinaaliinsa! Kilpailukauden jatkoa arvioidaan sitten finaalin jälkeen kun Sanni on kunnolla palautunut.

Muistutuksena sekä vanhoille että uusille kimppalaisille: Villit tammat Vol 2 alkaa 1.1.2019 ja kestää myös 3 vuotta. Sannin kanssa unelmoidaan kuningatarkilpailusta ja toisena hevosen kimpassa on huippulahjakas Villimiina, joka kääntyy 3-vuotiaaksi vuoden alussa. Villimiinalla tähdätään ikäluokan suurkilpailuihin kimppakauden aikana. Yksi osuus maksaa 100 € ja sen voi varata suoraan täältä tai lähettämällä s-postia joko minulle tai info@stallblombacke.com  

Terveisin,

Marita