Stall Blombacke – Hevoskuntoutusta, valmennusta ja kartanoelämää

Hevoskartano Veikassa Mikkelissä toimiva Stall Blombacke on ensimmäisen toimintavuotensa aikana vakiinnuttanut paikkansa monipuolista palvelua tarjoavana hevoskuntoutuskeskuksena. Asiakkaita on riittänyt tasaisena virtana ja 19-paikkainen historiallinen hevostalli on ollut viime kuukausina täynnä niin kuntoutettavia kuin valmennettavia ravi- ja ratsuhevosia.

Hevoskuntoutus – Horse Wellness

Hevoskuntoutuksen osalta vahvuutenamme ovat nykyaikaiset kuntoutusvälineet kuten vesikävelytysmatto, GameReady kylmäkompressio, IR lämpöhuone ja Flexineb höyryhengitin. Lisäksi omat vaihtelevat maastot, ratsastuskenttä ja hiittisuora luovat erinomaiset puitteet kokonaisvaltaiselle kuntoutukselle, jossa aktiivinen ja monipuolinen liikunta on avainasemassa. Stall Blombacken taustatiimissä toimiva ELL Antero Tupamäki tarkastaa kuntoutukseen tulevat hevoset ja antaa suosituksen kuntoutusohjelman toteutuksesta ja kestosta sekä kontrolloi hevosia kuukauden välein. Tyypillisiä kuntoutettavia ovat mm. hankosidepotilaat, polvikanava- ja muista leikkauksista toipuvat, lihas- ja raviongelmista sekä ruoansulatuskanavan häiriöistä kärsivät hevoset. Toisaalta myös ratatalleilta tuodaan väliaikaisesti hevosia palautumaan kartanon rauhaan ja haetaan uutta piristystä uralle yksilöllisen kuntoutus- ja ruokintaohjelman avulla. Kuntoutuspalvelujamme ovat käyttäneet ravihevosista mm. Android Enemy, Aquamarine, Beretta Hoss, Bacardi Razz, Etupassi, Extreme Luca, Iikori, Kartier, Lovely Sky, Mars Cake, Mr. Looba Looba, Ranch Morrison… sekä ratsuhevosista Meadow Lad, Somovski, Uno Perfetto…

Valmennuspalvelut yksilöllisen tarpeen mukaan

Valmennuksessa oleville hevosille kuntoutusohjelmaa käytetään ennen kaikkea vammojen ennaltaehkäisyyn ja kovasta treenistä palautumiseen, mutta myös tuomaan vaihtelua harjoitusrutiiniin. Esimerkiksi intervalliharjoitusten tai kilpailujen välissä hevoset käyvät tyypillisesti vesimatolla ja IR-lämpöhoidossa sekä saavat GameReady -kylmäkompressiohoitoa jalkoihin heti treenin jälkeen. Valmennuksessamme on paljon mielenkiintoisia nuoria hevosia, jotka aloittelevat kilpailu-uraansa lähiaikoina, varsinkin neljä vuotiailta suomenhevostammatrioltamme (Satinkuti, R.R. Diana ja Reipas Tähti) odotetaan tulevilta vuosilta paljon. Vanhemmista valmennettavista suomenhevosista etenkin Kartier omaa huikeat vauhtivarat ja sen toipumista kilpailukuntoon odotetaan mielenkiinnolla. Lisäksi Hanslankari, Kundi ja Pimukka ovat kuntouttavan valmennuksen malliesimerkkejä, sillä ne ovat pääsemässä pikkuhiljaa pitkään vaivanneista ongelmistaan eroon ja pystyvät jo kilpailemaan säännöllisesti. Lämminveristen puolella suvukas ja kookas, mutta loukkaantumisherkkä Treasure Woodland debytoi kilparadoilla kevään aikana. Sen valmennuksessa kuntoutuksella on ollut erittäin suuri merkitys. Samat sanat pätevät uuteen kimppahevoseemme, Mikkelin raviliigalta hankittuun tammaan, Lady Adeleen. Vaikka ”Alli” kärsi vaikean hankosidevamman loppukesästä, niin toipuminen on sujunut hämmästyttävän nopeasti ja uusi kimppa Stall Allihopa saa jännittää näillä näkymin tamman edesottamuksia kilparadoilla jo kevään aikana. Antero Tupamäen tekemä kontrolli helmikuussa antoi tammalle starttiluvan. Intervalli treenissä Lady Adele on ollut jo tammikuun loppupuolelta lähtien. Muita mielenkiintoisia starttihevosia on mm. Blue Blood Lover, joka on kilpaillut Ruotsissa sekä kovasukuinen jenkkiruuna Back’n the Slammer, jonka vaivat ovat vielä toistaiseksi hidastaneet kilpailu-uraa.

Henkilökunnan ja taustajoukkojen rooli keskiössä

Hevosille annetaan paljon aikaa yksilöllisen valmennuksen ja hoidon vuoksi, joten erityisen tärkeää on hyvän henkilökunnan löytäminen. Meillä on ollut onni löytää vakituisiksi työntekijöiksi Susanna Suomi, joka valittiin Etelä-Savon vuoden hevosenhoitajaksi sekä Jenni Alkiomaa, joka on työskennellyt mm. Jori Turjalla Italiassa. Lisäksi ”Salamakypärä” Toni Ripatti kengittää hevosia, hoitaa kiinteistöasioita ja ajaa myös kilpaa tallimme hevosilla. Unohtaa ei sovi myöskään Tupamäen suvun tukea ja osaamista, joka on läsnä lähes päivittäin tallin arjessa. Kaisan isä Risto käy säännöllisesti ajamassa hevosia, veli Antin kanssa vaihdetaan ajatuksia valmentamisesta ja setä Antero tutkii kerran kuussa niin tallin kuin muualtakin tuleviakin hevosia. Lisäksi taustatiimissämme on hierojia ja lihaskunnon ammattilaisia, joiden palveluja käytetään säännöllisesti.

Hevosten lisäksi myös niiden taustajoukot saavat meillä yksilöllisen kohtelun. Protreenari -etäseurantajärjestelmän avulla hevosenomistaja voi seurata päivittäin hevosensa harjoittelua ja saa tiedon jokaisen harjoituksen kulusta ja hevosen suorittamisesta, oli uutiset sitten positiivisia tai negatiivisia. Ohjelman avulla he voivat myös kommunikoida niin valmentajan kun hoitajien kanssa.

Kartanopalvelut luovat lisäarvoa kimppaomistamiseen

Kimppaomistamisen elämysarvon maksimointi on myös tärkeä osa toimintaamme ja siihen Veikan kartanopalvelut tuovat erinomasien lisämausteen. AIRBNB:n kautta toimiva majoituspalvelu takaa mahdollisuuden tulla katsomaan hevosta kauempaakin yöpyä Veikassa. Lisäksi Sari Ripatin emännöimänä kokous- ja juhlapalvelut tarjoavat upeat puitteet niin isompiin kuin pienempiinkin tilaisuuksiin upeassa maalaisidyllissä. Ensi kesäksi remontoidaan myös tanssitila, joka palvelee esimerkiksi suurta hääväkeä tai hevoskimpan voitonjuhlia!

Kaiken toiminnan lähtökohtana Stall Blombackessa on halu palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin ja toimia avoimesti sekä yksilölliset tarpeet huomioon ottaen.  Suomen yrittäjien jäsenenä ja Uudistuva hevostalous -hankkeen kummiyrityksenä seuraamme myös aitiopaikalta yrittäjyyttä ja olemme kehittämässä hevostalouden yritystoimintaa vastaamaan nykyaikaisia palveluvaatimuksia ja asiakaslähtöisyyttä. Lämmin kiitos kaikille asiakkaille, henkilökunnalle ja taustajoukoille ensimmäisen vuoden kokemuksista. Tervetuloa myös kaikille uusille asiakkaille, toiminta meidän kanssa on varmasti kokeilemisen arvoista!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kaisa Tupamäki-Kukkamo
vastuuvalmentaja
kaisa@stallblombacke.com
Puh. 040 747 6098

Jätä yhteydenottopyyntö