SH ori Iikori kuntoutuu polvioperaatiosta

Ravikuningas Jokivarren Kunkun ja Ravikuningatar Mokomanin veli Iikori saapui polvioperaation jälkeen helmikuun alussa Stall Blombacken kuntoutusjaksolle Veikan kartanoon Mikkeliin. DSC_0211Lahjakas 9v ori on kärsinyt pitkin uraa jalkavaivoista, mutta on aina menestynyt hienosti terveenä ollessaan. 49 startistaan Ossi ja Raija Malisen omistama Iikori on voittanut 12 ja tienannut 32 580 €. Iikorin yksilöllinen kuntouttamisjakso suunniteltiin yhteistyössä eläinlääkäri Antero Tupamäen kanssa. Jakson pääpaino on tehokkaassa kylmäyksessä ja monipuolisessa liikunnassa. Operaation ja hoitojakson tavoitteena on edetä kilpailukuntoon loppukesän aikana ja myös saada hevonen jaloistaan niin terveeksi, että säännöllinen kilpaileminen on jatkossa mahdollista ilman jalkamurheita.

Stall Blombacke tarjoaa kylmähoitona eläinlääkäreiden suosittelemaa GameReady kylmäkompressiohoitoa. horselegAni_242wGameReadyn aktiivinen kompressio yhdistettynä säädettävään lämpötilaan on uskomattoman tehokas ja turvallinen tapa hoitaa jalkoja esimerkiksi polvikanavaoperaation tai hankosidevamman jälkeen. Paineilman tuottama aktiivinen kompressio poistaa tehokkaasti nestettä kipualueelta, jolloin turvotus saadaan pois ja tulehdus ei pääse krooniseksi. Myös rasituksen jälkeen GameReady-kylmäys tehostaa palautumista ja näin ollen ennaltaehkäisee rasitusvammojen syntyä. Akuutin vamman syntyessä on tärkeää aloittaa kylmäkompressiohoito mahdollisimman pikaisesti, sillä toipumiseen voi vaikuttaa eniten juuri akuutissa vaiheessa kun turvotus on pahimmillaan. Iikori saikin alkuun pari kertaa päivässä hoitoa n 30 min ajan ja jakson edetessä 5-7 kertaa viikossa. GameReadyn lisäksi Iikorin toipumista on edistetty rekiajolla lumihangessa ja runsaalla vapaalla liikunnalla. Rekiharjoittelu on erittäin tehokasta sillä hangessa hevonen joutuu käyttämään heikoimpaakin raajaa ponnistuksessa. Kuten tässä videossa nähdään Iikori työskentelee tehokkaasti koko kropallaan. 

Iikorin hoitojakso on edennyt erittäin hyvin ja kuukausittain tehtävät Antero Tupamäen kontrollit ovat kertoneet nopeasta toipumisesta. Huhtikuun kontrollista Iikori ei enää reagoinut ontumatutkimuksessa ja näin ollen rekijakson jälkeen siirrytään kevyeen hölkkään.

Iikori on hyvä esimerkki Stall Blombacken tarjoamasta kokonaisvaltaisesta kuntoutuksesta ja yhteistyöstä hevosen ympärillä vaikuttavien sidosryhmien kanssa. Hoito-ohjelma suunnitellaan yhdessä eläinlääkärin kanssa ja sen etenemistä seurataan säännöllisillä kontrolleilla. Hevosen taustajoukot saavat päivittäin tietoa treeneistä Protreenari-etäseuranta ohjelman avulla, jonne myös tallennetaan kaikki ELL-raportit ja muut asiakirjat. Tarvittaessa pystymme myös majoittamaan hevosten taustajoukkoja, joten kuntoutuksessa on todellakin kysymys yhteisestä projektista, jossa hevonen on kaiken keskipisteenä.

 Ota yhteyttä mikäli haluat lisätietoja kuntoutusjaksoistamme!