Sanni starttaa Derby-päivänä Killerillä!

Villi tammamme Satinkuti alias Sanni on nyt huollettu ja hoidettu sekä sillä on ajettu ensimmäiset kovemmat treenit hoitojen jälkeen. Treenit sujuivat hyvin ja seuraavaksi suunnitelmissa oli saada Sannille startti alle ennen Villinmiehen tammakilvan karsintoja ja mielellään vielä autolähtönä.

Jyväskylän ensi lauantain Derby-raveista löytyikin Sannille sopiva sarja max 8000€ tienanneille kylmäverisille 2140 m ryhmäajona, johon tamma ilmoitettiin ja se pääsi mukaan starttaamaan radalta 6.

Derby-karsintoihin Sannia ei ilmoitettu, sillä jo hoitojen varoajat estivät osallistumisen eikä muutenkaan olisi ollut mielekästä otella ikäluokan huippuoreja ja -ruunia vastaan. Sannilla on kuitenkin mahdollisuus osallistua Derbyn oheislähtönä myöhemmin syksyllä ajettavaan Tammaderbyyn.  

Tämän vuoden Derby-finaali on jälleen kovatasoinen. Sannin hovikuski Risto ajaa siinä Tureliusta, joka kuuluu lähdön kuumimpiin suosikkeihin. Tänä vuonna Derbyyn osallistuu vain yksi tamma, eli Huima Lento, joka lähtee tavoittelemaan 45000 € ykköspalkintoa 11 oriin ja ruunan kanssa. 

Suomenhevosten Derby on perinteikäs kilpailu, joka ajettiin ensimmäisen kerran vuonna 1975 ja sen voitti Leo Räisäsen Jytä-Raketti. Derby on edelleen vahvasti suosiossa 5-vuotiaiden suomenhevosten merkittävimpänä ikäluokkakilpailuna ja sen kunniataulusta löytyvät mm. myöhemmin Ravikuninkuuden voittaneet Patrik, Jokivarren Kunkku ja Vitter. Kilpailun 43-vuotiseen historiaan mahtuu kaikkiaan 4 tammavoittajaa, joista viimeisin on vuonna 2004 kilpailun voittanut I.P.Vipotiina.

Sannin suvusta löytyy myös useita Derby-nimiä, sillä sen isänisä Suikun Ero voitti Derbyn vuonna 1993 ja emänisä Kihin Hiski kahta vuotta myöhemmin, eli vuonna 1995. Myös Sannin sukutaulusta löytyvät Vekku-Lento ja Patrik ovat saaneet nimensä Derbyn kunniatauluun. Eikä pidä unohtaa Ristoa, joka on jo kahdesti ohjastanut Derby-voittajan maaliin; tulisiko Ristolle Tureliuksen kanssa kolmas kaiverrus kunniatauluun?

Sannin kanssa kaikki vaikuttaa hyvältä kimpan päätavoitetta eli Villinmiehen tammakilpaa varten. Jyväskylästä emme ota menestyspaineita vaan sieltä haetaan ehjää suoritusta, joka vie tammaa eteenpäin kohti Lappeenrantaa. Villinmiehen tammakilvan karsinta onkin sitten Sannin seuraava startti.

Toivottavasti mahdollisimman moni Teistä pääsee lauantaina paikan päälle Killerille kannustamaan Sannia!

Terveisin,

Marita

ps. Täältä pääsee tutustumaan Veikan kartanon uuteen hevoskimppaan Rudeboxiin. Kyseessä on hienosukuinen 1v orivarsa, kauden komeetan Atupemin ”serkku”.