Villit tammat blogi: Sanni mukana Totina-ajossa Kaustisella 6.7!

Villi tammamme Satinkuti eli Sanni matkustaa tulevana perjantaina 6.7. jälleen pitkän matkan Kaustiselle osallistuakseen siellä ajettavaan Totina-ajoon. 4000 € ykköspalkinnolla ajettava Totina-ajo on rajattu 5-6-vuotiaille suomenhevostammoille, joista oli maksettu vähintään ensimmäinen erä vuoden 2016 tai 2017 Pikku-Pelimanni-kilpailuun. Totina-ajo ajetaan illan 9. lähtönä ja siinä on mukana 11 lahjakasta tammaa, joista 4 on 5-vuotiaita ja loput 6-vuotiaita. Lähtö ajetaan tasoitusajona siten, että 5-vuotiaat juoksevat 2100 m ja 6-vuotiaat 2120 m. Lähtölista löytyy täältä.

Lähtö on hyvin kovatasoinen ja sen suurimmat voittajasuosikit lienevät 6-vuotiaat Ariitta ja Annin Vappu, joiden kummankin ennätys on kirjattu lukemaan 24,3aly. Sannimme on siis pysyttävä ravilla koko matkan ja lisäksi pystyttävä parantamaan ennätystään, jotta sillä on mahdollisuus päästä rahasijoille eli tässä lähdössä kuuden parhaan joukkoon. Onneksi tamma on palautunut hyvin viime reissusta ja treenannut hyvin sen jälkeen, joten sillä on kaikki hyvin tulevaa starttia varten. Tänään maanantaina Sanni sai vielä Miialta lihashuoltokäsittelyn. Ohessa videonpätkä hieronnasta, raportti löytyy sitten Protreenarista, joten kimppalaiset voivat käydä lukemassa miltä Sannin lihaksisto on tuntunut.

Tamma Totina, jonka mukaan kilpailu on nimetty, oli hyvä ja kestävä kilpahevonen, jonka kilpaura oli kaikkiaan 214 startin mittainen. Tummanpunaruunikon Totinan piktä kilpaura sai huipennuksensa vuonna 1991, jolloin se seppelöitiin Ravikuningattareksi Jyväskylässä, mutta se voitti aikanaan (1987) myös Villinmiehen Tammakilvan. Nyt jo edesmennyt Totina varsoi 9 kertaa ja sen menestyksekkäin varsa on peräti 264 (!) starttia ja ennätyksen 21,3aly juossut Totemi Rok. Totemi Rok osallistui moniin suurkilpailuihin, joista se voitti mm. Suomenhevosten Derbyn ja Huippujuoksijoiden Stayerajon.

Sannimme kilpaura on vasta aluillaan, mutta toivotaan, että sekin tulee olemaan pitkä ja menestyksekäs. Silti startti kerrallaanhan hevosen kanssa aina mennään, joten ryhtykäämme suuntaamaan katsettamme kohti perjantaita ja Kaustista!

Festivaaliterveisin,

Marita