Horse Wellness kuntoutuspalvelu

Kuntoutus / Kuntouttava valmennus

Hinta alkaen 950 €/kk. Pyydä tarjous.

Toimintamme lähtökohta on taata urheiluhevosille pitkä kilpailu-ura ilman jatkuvia piikityksiä tai hoitotoimenpiteitä. Hevosten hyvinvointi on kaiken tekemisen perusta. Räätälöimme yksilöllisen tarpeen mukaan kuntoutusohjelmia, joiden avulla hevosta pyritään vahvistamaan luonnollisin keinoin ja pääsemään ongelmien yli.

Tyypillisiä ongelmia joita olemme menestyksekkäästi hoitaneet ovat akuutit ja krooniset jännevammat, lihasvauriot, suolisto- ja vatsaongelmat, krooniset hengitystie ongelmat sekä monitahoiset raviongelmat. Lisäksi idyllinen ja rauhallinen maalaismiljöö monipuolisine maastoineen ja laadukkaineen tarhaus sekä talliympäristöineen ovat omiaan piristämään myös terveen hevosen mieltä ja sitä kautta kilpailu-uraa. 

Esimerkkinä kolme kuukauden kuntoutusjakso:

kaavio

Kuntoutuksen perusteet

Vesikävelytys
Vesikävelytys auttaa paitsi vamman akuutissa vaiheessa liikuttamaan hevosta turvallisesti ja nopeuttamaan toipumista. Lisäksi se toimii palauttavana ja lihaksistoa avaavana harjoitteena kilpaileville hevosille. Olimme mukana kehittämässä suomalaisvalmisteista Lepikon vesikävelytysmattoa, jossa on mm. ylämäkitoiminto, automaattinen ohjelmointi (vauhti, vedenmäärä, aika, kulma) sekä kompakti rakenne johon hevosen on helppo oppia kerrasta.

 

hevoskuntoutus-palvelut

 

Lämpöhoito
Lämpöhoitona käytämme tallioloihin kehitettyä infrapunapaneelia, joka edustaa markkinoiden edistyksellisintä teknologiaa. Lämpövastukset toimivat moottoroidulla lasku- ja nostomekanismilla, minkä ansiosta lämpö saadaan kohdistettua syvälle hevosesi lihaksiin. Infrapunalämmön vaikutuksia on tutkittu laajasti, ja sen on todistettu soveltuvan erityisesti palautumisprosessin nopeuttamiseen. Tämä perustuu lämmön aineenvaihduntaa kiihdyttävään vaikutukseen.

Lämpöhoidolla saavutetaan hyviä tuloksia myös hierontaa edeltävänä tai selän aluetta rentouttavana hoitotoimenpiteenä

 

hevoskuntoutusta-veikakartanossa

 

Kylmähoito
Jalkojen tehokas ja turvallinen kylmäys treenin jälkeen tai vamman akuutissa vaiheessa päivittäin on erittäin tärkeä osa jalkojen terveyttä. Game Ready yhdistää tehokkaan kylmähoidon ja aktiivisen kompression patentoidulla USA:ssa kehitetyllä teknologialla. Game Ready Equine on ylivoimainen hoitomuoto mm. jänne- ja ruhjevammojen nopeassa kuntouttamisessa, palautumisen nopeuttamisessa ja vammojen ennaltaehkäisyssä. Valitsimme Ell. Antero Tupamäen suosituksesta GameReadyn hoitamaan hevostemme jalkojen kylmäystä ja olemme olleet todella tyytyväisiä hoitovaikutuksiin. Lue lisää: www.gamereadyequine.fi 

Meiltä voit myös vuokrata tai hankkia Game Ready -laitteen omaksesi. Ota yhteyttä ja kysy tarjous!

Hieronta ja laserhoidot
Laadukas lihashuolto on tänä päivänä yksi tärkeimpiä hevosten rasitusvammojen ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä. Vuodesta 2018 tiimissämme on ollut Equimint / Miia Hautajärvi, joka paitsi hieroo ja laseroi hevosemme on myös säännöllisesti mukana talin arjessa.

Höyryhoito
Keuhko ja hengitystiesairauksien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn käytämme vallankumouksellista Nortev Flexineb -hengitystiesumutinta, joka on hevosesi kannalta erittäin miellyttävä tapa hoitaa hengitystiesairauksia. Flexineb tuottaa hienoa inhaloivaa sumua ja generoi pienhiukkasia, jotka pääsevät syvälle hoidettavan hevosen keuhkoihin. Laitteen avulla voidaan annostella luontaistuotteita, kuten suolaliuosta, palsamia, saliinia, eukalyptusta tai antibiootteja tulehtuneisiin keuhkoihin. Sitä voidaan myös hyödyntää keuhkojen ja ilmateiden hoitoon tarkoitettujen lääkkeiden annosteluun. Antibioottien ja lääkeaineiden annostelusta huolehtivat eläinlääkärit tai -klinikat.

Win with whool lampaan villapatjat
Jalkojen hyvinvoinnin tukemiseksi käytämme myös lampaanvillapatjoja kääreinä. Osalla hevosista ne ovat käytössä yön yli tilanteesta riippuen. Lampaanvillan teho jalkojen hoidossa perustuu lämmön ja villan sisältämän luontaisen rasvan lanoliinin yhteisvaikutukseen. Se kiihdyttää verenkiertoa ja käynnistää ja kiihdyttää elimistön luontaisia paranemisprosesseja. Lue lisää: https://www.winwithwool.com/       

Meiltä voit myös hankkia Winwithwhool-patjoja. Ota yhteyttä ja kysy tarjous! 

Havens rehut
Ruokinnan merkitystä hevosten hyvinvoinnissa ei voi liikaa korostaa. Tässäkin yksilölliset tarpeet vaihtelevat ja on tärkeää löytää jokaiselle hevosella sopiva ruokinta-ohjelma tilanteen mukaan. Olemme testanneet useita rehuvalmisteita ja valinneet yhteistyökumppaniksemme olympialaisten virallisen rehumerkin Hollantilaisen Havensin . Monipuolinen valikoima ja tasainen huippulaatu takaavat sen että ruokinta edesauttaa hevosen terveyttä ja tukee kehitystä. Havens rehujen tunnetuin käyttäjä lienee Costello, jonka ruokinta perustuu Havens Kentucky mysliin. Lue lisää: www.havens.fi

Meiltä voit myös hankkia Havens rehuja. Ota yhteyttä ja kysy tarjous!

Etäseuranta
Kuntoutusjakson aikana voit myös hyödyntää etävalmennuspalveluamme. Henkilökohtaisilla tunnuksilla pääset sisään tallimme Protreenari-raportointijärjestelmään, jonka avulla pysyt ajan tasalla hevosesi voinnista ja suorituskyvystä – olitpa itse sitten missä päin maailmaa tahansa.

 

kuntoutuskuva