Kimppaomistajan blogi: Annen ja Allin hiittipäivä 5.5

Lady Adele eli Alli kävi valmistautumassa seuraavaan starttiinsa yhdessä Blue Blood Loverin eli Pojun kanssa Mikkelin raviradalla 5.5.2017.  Radalla ajettavaan kilpailunomaiseen harjoitukseen lisäksi hiittipäivään kuuluu paljon muutakin valmisteluineen, kuljetuksineen ja jälkihoitoineen. Allin omistajakimpan eli Stall Allihopan jäsen Anne kertoo tässä ensimmäisessä Allin blogissa sanoin ja kuvin hiittipäivän kulkua.

Lämmin, aurinkoinen perjantai ja Allilla hiittikäynti Mikkelin raviradalla. Allin kaverina oli Poju, koska kaksin aina mukavampi.

 

Alli odotteli kaikessa rauhassa varusteitaan ja lähtöä.

Alli odotteli kaikessa rauhassa varusteitaan ja lähtöä.

Varusteet valmiiksi ja menoksi. Päävarustukseen kuului puolilaput.

Varusteet valmiiksi ja menoksi. Päävarustukseen kuului puolilaput.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaisa ajoi Allia ja Kaisan isä Risto Pojua. Ensin muutaman kilometrin lämmittely metsälenkillä. Sitten oli vuorossa muutama kierros raviradalla. Allin meno oli kaunista katseltavaa, näin maallikon silmään, myös hiitissä ravi sujui hyvin. Alli juoksi valmentajan mukaan rauhallisen 2100 m hiitin n. 1.35 vauhtia ja palasi sitten loppuverryttelyn jälkeen takaisin katokselle, jossa vettä meni puoli ämpäriä.

Hiittialli5 hiittialli4

 

 

 

 

 

Alli ei puuskuttanut juuri lainkaan ja Kaisa kertoi, että palautuminen oli nyt nopeampaa kuin aikaisemmin. Poju jatkoi vielä toiselle hiitille, mutta Allin osalta harjoitus oli tehty. Kaisa tarkensi että kilpailujen välissä ajellaan Allilla toistaiseksi aika rauhallisilla vauhdeilla, koska hankoside vamma on vielä tuoreessa muistissa ja vamman uusiutumisriksi kasvaa sitä mukaan kun hevonen väsyy tai vauhdit ovat kovia. 

Rauhallisin askelin pesupaikalle ja puhtoisena maistuivat porkkanat herkkupalaksi.

Rauhallisin askelin pesupaikalle ja puhtoisena maistuivat porkkanat herkkupalaksi.

"Poju meni jo autoon, koska minun vuoroni?" miettii Alli

”Poju meni jo autoon, koska minun vuoroni?” miettii Alli

 

 

 

 

 

 

 

 

Kotiin päästyä Alli meni palautumiskarsinaan, jossa Infrapunalämpö helli sen kehoa laittaen kuona-aineita liikkeelle ja näin nopeuttaen palautumista. Lisäksi samaan aikaan Allin jalkoja hoidettiin GameReady kylmäkompressiolaitteella, joten Alli sai kokonaisvaltaisen hoidon heti hiitin jälkeen.

Treenin jälkeen palautumiskarsinaan.

Treenin jälkeen palautumiskarsinaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoitojen jälkeen paluu ulkotarhaan, missä Alli sai ruokaa. Se näytti maistuvan ja Alli näytti muutenkin rauhalliselta ja levolliselta. Alli jäi nauttimaan lämpimästä kevätpäivästä tarhaan ja minun oli aika palata omaan arkeeni.

 

Alli ulkotarhassa ruoan kimpussa

Alli ulkotarhassa ruoan kimpussa

 

 

 

 

 

 

 

Kirjoitti Allin osakas Anne Tallgrén, joka sai viettää ihanan hetken Allin ja kumppaneiden seurassa 🙂