Kesäkimppa blogi – Perinnettä rakentamassa

Kesäkuun alussa käynnistyi historian ensimmäinen Veikan kartanon kesäkimppa. Tämän hevoskimpan ideana on vuokrata kaksi kilpailevaa ravihevosta 4 kk:n ajaksi ja viettää yhdessä intensiivinen ravikesä nauttien kilpailujen tuomasta jännityksestä ja yhteisistä kesäelämyksistä. Kimpan osakkaille järjestetään mm. hevosenomistajien puutarhajuhlat Veikan kartanomiljöössä, jossa kimpan hevoset myös valmentautuvat Kaisa Tupamäki-Kukkamon valmennuksessa. Hevosten hoitajana toimii Susanna Suomi, joka myös osallistuu aktiivisesti hevosten valmennukseen ja kuntoutukseen.

Hevosten kimppaomistaminen on kasvattanut tasaisesti suosiotaan ja se onkin erinomainen tapa saada elämyksiä raviurheilun kiehtovasta maailmasta. Veikan kartanon kesäkimppa tarjoaa hevosihmiselle omistamisen riemua monessa eri muodossa, esimerkiksi valmennuksen etäseurannalla, jonka avulla voi seurata päivittäin hevosten valmennusta. Toisaalta ensikertalaiselle kimppa sopii mainiosti väylänä hevosenomistamiseen ja mahdollistaa tutustumisen lajiin pienellä rahalla ja riskillä. Koska kimpan tavoitteena on nimenomaan kilpailla aktiivisesti aina kesäraveista 76-lähtöihin, on sääntöihin kirjattu ns. kilpailutakuu, eli hevosten on kilpailtava kimppakauden aikana vähintään 8 kertaa tai rahat palautetaan täysimääräisenä takaisin osakkaille. Muutoin kimpan päättymisen jälkeen hevosten yhteensä tienaamat palkintorahat jaetaan lyhentämättömänä omistajille, toisin sanoen sijoituksen ”break-even” on 12 000 € palkintosumma.

Osuuksia myytiin yhteensä reilut 30 kappaletta Stall Blombacken verkkokaupan kautta ja niitä voi vielä hankkia ensi sunnuntaihin asti täältä. Tänä kesänä kimppaan valikoitui mukaan kaksi 5-vuotiasta ravuria Back’n the Slammer ja Podium.

Back'n the Slammer

Back’n the Slammer

Podium

Podium

Stall Blombacken valmennustiimi

Kaisa & Susanna

 

 

 

 

 

 

Ensimmäinen kilpailee 76-tasolla pronssidivisioonassa ja jälkimmäinen aloittaa kilpailu-uransa kesäkuussa. Kesäkimpan ensimmäinen startti tapahtuukin heti 76-lähdössä kun Back’n the Slammer kilpailee kotiradalla Mikkelissä 76-lähdössä sunnuntaina 5.6. Ruuna tavoittelee 3000 € ykköspalkintoa rattaillaan Suomen ykkösohjastaja Mika Forss.

Kesäkimpasta on suunnitteilla jokakesäinen elämysprojekti, johon pyritään saamaan mielenkiintoisia hevosia ja rakentamaan mielenkiintoista oheisohjelmaa. Veikan kartanossa hevosia valmennetaan yksilöinä ja niiden henkinen ja fyysinen hyvinvointi on kaiken toiminnan lähtökohta. Stall Blombacken kuntoutuspalvelut tarjoavat hevosille monipuolista hyvinvointia valmennuksen tueksi ja yksilöllinen ruokinta ottaa huomioon hevosten erilaiset tarpeet. Tavoitteena onkin nähdä kilparadoilla terveitä ja ulkoisesti upeannäköisiä huippu-urheilijoita, jotka yhdessä iloisen ja osaavan valmennustiimin kanssa tuovat positiivista ilmapiiriä kesän ravitapahtumiin.

TERVETULOA MUKAAN!

-Vesa Kukkamo

Kimpanvetäjä