Kesäkimppa blogi – Ensimmäinen kuukausi

Historian ensimmäinen Veikan kartanon kesäkimppa on nyt ollut käynnissä yhden kuukauden ja startteja kimppahevosille on kertynyt neljä. Menestyksen huuma on valitettavasti jäänyt kokematta, mutta vanhaa hittibiisiä lainaten: vielä on kesää jäljellä.

Back’n the Slammer on juoksi kesäkuun aikana 3 starttia lounasraveista aina 76-pronssidivisioonaan asti. Kesäkimppa avattiin Mikkelissä 76-lähdössä, jossa kohtaloksi muodostui kuolemanpaikka, joka oli Slämmerille nimensä veroinen. 19Ohjastaja Mika Forss totesi lähdön jälkeen, että hevonen jäi painamaan aivan liikaa johtavan rinnalla ja antoi lopulta pahasti periksi viimeisellä takasuoralla. Tämän jälkeen kautta jatkettiin Forssan lounasraveissa, jossa esitys oli lupauksia herättävä. Salamakypärä Toni Ripatti antoi huonolta lähtöpaikalta startanneelle ruunalle mukavan suojajuoksun porukan hännillä ja sieltä ”Slämmeri” esitti hyvän kirin ehtien viidenneksi. Seuraavaksi startattiin jälleen kotiradalla Mikkelissä mailin ryhmässä ja jälleen juoksupaikaksi muodostui johtavan rinnalla taivaltaminen. Tällä kertaa ravi oli hieman kateissa alusta alkaen ja laukka tuli lopulta viimeisessä kurvissa. Ripatin Tonin mukaan hevonen ei tuntunut missään nimessä tyhjältä tuossa vaiheessa, mutta koko matkan piti ajaa kieli keskellä suuta jottei laukkaa tule. Lopulta se kuitenkin tuli ja hevosen tulospöytäkirjaan merkintä hpl.

Slämmerin kesäkuun startit ovat tuoneet paljon lisää informaatiota tästä lahjakkaasta, mutta vielä keskeneräisestä ruunasta. Kroppaa täytyy pystyä kehittämään tasaisesti, jotta varsinkin heikkolihaksinen oikea takajalka tulee täysipainoisesti mukaan hevosen liikkeeseen. Tähän olemme saaneet erinomaisen lääkkeen, sillä vesikävelytysmatto on nyt käytössä Stall Blombacken tiloissa. Tässä Slämmerin tyylinäyte ensimmäisestä kerrasta, kun haetaan vielä tuntumaa tähän uuteen laitteeseen.

Podium avasi kilpailu-uransa suunnitellusti kesäkuussa Kuopiossa. Hevonen pääsi hyvin liikkeelle ja oli etenemässä ensimmäisessä kurvissa kärkikuvioihin kun se laukkasi monen muun tavoin hieman ahtaassa paikassa. Laukan jälkeen hevonen tuli muiden takana hyvällä tyylillä maaliin ja todellinen iskukyky jäi arvoitukseksi.

Ensimmäinen kesäkimppa-kuukausi on siis sujunut menestyksen osalta mollivoittoisesti, mutta pääasia että hevoset ovat terveitä ja pystyvät jatkamaan kilpailukautta normaalisti ja näin ollen starttien myötä tulosten pitäisi parantua. Heinäkuussa kimppalaiset pääsevät myös kokemaan muita omistamisen elämyksiä kun Veikan kartano kokoaa yhteen eri kimppojen osakkaat kesäisiin puutarhajuhliin 22.heinäkuuta.