Hevosten vesikävelytysmatto – Uutta suomalaista teknologiaosaamista

Stall Blombacke Oy sekä Lepikon Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen hevosten vesikävelytysmaton kehittämisestä ja kaupallistamisesta. Tavoitteena on valmistaa prototyyppi Stall Blombacken talliin Mikkeliin huhti-toukokuun aikana. Laitetta voidaan käyttää tehokkaasti hevosen kuntouttamiseen ja valmentamiseen.

”Vesikävelytysmaton edut ovat olleet jo pitkään tiedossa hevosten tehokkaana kuntouttamis- ja valmennusmuotona. Markkinoilta löytyy muutamia erilaisia malleja valmistettuna esimerkiksi Saksassa, Englannissa ja Yhdysvalloissa. Lepikon Oy:n kanssa solmittu yhteistyö mahdollistaa kuitenkin kotimaisen osaamisen hyödyntämisen, jonka uskomme näkyvän ennen kaikkea laadussa ja huoltovarmuutena, sekä myös laitteen kustannuksissa ja toiminnallisuudessa. Esimerkiksi säädettävä kävelykulma mahdollistaa vastuksen lisäämisen ylämäkiharjoitusta mukaillen. Myös monia muita kehitysideoita on mietitty ja tullaan testaamaan.

Toiminta-ajatuksemme hevosten valmennus- ja kuntoutuskeskuksena perustuu huipputeknologian hyödyntämiseen ja uusien innovaatioiden luomiseen. Yhteistyö Lepikon Oy:n kanssa tukee toimintaamme erinomaisesti. Heidän osaamisensa on ollut erittäin vakuuttavaa, sillä jo ensimmäinen prototyyppi on osoittautunut hyvin toimivaksi. Kaupallistamissuunnitelmaa valmistellaan paraikaa ja tämän vuoden aikana laite on tarkoitus lanseerata sekä kotimaan- että kansainvälisille markkinoille”, kertoo Vesa Kukkamo Stall Blombackesta.

 

LISÄTIETOJA:

Stall Blombacke Oy, Vesa Kukkamo, +358 40 648 5558, vesa@stallblombacke.com

Lepikon Oy, Vesa Ojanen, +358 41 544 2177, vesa@lepikon.com