Hevosia startissa viikolla 50

Stall Blombackessa valmennuksessa olevat lämminveritammat Rubik’s Cube (Kuopio 7.12, L7 rata 11) ja Tua Vang (Lahti 11.12, L6 rata 8) starttaavat tulevalla viikolla. Molemmat ovat saaneet heikot lähtöradat ja menetystoiveet ovat maltilliset. Alla Stall Blombacken vastuuvalmentaja Kaisa Tupamäki-Kukkamon kommentit

”Rubik’s Cubella on takana erittäin rikkonainen kausi ja tamma onkin siirtymässä pikkuhiljaa kohti siitosuraa. Varustemuutosten (mm. päätanko) ja kärsivällisen kuntouttamisen ansiosta hevonen on päässyt kuitenkin ravia pari viime starttia, joten ihan positiivisin mielin lähdetään Kuopioon. Treeneissä hevonen on tuntunut käteen yllättävänkin hyvältä, joten katsotaan vielä muutama startti ja tehdään päätökset jatkosta niiden jälkeen. Kuopiossa mennään kesäkengillä ja raskas rata ei sinänsä haittaa, mutta kurasta tamma ei pidä ja voi mennä hieman laiskasti selästä. Lähtöpaikka vie suurimmat toiveet, siksi tavoitteena onkin ehjä juoksu ja rahasija”.

”Tua Vangin kaudesta on tullut menestyksen suhteen välivuosi. Tamma tienasi paljon rahaa Tanskan 4-vuotis tammalähdöissä viime syksynä ja rima on ollut korkealla täällä Suomessa. Hevosta onkin rakennettu pitkäntähtäimen suunnitelmalla ja peruskuntoa sekä voimatasoa on kohennettu pitkin vuotta. Starttien myötä tamma on kuitenkin parantanut kokoajan ja uskoakseni se alkaa olla jo aika hyvä. Viimeisissä starteissa juoksut eivät ole onnistuneet ja todellinen vire on jäänyt hieman arvoitukseksi. Perjantaina Lahdessa vastus on kovaa luokkaa ja kun lähtörata on kovin ulkona, niin kärkisijat vaatisivat jo tuuriakin. Hevonen kilpailee mahdollisesti ilman kenkiä jos olosuhteen sen sallivat”

 

Rubik's Cube

Rubik’s Cube

Tua Vang

Tua Vang