Villit tammat blogi – Fiilistelyä finaalin alla

Veikan kartanon Villien tammojen kimpan matka on ravitermein kaartumassa loppusuoralle, joten on hyvä hieman muistella sitä kuinka tähän on tultu. Satinkuti eli Sanni on jo lähes toteuttanut kimpan päätavoitteen, eli se osallistuu tulevana lauantaina Villinmiehen tammakilvan finaaliin.

Sannin kanssa voisi sanoa nuoren hevosen valmentamisen ja kilpailuttamisen menneen melkein kuin elokuvissa, tästä jo tässä vaiheessa iso kiitos valmentaja Kaisalle ja koko tallitiimille! Työ on ollut pitkäjänteistä ja sitä on tehty ennen kaikkea hevosten ehdoilla.  Sanni onkin säästynyt loukkaantumisilta, joten se pystyi suunnitelman mukaan juoksemaan opetuslähdön ja Nuoret radalle –lähtöjä kolmevuotiaana, aloittamaan varsinaisen kilpailemisen nelivuotiaana ja on nyt viisivuotiaana osallistunut jo Totina-ajoon ja Varsakunkun finaaliin ja tietysti kaiken huippuna lauantain Villinmiehen tammakilpailun finaaliin. Kehitystä on tapahtunut vuosi vuodelta ja Sannilla onkin edessään vielä pitkä ura toivottavasti yhtenä maan kärkitammana.  Haastetta Sannin kanssa toimimiseen varsinkin alkuaikoina on tuonut sen pelokas luonne, jonka vuoksi kuskit ja myös tallinväki on saanut olla tarkkana, sillä alkuun Sanni olisi raviradallakin mielellään poistunut vastakkaiseen suuntaan traktoreita ja muita moottoroituja kulkupelejä kohdatessaan. Aika hoitaa, voi tässäkin todeta, sillä iän myötä Sanni on järkevöitynyt kovasti eikä sen tänä vuonna juoksemiin seitsemään starttiin ole tullut kuin yksi laukkamerkintä. Muuten Sanni on luonteeltaan todella kiltti ja viihtyy hyvin niin hevos- kuin ihmisystäviensäkin seurassa. Kilparadoilla Sanni on näyttänyt moneen otteeseen hyvää jaksoa ja sen myötä se ei ole välittänyt raskaistakaan juoksuista. Nopeutta tulee varmasti aikaa myöten lisää, jolloin Sannilla on kaikki edellytykset nousta aivan maan kärkitammojen joukkoon.

Villien tammojen kimppa on kuitenkin saanut osansa hevosenomistamisen vastoinkäymisistä, sillä alkujaan kimpan unelmaa lähti Sannin kanssa tavoittelemaan myös R.R.Diana. Harmillisesti Dianan kanssa treenien nousujohteinen toteuttaminen ei sujunut suunnitelmien mukaan, joten katsoimme myös hevosen kannalta parhaaksi että se palaa omistajalleen kesken kimppakauden. Tässä yhteydessä paljon terveisiä Dianalle!

Kimpalla on ollut myös monia yhteisiä tapaamisia Veikan kartanossa, jossa olemme päässeet tutustumaan Sanniin ja Dianaan, sekä tietysti toisiimme. Kimppaomistamisen parhaisiin puoliin kuuluu ehdottomasti mahdollisuus päästä tutustumaan moniin mukaviin ihmisiin ja nyt lauantaina pääsemme nauttimaan yhdessä suurkilpailun tunnelmasta ja jännittämään Sannin juoksua. Myös paljon kaivattu ja kyselty jatkokimppa on nyt perustettu, siitä löytyy lisätietoa täältä. Tervetuloa mukaan kaikki uudet ja vanhat kimppalaiset!

Sannilla kaikki hyvin ajatellen lauantain starttia ja sen kunnonajoitus vaikuttaa onnistuneen täydellisesti. Tammakilvan finaali on kovatasoinen lähtö ja siinä on vastassa muutama ennakkoon liian kova kanssakilpailija, mutta ehjällä juoksulla kärjen tuntumassa Sanni voi yllättää meidät iloisesti.

Kun on enää kaksi yötä Tammakilpaan niin voimme muistella kimpan hetkiä oheisen kuvagallerian muodossa!

Terveisin,

Marita