Back’n the Slammerin Suomen debyytti tänään Kouvolassa

Vuoden 2004 Elitloppet kakkosen Civil Actionin pikkuveli Back’n the Slammer avaa Suomen uransa tänään Kouvolan Toto4 raveissa lähdössä 6. Hevosen kapasiteettiä kuvaa hyvin sen 3-vuotiaana juoksema ennätys 11,8. Amerikassa hevonen ehti juosta vain seitsemän kertaa, voittaen niistä kaksi.

Viime keväänä hevonen siirtyi Ruotsiin ja sieltä syksyllä Suomeen ja Stall Blombacken kuntotus- ja valmennuskeskukseen Mikkeliin. Nyt 5-v ruunalla oli tullessaan hieman sanomista etujalassa ja hevosta onkin laitettu nätisti ja hoidettu säännöllisesti Game Ready – kylmäkompressiohoidolla.

Viime perjantain viimeistelyhiitin perusteella kaikki on nyt kunnossa ja hevonen on valmis starttiin.  Ensimmäinen startti ajetaan kokeilumielessä ja sen kummempia menestyspaineita ei ole. Lähtö on erittäin hyvätasoinen, joten valmentajan mukaan päätavoite on saada lisää informaatiota hevosesta ja ehjä juoksu. ”Lähtöpaikka takarivistä on ihan hyvä joten ajellaan nätisti parijonossa ja kokeillaan lopussa mihin hevonen tässä vaiheessa pystyy. Jatkossa ilman muuta odotuksia on jonkin verran”, kommentoi Kaisa Tupamäki-Kukkamo.