Ajatuksia kimpan päättyessä ja uuden alkaessa

Tässä Veikan kartanon villien tammojen päätösblogissa on mukava tutkailla kuluneen kolmen vuoden saldoa ja todeta, että hienosti  meillä meni! R.R.Diana tosin palasi kasvattajalle, eikä sille startteja kertynyt. Sen sijaan Sanni eli Satinkuti pystyi starttailemaan säännöllisesti ja kilpaili jopa niin hyvällä menestyksellä, että se noteerattiin Hevosurheilun 5-vuotiaiden sh-tammojen rankingissa kahdeksannelle sijalle. Jokaisen kannattaakin hankkia muistoksi viime perjantain Hevosurheilu, sillä oman hevosen nimi vuosirankingissa on todella harvinaista herkkua! Sannin nousujohteisen kauden kohokohtia olivat tietysti uusi tähtiaikainen ennätys (29.1a) sekä osallistuminen kolmeen suurkilpailun finaaliin, joiden parasta menestystä oli Tammaderbyn kolmas sija, johon myös kausi päättyi. Vaikka voittoja ei vielä ole kertynyt Sanni kilpailukirjaan niin silti sen uran 21 startista kerätty voittosumma 13 860 € kertoo siitä että onnistumisia on tullut pitkin matkaa.

Sannin kilpailujen seuraamisen lisäksi meillä kimppalaisilla on ollut säännöllisiä tapaamisia niin Veikassa kuin Lappeenrannan raveissa Villinmiehen tammakilpaa seuraamassa. Hevoset ovat hienoja eläimiä ja pidettyjen tapaamisten perusteella voi hyvillä mielin todeta, että hienot eläimet vetävät puoleensa hienoja ihmisiä. Itselleni on ollut ilo tutustua moniin uusiin ihmisiin tämän kimpan yhteydessä ja toivon, että muut kimppalaiset ovat kokeneet samaa iloa. Kimpan nettisivuilla on paljon kuvia matkan varrelta ja kaikki Sannin juoksut yms… Kimppasivut löytyvät täältä

Mikä parasta Sannin kilpaura jatkuu Villit tammat –kimpan nimissä myös seuraavat kolme vuotta ja on kiinnostavaa seurata, kuinka se pystyy kehittymään aikuisten hevosten sarjoissa. Unelmamme uudessa kimpassa on päästä osallistumaan kuningatarkilpailuun. Sanni valmistautuukin jo hyvää vauhtia tulevaan kauteen säännöllisillä treenilenkeillä. Sitä on Tammaderbyn jälkeen treenattu oikeastaan koko ajan, mutta lenkit ovat olleet enemmän pitkiä ja rauhallisia. Sanni on toki päivittäin tarhaillut, mutta jonkin verran sähäkkänä luonteena sitä ei voi kovin pitkään aivan tarhalevossa pitää vaan se täytyy säännöllisesti valjastaa lenkille.

Alkavan kimpan toista hevosesta 3-vuotiaaksi kääntyvää Villimiinaa eli Miinaa treenataan myös säännöllisesti ja se on kehittynyt erittäin hyvin. Tällä hetkellä Miina viettää vielä hieman varsamaista elämää, sillä se asuu pihatossa, josta se pääsee liikkumaan tarhaan ja taas takaisin katettuun makuuosastoon mielensä mukaan. Miina toki kuivatellaan ajolenkin jälkeen aina tallissa ennen pihattoon viemistä. Jossain vaiheessa keväämmällä Kaisa siirtää Miinankin talliin karsinaelämään. Ja molemmat tammat varmaankin myös käyvät eläinlääkärin tarkastettavan ennen kuin treeniruuvia taas kiristetään. Miinan kohdalla on selvää että tähtäimessä ovat ikäluokkakilpailut kimppakauden aikana ja se onkin maksettu kaikkiin tärkeisiin kilpailuihin mukaan.

Tällä Mikkelissä on viime viikkoina ollut mukavat talvikelit ja lumi on tehnyt maisemista jouluisia. Kauniiden maisemien lisäksi lumi on tuonut myös sen, että Veikan treenilenkeille on saatu hyvä lumipolanne ja sopivan napakka pinta.

Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

Toivottaa Marita

ps. Uuteen Villit tammat kimppaan on vielä muutama päivä mahdollista ostaa osuus Stall Blombacken verkkokaupasta