Stall Blombacke ja Kivisaaren oriasema yhteistyöhön

Mikkelissä toimiva hevosten valmennus- ja kuntoutuskeskus Stall Blombacke Oy laajentaa toimintaansa ja avaa oriaseman tänä keväänä. Toiminta lähtee heti vauhdilla käyntiin kun yhteistyökumppaniksi löytyi Kivisaaren Oriasema Oy. Yhteistyön kautta MAS Breeding Oy:n eli Martti Ala-Seppälän oriit Citation Lindy, Il Villaggio, Jontte Boy ja  The Bosses Lindy muuttavat Mikkeliin ja astuvat kauden Stall Blombacken uudella oriasemalla. Oriiden hyppyyttämisestä ja tammojen siemennyksistä sekä siirroista vastaavat Kivisaaren oriasemalta Kari ja Seija Korte. Asemaeläinlääkärinä toimii Leena Sinnemaa. Varauksia voi tehdä molempien oriasemien tai MAS Breedingin kautta.

Lisätietoja:

Hevosurheilun juttu

MT Ravinetin juttu

Vesa Kukkamo 040 648 5558, www.stallblombacke.com

Kari Korte 040 930 8055, www.kivisaarenoriasema.com 

Villit tammat blogi – Helmikuun lumisia kuulumisia

Alkanut vuosi on jo vierähtänyt helmikuun loppupuolelle, joten on hyvä kertoa Sannin ja Miinan kuulumisia talven ajalta. Sanni ja Miina viettivät hevosten tapaan syntymäpäiväänsä tammikuun ensimmäisenä päivänä, joten Sanni on jo ehtinyt 8-vuotiaaksi ja Miina on nyt 5-vuotias. Tämän talven aikana Kaisa on siirtänyt ne myös tarhaamaan yhdessä. Molemmat ovat sopuisia hevosia, mutta Sanni on kuitenkin selvästi pomo tarhassa ja tulee esimerkiksi ensimmäisenä portille, kun ihminen tulee aidan viereen. Molemmat tammat mahtuvat silti hyvin syömään samalta heinäkasalta.

Sannia loppusyksystä vaivannut jalkoja turvotteleva virus on nyt poistunut kuvioista, joten Sanni on jälleen voinut hyvin ja sitä on päästy treenaamaan normaalisti. Kaisan mukaan Sanni on treenannut hyvin ja tuntunut ravaavan hieman notkeammin kuin aiemmin. Miina on koko ajan pysynyt terveenä ja sitä on treenattu aika reippaasti, että se saisi lisää jaksamista ja toivottavasti lisääntyneet voimat auttavat tammaa myös terveyden säilyttämisessä. Molemmat tammat siis voivat hyvin ja ovat hyvällä talvikarvalla. Sanni klipattiin eli sen karvat ajeltiin kerran syksyllä, mutta nyt talvella se on saanut olla pitkässä karvassa.

Sanni lenkillä helmikuun kirpeänä pakkaspäivänä (Kuva Kati Sepponen)

Treenikelit ovat Veikassa olleet loistavat, sillä runsaiden lumisateiden myötä teille ovat muodostuneet hyvät polanteet. Tiet ovat olleet jopa niin hyvässä kunnossa tänä talvena, että Kaisa ei ole lainkaan pohtinut ajoreitin auraamista Saarijärven jäälle.

Pakkaset eivät ole kovin pahasti vaikeuttaneet hevosten treenaamista, vaikka täällä Mikkelissä on ajoittain ollutkin varsin kylmää. Kaisan mukaan talven aikana on ollut ainoastaan 2-3 päivää, kun oli liian kylmää ajaa hevosia, mutta niinäkin päivinä hevoset saivat liikuntaa vesikävelymatolla. Jossain määrin lämpötilat ovat kuitenkin vaikuttaneet treenilenkkien pituuteen ja vauhteihin, sillä kovemmilla pakkasilla Kaisa on helpottanut treenejä, etteivät hevosten tarvitsisi ihan hurjasti hikoilla kylmimpinä päivinä.

Molemmille tammoille tekisi tässä vaiheessa hyvää päästä harjoitusraveihin juoksemaan porukassa, mutta sitä suunnitelmaa ei pääse toteuttamaan, sillä Mikkelissäkin harjoitusravit ovat nyt tauolla. Tämän hetkisessä koronatilanteessa Suomen Hippos suosittelee, että erillisiä harjoitusravitapahtumia ei järjestetä. Joka tapauksessa tammat käyvät melko varmasti hiitillä raviradalla maaliskuussa, jotta nähdään kuinka lähellä kilpailukuntoa ollaan. 

Kilpailusuunnitelmista Kaisa ei osannut sanoa vielä muuta varmaa, kuin että Sanni näyttäisi tulevan starttiin ensimmäisenä kaksikosta. Pohdinnassa on, kokeiltaisiinko Sannin kilpailuttamista hokkikengässä vai odotetaanko kevään tuloa niin että Sannille saisi jälleen kengittää duplokengät? Toivottavasti myös koronatilanne kevään myötä helpottaa, että pääsisimme sitten katsomaan tammojen startteja paikan päälle raveihin.

Lämpimin terveisin, Marita

Villit tammat blogi – Vuosikatsaus 2020

Hei ja Hyvää Uutta Vuotta 2021 kaikille!

Sannin ja Miinan matkassa olemme olleet nyt kaksi vuotta ja viimeinen kimppavuosi on käynnistynyt!

Monenlaista on mahtunut kuluneeseen, haastavaan vuoteen 2020. Vuoden tapahtumiin ovat eniten vaikuttaneet koronaepidemiasta johtuvat viranomaisten asettamat kokoontumisrajoitukset, mutta onneksi pääsimme kuitenkin melko vapaasti viettämään aurinkoista ravikesää ennen kuin koronarajoitukset taas syksyn myötä kiristyivät.

Tätä kirjoittaessa raveja ajetaan ilman yleisöä koronaepidemian tuomien rajoitusten vuoksi, mutta ehtipä ravitoiminta keväällä olla täysin pysähdyksissäkin. Maaliskuun 18. päivänä alkaneen tauon jälkeen ravitoiminta aloitettiin jälleen toukokuussa kuusilla poikkeusoloihin valmistelevilla ravikilpailuilla, jotka ajettiin ilman yleisöä. Päivittäinen ravitoiminta alkoi 1.6., tosin yleisömäärän rajoituksilla, kunnes joulukuun alussa Suomen Hippos päätyi suosittelemaan ravikilpailutoiminnan järjestämistä toistaiseksi ilman yleisöä.

Näillä kilpailurajoituksilla oli vaikutusta myös Satinkutin eli Sannin kilpailukauteen, joka jäikin vain 8 startin mittaiseksi. Sanni oli maaliskuun alkupuolella ravannut jo niin hyvin, että Kaisa oli alkanut suunnitella sille starttiintuloaikataulua. Sitten ravitoiminta jäikin tauolle. Kun ikäluokkakilpailut ovat jo Sannin osalta ohi niin ohjelmassa oli tänä vuonna ainoastaan ns. rahasarjoja. Niissä Sannilla rima oli vielä liian korkealla, eikä totosijoja tullut ja palkintosummakin karttui vain 350 € edestä. Pieneen starttimäärään mahtui kuitenkin erityisen mukava onnistuminen, sillä kesän tullen Sanni alkoi löytää kaivattua nopeutta askeliinsa ja juoksi itsensä Mikkelin heinäkuisessa illassa valioksi ajalla 24,8a. Vuosi vuodelta Sanni on parantanut ennätystään ja kehittynyt pienin askelin. Sannin kokonaispalkintosumma 16 350 € tarkoittaa kovia lähtöjä myös jatkossa, joten toivotaan ja uskotaan siihen, että kehitys jatkuu myös kimpan viimeisenä vuotena ja Sanni pääsisi vielä 8-vuotiaana uudelle tasolle.

Villimiinan kilpauran aloitukseen kevään rajoituksilla ei ollut vaikutusta, sillä Miina pääsi syksyllä aloittamaan kilpailemisen Kaisan suunnitelmien mukaan. Miinan lokakuussa Killerillä juoksema startti jäi tosin rahattomaksi, mutta laukattomalla juoksulla Miina kirjasi itselleen ennätyksen 40,0.

Nuoren hevosen kilpauran aloitusta on aina kiinnostavaa seurata myös tilastonäkökulmasta. Vuoden 2016 suomenhevosikäluokkaan kuului kaikkiaan 984 varsaa, joista kuluvana vuonna kilpauransa on aloittanut 60 4-vuotiasta tammaa. Ikäluokan tähdet ovat Viksun Lilja (voittosumma 16 450 €) ja Sintukka, joka on juossut tähtiajan niin voltista kuin auton takaakin (28,0a ja 29,4). Viksun Liljan voittamiin lähtöihin kuului mm. Teivossa juostu Suomenhevosten Missikisa.

Miinan aikavertailussa tamma sijoittuu tilaston puolivälin paikkeille (sijalle 32). Tästä on hyvä jatkaa ensi vuotta kohden, jolloin tarjolla on monia 5-vuotiaille tammoille rajattuja lähtöjä, on Hippoksen tammasarjoja sekä tietenkin päätähtäimeksi sopiva Villinmiehen tammakilpa. Miinan kehitystä ja kilpailu-uran aloitusta ovat hieman hidastaneet mystiset raviongelmat, jotka nousevat pintaan heti kun harjoitusvastusta ja vauhtia kovennetaan. Mitään varsinaista syytä tähän ei ole löydetty, eivätkä ongelmat ole niin pahoja että olisivat estäneet normaalia peruskuntotreeniä.  Antero Tupamäen tutki Miinan marraskuussa ja oli sitä mieltä, että Miinalla on varsoille tyypillisiä kasvukipuja, jotka pitäisi aikaa myöten helpottaa. Kaisa on mennyt järkevästi hevosen ehdoilla ja odotettavissa on myös Miinan osalta mielenkiintoinen viimeinen vuosi tammakimpan osalta.

 

Sanni juoksi valioajan 24.8a / 1609m Mikkelissä Heinäkuussa

Miina aloitti kilpauran lokakuussa Killerillä

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat Eija Hirvi-Talka

Koronan aiheuttamat rajoitukset vaikuttivat jonkin verran myös kimppatapaamisten järjestämiseen, sillä kevättalven totuttu tapaaminen jäi tällä kertaa pois. Kesällä pääsimme kuitenkin nauttimaan hevosenomistajien puutarhajuhlista lämpimässä poutasäässä St. Michel-viikonlopun lauantai-iltapäivällä ja illalla. Päivällä seurattiin kisastudiossa screeniltä raveja hyvässä seurassa, syötävän ja juotavan kera. Ja luonnollisesti juhlien ohjelmaan kuului myös tarhailevien Sannin ja Miinan rapsuttelu.

Ohuen lumipeitteen kirkastamana joulukuisena sunnuntaina pääsimme jälleen tapaamaan Villien Tammojen kimppalaisia ja muita Veikan hevosenomistajia joululounaan äärellä. Ennen lounasta vuorossa oli tietenkin Sannin ja Miinan moikkaaminen sekä Vesan opastuksella Veikan laajennussuunnitelmiin tutustuminen.

Lämpimin terveisin, Marita

 

Villit tammat blogi – Loppukesän kuulumisia

Terve,

Jälleen on aika päivittää Villien tammojen; Sannin ja Miinan kuulumisia blogin muodossa!

Meteorologit ovat ennustaneet kesän helteiden olevan nyt ohitse ja säiden viilenevän syksyä kohden, joten on aika luoda katsaus kuluneeseen lämpimään kesään. Koronakevään jälkeen ravikilpailutoiminta pääsi jälleen normaaliin vauhtiin, joten Satinkutikin on päässyt jälleen juoksemaan kilpaa. Sannin hieman yli 16000 € voittosumma vaikuttaa tehneen Sannista jossain määrin väliinputoajan sarjojen laadinnassa, mutta onneksi sopiviakin sarjoja on välillä löytynyt.

Vähästä starttimäärästä huolimatta Sannin kanssa iloa on kuitenkin tuonut tamman huima kehitys juoksuvauhdeissa, sillä valioaika auton takaa juostuna on kyllä tosi hieno meriitti. Tätä kirjoittaessani Sanni on ajallaan 24,8a sijalla 23. kaikkien suomenhevostammojen tämän vuoden autolähtöaikojen tilastossa. Aika komeaa, eikö vain? Sannilla on myös terveystilanne pysynyt hyvänä keväästä asti, mikä vauhtien paranemisen lisäksi on näkynyt sen ravin pysymisenä hyvänä ja rentona.
Sannille on ollut apua myös varusteiden löysäämisestä, sillä viime startissa hyvään vauhtiin Sannin ohjastanut Iikka Nurmonen jopa avasi siltä korvat kokonaan ja hienosti Sanni silloin vastasi pallojenkin poisvetämiseen. Heinä-elokuun kolmen kovan startin jälkeen tamma alkoi jo vähän laihtumaan ja on nyt saanut vetää vähän henkeä ja oleilla ihan laitumella, mutta tällä viikolla Kaisa on suunnitellut ottavansa Sannin takaisin treeneihin. Syksymmällä Sannilla on jälleen tarkoitus ajaa kilpaa ja mahdollisesti jatkaa starttaamista myös talven tullen.

Villimiina on osallistunut muutamiin harjoitusraveihin kesän aikana, sillä se on tarvinnut lisää rutiinia porukassa juoksemiseen. Harkkarilähdöissä Miinalle on välillä tullut paljon laukkoja, mutta rutiinia porukassa juoksemiseen saakin vain harjoittelemalla. Viime lauantain harkkareiden jälkeen Kaisa oli tyytyväinen Miinan suoritukseen, vaikka tamma juoksikin keulassa kolmen hevosen lähdössä eikä siten saanut oikein harjoitusta porukassa juoksemiseen. Toni Ripatin ohjastama Miina meni kuitenkin varmasti ravia koko matkan ja käyttäytyi katoksella rauhallisesti sekä palautui hyvin. Kaisa suunnittelee jo, että Miinalla voisi syksyllä ajaa jonkun lähdön, jos sopiva sarja löytyy. On toki arvoitus, miten Miina osaa juosta porukan keskellä, mutta ainakaan se ei enää ihmettele ihan kaikkea radan reunoilla näkyvää.

Kesään myös oleellisesti kuuluvia hevosenomistajien puutarhajuhlia vietettiin Veikan kartanossa StMichel-viikonloppuna kauniin kesäisessä säässä. Tarjolla oli totuttuun tapaan yhdessäoloa hyvässä seurassa, hevosten rapsuttelua ja herkullista ruokaa. Osa juhlijoista saapui paikalle jo aikaisin iltapäivästä seuraamaan raveja isolta näytöltä.

 

Aurinkoisia loppukesän päiviä toivottaen,
Marita

Villit tammat blogi – Ravikilpailut jatkuvat, Sanni ja Miina valmistautuvat startteihin

Tervehdys kimppalaisille! 

Nyt toukokuun alkupuolella ravikilpailutoiminta on ollut Suomessa keskeytettynä jo parin kuukauden ajan osana pyrkimyksiä estää korona-viruksen aiheuttaman epidemian leviämistä. Muutama päivä sitten Suomen Hippos ry saattoi kertoa toivotun tiedon ravikilpailutoiminnan aloittamisesta erityisjärjestelyin kesäkuun 1. päivästä alkaen. Lisäksi Hippoksen hallitus linjasi Maa- ja metsätalousministeriöltä saadun ohjeistuksen mukaan kuuden poikkeusoloihin valmistelevan ravikilpailutapahtuman järjestämisestä 18.5. alkaen.

Veikan väki ja tallin henkilökunta on ollut terveenä koko kevään ajan ja niin Sannin kuin Miinankin valmennusohjelmia on päästy toteuttamaan suunnitellusti. Sannin terveystilanne on nyt pysynyt parempana kuin se oli alkutalvesta ja tamma on myös rauhoittunut kovasti, kun se saa nyt riittävän usein ravata reippaasti. Sannilla ei ole vielä ajettu ”kilpailuvauhtista” hiittiä, mutta muuten se on starttivalmis, kunhan löytyy sopiva sarja. Kaisa on jo katsellut sille sarjoja ja Kaisan mukaan kesäkuun puolella onkin tarjolla sopivia sarjoja Sannille.

Miina on aikuistunut sen verran, että se ei enää ilman silmälappujakaan ihmettele hölkkälenkillä ihan jokaista kiveä ja kantoa, vaan keskittyy paremmin juoksemiseen. Miinan kanssa on keväällä myös käyty muutaman kerran Mikkelissä ratahiitillä, ja se on treenannut saman ikäisen tammakaverinsa Winottaren kanssa. Rataharjoituksissa Miinaa on koetettu saada keskittymään yhä enemmän juoksemiseen, eikä siltä ole vielä niin vauhteja vaadittu. Kaisa kertoi kuitenkin, että kotona hiittisuoralla Miina on kuitenkin pinkaissut helposti 1.40-vauhtisia pätkiä hyvällä tyylillä! Kaisan mukaan Miinalla olisi tarkoitus päästä starttaamaan loppukesästä, sillä Miina tarvitsee vielä lisää voimaa ja rutiinia radalla juoksemiseen. Parasta harjoitusta Miinalle olisi nyt päästä starttaamaan harjoitusraveihin ja treenaamaan siellä porukassa juoksemista, mutta se on kiinni siitä, kuinka ravirata pääsee harkkareita järjestämään.

Alla Kati Sepposen nappaamia hienoa kuvia Miinan ja Winotaren ratatreenistä viime viikolta. Miinan ohjissa oli Stall Blombacken tiimistä Harri Neuvonen. 

Terveisin,

Marita

Villit tammat blogi – Talliarki pyörii

Terve,

Tätä kirjoittaessani ravikilpailutoiminta on ollut Suomessa keskeytettynä reilun kahden viikon ajan osana pyrkimyksiä estää korona-viruksen aiheuttaman epidemian leviämistä. Keskeytys jatkuu tällä tietoa vielä lähes toukokuun puoliväliin, joten viime blogissa kerrottuja Sannin startti- ja Miinan harjoitusravisuunnitelmia päästään toteuttamaan joskus tulevaisuudessa.

Näissä poikkeusoloissakin talliarki on jatkunut Veikassa niin normaalina kuin mahdollista. Villit tammat Sanni ja Miina ovat pysyneet terveinä ja niitä on terveyden puolesta päästy treenaamaan säännöllisesti. Haastetta treeneihin on kuitenkin tuonut kelien vaihtelu. Kuluneella viikollakin täällä Mikkelissä on satanut lunta useina päivinä, millä on ollut vaikutusta suunniteltujen treenien toteutumiseen. Sen verran on maa jo alkanut lämmetä, että satanut lumi on yleensä sulanut pois jo saman päivän aikana.

Kuluneen viikon perjantaina Kaisa kävi Sannin kanssa hiitillä Mikkelin raviradalla ”päästämässä höyryjä”, sillä Sanni ei juuri välitä kävelemisestä ja ryhtyy helposti häsläämään, ellei se pääse aika ajoin juoksemaan reippaasti. Sanni ravasi hiitin n. 1.45-vauhtia ja Kaisa oli tyytyväinen sen esitykseen, sillä Sanni ravasi ihan hyvin ja käyttäytyi rauhallisesti ja mukavasti. Kaisan mukaan Sanni tuntui paremmalta ajaa kuin mitä se on ollut viime kuukausina.
Sannilla on rauhallisena pysymiseen haettu apua myös varusteista, sillä tammalla on viime aikoina välillä käytetty pullarinverkkoa niin hiitillä kuin myös kotona treenatessa. Pullarinverkko on turvan ympärille laitettava verkosta tehty pussi, joka kiinnitetään paikalleen päävehkeiden päälle korvien takaa kulkevalla hihnalla. Se ei pidetä niin kireällä, että se painaisi sieraimia, eikä se myöskään ole millään tavoin kiinni kuolaimessa tai ohjissa. Hevosella on turvassaan herkkiä tuntokarvoja, ja verkon kosketus tuntokarvoihin luo hevoselle vaikutelman ”pidättävästä” otteesta. Sannilla on edelleen käytössä tavallinen nivelkuolain, sillä pullarinverkon käyttäminen on vähentänyt tarvetta pidätellä sitä ohjista vetämällä. Stall Blombacken Facebook-sivuilla on upeita Kati Sepposen kuvia tästä hiittireissusta ja myös pieni videonpätkä. 

Miinan tilanne on aivan ok. Miinallekin ratatreeni tekisi hyvää, mutta perjantaina Mikkelissä kavioura oli sääolosuhteiden vuoksi sen verran epätasainen, että Kaisa ajoi sillä kotona. Toivottavasti säät lämpenevät ja rata kuivuu sen verran että Kaisa voisi ensi viikolla käydä Miinan kanssa radalla treenaamassa.

Molemmat tammat ovat saaneet myös säännöllistä lihashuoltoa ja hierontaa treenien välissä. 

Kesäaikaan on siirrytty jo ainakin kellon mukaan, joten toivotaan että lämpenevät kevätsäät tuovat pian mukanaan muutakin hyvää. Pidetään huolta toisistamme!

Terveisin, Marita

Villit tammat blogi – Sanni starttiin, Miina harkkareihin

Moi,

Otsikosta löytyy tärkeimmät uutiset, mutta niiden taustalla on tietysti paljon treenitunteja ja kuntoutusta sekä taitelua säiden armoilla. Hevosten treenaamisen ja monen muunkin asian kannalta kulunut talvi on nimittäin ollut mahdottoman haasteellinen. Milloin on satanut lunta, milloin vettä ja milloin on pakastanut kun maa on ollut paljaana. Onneksi Veikassa on vesimatolla voinut liikuttaa hevosia silloinkin, kun tiet ovat olleet liian kovia tai liukkaita. Viime viikkoina Veikassa on lumen puutteen takia päässyt lähinnä ajamaan kävelyä, mutta nyt siellä on päässyt muutamana päivänä ajamaan hölkkääkin. Treenimahdollisuuksia parantaa sentään se, että Mikkelissä ravirata on nyt remontoituna täysin käytössä, joten sinne pääsee halutessaan ajamaan hiittiä. Raviradan uusittua kaviouraa on jo testailtu raveissa niin vesi- kuin lumisateellakin, ja se pysyi hevosille turvallisena alustana sateisillakin keleillä.

Sanni Satinkuti on jälleen säännöllisessä treenissä hoitotoimenpiteistä johtuneen huilitaukonsa jäljiltä. Kaisa on jo alkuviikosta ehtinyt käydä raviradalla ajamassa sillä hiittiäkin. Sanni juoksi silloin tasavauhtista reipasta n. 3000 metriä ja Kaisan mukaan tamma ravasi rennommin kuin aiemmin. Kaisa suunnitteli, että tamman voisi ehkä kuukauden sisään ilmoittaa starttiin, jos se pysyy näin hyvänä ja sille löytyy sopiva sarja.

Miina on treenannut hyvin koko talven ja sekin on jo käynyt raviradalla hiitillä. Miinan hiitistä jäi Kaisalle positiivinen fiilis, sillä Miina ravasi tosi hyvin, vaikka tamma ei ihan täysillä keskittynyt tekemiseen vaan vähän katseli kaverin tekemisiä. Miinan kanssa Kaisa suunnittelee harjoitusraveihin osallistumista hieman keväämmällä. Miinalle voisi tehdä hyvää käydä vielä kerran radalla hiitillä ennen harkkareita, joten sopiva aika voisi olla kolmen viikon päästä, eli 24.3. ajettavat harjoitusravit. Seuraavat harkkarit ajetaan Mikkelissä tosin jo ensi viikon tiistaina, mutta Kaisan mukaan ne ovat ehkä turhan pian Miinalle.

Siispä hyvillä mielin ajatukset kohti kevättä ja tammojen kilpailukauden avausta!

Lämpimin terveisin

Marita

 

 

Sanni hiitillä 2.3.2020 yhdessä 5v ruuna Brameen kanssa (Kuvat Kati Sepponen)

Villit tammat blogi – Katseet uuteen vuoteen

Kun kauden pääkilpailu Tammaderby on ajettu (Sanni 6.) ja joulukin ehti jo mennä, niin on aika kääntää kalenterissa vuosi 2020 esille. Nyt on vielä hyvä hetki muistella kuluneen vuoden tapahtumia, joista päällimmäisenä on edelleen suuri suru ja hienot muistot Ristosta.  Kaisan isän ja Satinkutin vakikuski Riston tapaturmainen menehtyminen toukokuun puolivälissä on varjostanut kimpan vuotta. Risto oli tärkeä ja pidetty osa Villien tammojen tiimiä, niin raveissa kuin ravien ulkopuolellakin.

Risto ja Sanni Villinmiehen tammakilvan finaalissa kesällä 2018

Satinkutin eli Sannin kilpailukausi oli vähän rikkonainen ja kaikkiaan se juoksi 10 kertaa kilpaa tänä vuonna. Paras autotulos sivusi Sannin 5v kauden ennätystä 29.1a, mutta volttilähetyksellä ennätys parani tänä vuonna selvästi lukemiin 29.0. Tämän tuloksen Sanni noteerasi Heinäkuun alussa Kaustisen Totina-ajossa, jossa tammamme oli 4. Kaiken kaikkiaan Sanni tienasi radoilta tällä kaudella 2140 € ja sen uran tienestit ovat nyt tasan 16 000 €. Vaikka kausi oli rikkonainen niin onneksi tammalle ei sattunut mitään vakavaa loukkaantumista, mutta sillä on ollut pieniä terveysmurheita pitkin kautta. Osasyynä tähän on myös Sannin hätäinen luonne, sillä hevosella henkinen jännittäminen aiheuttaa helposti myös lihaksiston kiristymistä, jota ongelmaa on korjattu hieronnalla. Tänä vuonna uutena asiana treeneihin otettu laukkavetojen ajaminen on tosin tuonut Sannille enemmän rentoutta liikkeisiin. Voidaan sanoa, että Sanni on kehittynyt koko ajan hitaasti, mutta varmasti. Toivotaan että tulevalla kaudella tamma ottaa jälleen harppauksen eteenpäin!

Miinan kanssa on edistytty toivotusti ja suunnitellusti, sillä se suoritti opetuslähdön sekä hyväksytyn koelähdön ja sai tästä 600 € palkinnon. Ravipaikalla Miina käyttäytyi kaikin puolin hienosti eikä edes pelännyt yhtään radanhoitokalustoa. Alkutalven treenit ovat Miinalla menneet hyvin vaikka hankalat kelit ovat välillä vaikeuttaneet ajopaikkojen kunnossapitoa.

Sekä Sanni että Miina rokotettiin kuluvalla viikolla ja samalla ne taivuteltiin ja molemmat saivat kevyen lääkityksen niveliin. Tammat saivat siis hieman vapaata treenistä joulun aikaan ja nyt tammikuussa on tarkoitus treenata tiukasti kohti vuoden 2020 kilpailullisia haasteita. Kaisa on myös katsellut tammikuun sarjatarjontaa ja kuun alkupuolella näyttäisi Kuopiossa olevan Sannille sopiva, tammoille rajattu sarja, joten Sannin 7v kausi alkaa mahdollisesti paljon aikaisemmin kuin edelliset kilpailukaudet. Miinalla keskitytään talvi nousujohteiseen treeniin, jotta se olisi valmis starttaamaan keväällä ja viemään 4v kauden kunnialla läpi.

Pääsivätpä Sanni ja Miina mukaan myös Etelä-Karjalan Ravinaisten ensi vuoden vuosikalenteriin, jossa on kuvia monipuolisesti erilaisissa tehtävissä toimivista hevosista. Sanni ja Miina ovat huhtikuun hevosia yhdessä kahden muun ravurin kanssa Eijan ottamassa kauniissa valokuvassa.

Hyvää uutta vuotta kaikille!

Terveisin, Marita

Tuletko töihin meille?

Etsimme tallityöntekijää vakituiseen työsuhteeseen! Jos olet kiinnostunut laita vapaamuotoinen hakemus info@stallblombacke.com Lisätietoja: Kaisa Tupamäki-Kukkamo 040-747 6098

Hevosvalmennus ja -kuntoutuskeskus Stall Blombacke sijaitsee maalaisidyllisellä Veikan Kartanon alueella Mikkelin Rämälässä. Tallissa on parikymmentä karsinapaikkaa ja lisäksi pihattopaikkoja. Toimintamme keskiössä on yksilöllinen ja laadukas hevoskuntoutus sekä ravivalmennus. Työskentelemme avoimesti ja asiakaslähtöisesti, käytämme mm. Protreenari etäseurantapalvelua ja olemme aktiivisia some-kanavissa. Asiakkainamme ovat niin harrastajat kuin ammattilaiset ympäri Suomea. Katso esittely täältä

Villit tammat blogi – Tammaderby 2019

Alkavalla viikolla Villit tammat kimpalla on edessään vuoden päätähtäin, eli Satinkutin osallistuminen Killerillä juostaviin Tammaderbyn karsintoihin. Sannin osalta koko kausi on oikeastaan tähdätty tähän kilpailuun ja terveystilannetta on vaalittu huolella. Finaaliin pääsyyn tammallamme on realistiset mahdollisuudet, sillä hieronta ja nousujohteinen treeniohjelma ovat terävöittäneet Sannin otteita, kuten parin viikon takainen Lappeenrannan startti osoitti. Täysin suunnitelmien mukaan valmistautuminen ei ole kuitenkaan sujunut, sillä ajopaikat ovat olleet viime aikoina todella kovia, joten korvaavaa harjoittelua on tehty paljon vesimatolla ja vauhtiajo on jäänyt vähiin. Mikäli finaaliin selvitään niin varmasti tämä karsintastartti vie hevosta taas eteenpäin. Finaalissa Sannilla olisi puolustettavanaan viime vuoden hieno 3. sija. 

Tammaderby on varsin tuore ikäluokkalähtö, sillä tämä vuosi on vasta kolmas kerta, kun kilpailu ajetaan. Se on tarkoitettu 5-6 –vuotiaille suomenhevostammoille ja siihen on osallistumisoikeus hevosilla, joista on maksettu kaikki ennakkomaksut Derbyyn ja ennakkomaksu Tammaderbyyn. Ensimmäisenä kilpailuvuonna, eli 2017 kilpailu ajettiin ilmoittautuneiden vähyyden vuoksi suoraan finaalina ja silloin sen voitti lähdön vähiten pelatuimpiin hevosiin kuulunut B. Violetta Jukka Torvisen ohjastamana. Viime vuonna tarvittiin jo 2 karsintalähtöä ja finaalin voitti Haitek ohjaksissaan Jani Ruotsalainen, Sanni siis sijoittui tuossa lähdössä upeasti kolmanneksi. 

Tänä vuonna karsintalähtöihin osallistuvien tammojen ikäjakauma on hyvin tasainen, eli karsintoihin osallistuu 8 5-vuotiasta ja 8 6-vuotiasta tammaa. Karsintoihin osallistuvien tammojen kilpailukokemuksen määrä vaihtelee suuresti, sillä pienimmällä starttimäärällä mukaan lähtee Kaino Helmi (9 starttia) ja suurimmalla Isosalon Kiira (44 starttia). Vieskerin tytär Kaino Helmi on kuitenkin pienellä starttimäärällään ehtinyt kerätä huiman 18 450 € voittosumman, josta pääosa on ansaittu Villinmiehen tammakilvan 2. sijalla tänä vuonna. Myös tämän vuoden Villinmiehen tammakilvan voittaja Lumi Oosa osallistuu karsintoihin. Samoin mukana on viime vuonna Villinmiehen tammakilvan voittanut Huima Lento, jonka kanssa Sanni on useasti kilpaillut samassa lähdössä.

Killerin raviradan erikoisuus on Open Stretch –kaista , joka tarkoittaa loppusuoralla käytössä olevaa sisäradan sisäpuolella olevaa kaistaa. Viime vuonna Haitek pyyhälsi voittoon juuri Open Strechiä käyttäen. Sannillekin oli ko. kaistasta silloin hyötyä, sillä Sanni oli taivaltanut lähes koko matkan neljäntenä sisällä, ja kun loppusuoran alussa Verna Illuusia siirtyi Sannin edestä toiselle radalle ja Haitek lähti kirimään Open Strechiä, vapautui Sannille sisäradalla kiritilaa, jonka Sanni hienosti käytti hyväkseen.

Tammaderbyn finaali ajetaan marraskuun 23. päivänä, molemmista karsinnoista kuusi parasta tammaa saa paikan loppukilpailussa, jossa 1. palkinto on mukavat 15 000 €. Finaalin aikaan talvinen kengittä ajamisen kielto on silloin jo voimassa. Sanni on tosin yhtä viime toukokuussa juostua starttia lukuun ottamatta kilpaillut aina kengät jalassa, joten Sannin varustukseen kiellolla ei olisi merkitystä.

Toivottavasti kimppalaisia nähdään radanvarressa kannustamassa Sannia kohti vuoden päätavoitetta eli Tammaderbyn 2019 finaalia.

Tuurit mukaan karsintaan Sannille, tallitiimille ja kuski Ari Moilaselle!

Terveisin, Marita