Villit tammat blogi – On siis kevät…

Takatalvi pääsi yllättämään autoilijat ja monet muut liikkujat, mutta Sanni ja Miina eivät ole siitä olleet moksiskaan. Tosin toppaloimet saatiin kaivaa varastosta uudestaan, sen verran kylmää ulkona on ollut. Tamma ovat voineet hyvin ja niiden treenit ovat sujuneet pääosin suunnitellusti. Sanni kävi vappuaattona ratahiitillä Mikkelissä, josta se palautui hyvin mutta hiitin loppupuolella se painoi enemmän sekille eikä Kaisa ei ollut ihan tyytyväinen sen raviin. Siispä tarkastuksen jälkeen eläinlääkäri päätti, että Sannin molemmat etupolvet ja oikea kinner kannattaa hoitaa. Hoitotoimenpiteiden hyödyn varmistamiseksi Sannin treeniä kevennettiin viikoksi-pariksi, mutta koska Sannin on kuitenkin tarkoitus kilpailla tasaisesti koko kesän ajan, niin tämä huoltotoimenpide oli hyvä tehdä tässä vaiheessa. Miinalla on peruskuntotreenin lisäksi ajettu pari kertaa reippaammin ja se juoksee nätisti ja kehittyy kokoajan. Miinan kanssa tarkempia suunnitelmia mm. koelähdön suhteen tehdään kuukauden parin päästä.

Sannin kanssa alkukauden tähtäin on edelleen Viesker Cupissa, jonka ensimmäinen karsinta ajetaan maanantaina 20.5. Killerillä. Viesker Cupilla on kaikkiaan 4 karsintalähtöä, joista eniten pisteitä keränneet pääsevät osallistumaan finaaliin torstaina 27.6. Killerillä. Kyseisenä iltana siellä ajetaan Viesker 30-vuotta juhlaravit ja illan kaikki hevosten kilpailusarjat on rajattu suomenhevosille. Näiden lisäksi siellä on kolme sarjaa poneille. 

Veikassa pidetään lauantaina 11.5. puutarhan ja tarhojen siistimistalkoot, jonne kaikki halukkaat ovat tervetulleita osallistumaan! Vihersuunnittelu Pihan Tuula tulee paikalle jo klo 8 aikaan, mutta talkoisiin voi tulla myöhemminkin. Talkoissa on tietenkin ruoka- ja kahvitarjoilua ja talkoolaiset voisivat mielellään ottaa omia välineitä mukaan esim. haraa, kitkemisvälineitä ym. jos mahdollista. Muistutan vielä, että edellispäivänä perjantaina 10.5. pidetään Veikassa kimppatapaaminen, jonne voi tulla seuraamaan Sannin ja Miinan treeniä ja viettämään aikaa mukavassa seurassa. Toki pihatalkoiden lomassa voi käydä myös morjestamassa tammoja. Molempiin tapahtumiin voi ilmoittautua minulle s-postiin 8.5 mennessä.

Tapaamisiin Veikassa ja raveissa!

Terveisin,

Marita

Villit tammat blogi – Kauden avaus lähestyy

Kevättalvi on jo hyvässä vauhdissa, kuten myös Stall Blombacken hevoset. Viimeksi Kuopiossa Kaisa tiimeineen saalisti tuplavoiton kun tammat Touhotin ja Reipas Tähti voittivat lähtönsä. Myös meidän villeille tammoille Sannille ja Miinalle kuuluu hyvää ja molempien treenitalvi on ollut onnistunut. Sanni taivuteltiin ja hoidettiin suunnitellusti helmikuussa ja sen jälkeen treenit ovat edenneet niin hyvin, että Kaisa on katsellut Kilpailukutsuista Sannille sopivaa sarjaa kauden avaukseksi. Sellainen löytyi alustavasti Kuopiosta perjantaina 5.4. jossa ajetaan 2100 m ryhmäajo enintään 14000 € tienanneille kylmäverisille. Sarja on rahallisesti Sannille erinomainen, sillä Sannin voittosumma tällä hetkellä on 6v-tammalle komea 13 860 €. Myöhemmin keväällä on sitten mielenkiintoisia uusia kilpailusarjoja tarjolla kuten tammoille rajattu Viesker Cup, mutta kilpailuohjelma ratkeaa sitten ensimmäisen startin jälkeen tarkemmin.

Sanni myös rokotettiin viime perjantaina ja sai sen johdosta muutaman vapaapäivän. Sanni oli tosin rokotettu viimeksi viime syyskuussa ja ravikilpailusääntöjen määräämien pakollisten rokotusten väli saa olla maksimissaan 12 kk. Keski-Euroopassa on kuitenkin kaikenlaista virusta liikkeellä ja osa niistä on jo ehtinyt Ruotsiinkin asti, joten eläinlääkäri suositteli, että tässä tilanteessa kilpahevoset kannattaisi rokottaa 6 kk välein. Ennen kilpailemisen aloittamista Sanni on tarkoitus myös vielä kerran hieroa ja muutenkin herkistellä harjoituksissa.

Miinaa on treenattu vastaavasti rauhallisesti jarrukärryillä, jotta se saisi voimaa ja kestävyyttä. Lopputalvesta se oli välillä puolitoista viikkoa ajamattakin, sillä kasvavalle nuorelle hevoselle tekee välillä hyvää saada vain olla ja palautua treeneistä. Kaisan mukaan rauhallisissa vauhdeissa Miina ravaa oikein hyvällä tekniikalla ja tuntuu siltä, että vauhtiakin löytyy. Tässä vaiheessa nuoren hevosen kanssa kuitenkin kestävyyden kehittäminen on tärkeämpää. Kunhan Miina pääsee kesäkenkään ja muutenkin kevät etenee niin sekin aloittaa vauhtiharjoittelun kohti koelähtöä.

Veikassa ajopaikat ovat pysyneet vielä melko hyvinä, vaikka lämpimät päivät ja vesisateet ovatkin paikoin pehmentäneet teiden lumipolannetta. Lähiviikkoina sään vaihtelut voivat tosin nopeastikin vaikuttaa teiden kuntoon, joten hevosia treenataan kelien mukaan ja tarvittaessa lenkkejä korvataan vesimatolla.

Alustavasti olemme suunnitelleet kimppatapaamista Veikkaan perjantaina 19.4. Toki sitä ennen toivottavasti tapaamme jo radalla Sannin kilpailujen merkeissä, mutta alustavasti tuo päivämäärä kannattaa ottaa ylös. Palaan ohjelmaan ja tarkempaan aikatauluun lähiaikoina.

Keväisin terveisin,

Marita

Villit tammat blogi – Päivät pitenee ja vauhti kiihtyy

Tässä vaiheessa talvea päivät ovat jo selvästi pidentyneet ja kevättä on ilmassa. Talvi on mennyt Veikassa hyvin ja siellä ovat kelit pysyneet hyvinä hevosten treenaamista varten. Talven lumisuus on jopa tarjonnut mahdollisuuden rekitreeneihin, mutta Miinan ja Sannin kanssa rekiajelua ei ole kokeiltu. Molemmat ovat kilttejä ja hyviä ajaa, mutta sen verran sähäköitä luonteita, että ne saattaisivat vaikka säikähtää reen aisojen osumista reisiin ja tehdä ylimääräisiä loikkia suuntaan jos toiseenkin. Sanni on siis liikkunut paljon jarrukärryistä, kuten tässä tämän päivän kevättalvisessa videoklipissä

Kaisan mukaan Sanni on edelleen rauhoittunut treeneissä ja se tuntuu oikein hyvältä ajaessa. Sillä on tähän asti ajettu enemmän rauhallisia voimaa kehittäviä lenkkejä, mutta viime viikkoina ohjelmaan ovat tulleet myös hiittisuoralla ajetut vedot. Kaisan suunnitelmissa on pyytää eläinlääkäriä taivuttamaan Sannin jalat vielä ennen kilpailemisen aloittamista ja jos jotain reagointia löytyy, niin hoitaa mahdolliset vaivat pois. Aikataulullisesti näyttää siltä, että Sannin kausi alkaa maaliskuun puolivälin jälkeen eli noin kuukauden kuluttua. Starttiin tuloon vaikuttaa tietenkin se, löytyykö sille sopivaa sarjaa sekä kevään edistyminen. Olisi hyvä, jos Sanni pääsisi aloittamaan kautensa tammoille rajatussa sarjassa, mutta pitää mennä sen mukaan millaisia sarjoja on tarjolla. Myös lumen ja roudan sulamista seuraillaan, ettei Sannin kanssa tule otettua turhia riskejä kovin kuraisella tai epätasaisella radalla kilpailemalla.

Miinaa on treenattu säännöllisesti toisen hevosen kanssa ja se on Kaisan mukaan tosi toimiva ja kiva ajaa. Sille käy lenkillä mikä paikka vaan, juoksi se sitten kaverin edessä, takana tai sivulla. Miinan varustusta on pystytty hieman keventämään, eli siltä on jätetty korvahuput pois mutta pallot sille vielä laitetaan korviin ääniä vaimentamaan. Miinalla on jo kokeiltu ajaa vauhdikkaampia pätkiä, mikä on sujunutkin hyvin. Vauhdikkaamman harjoittelun alkaessa sen jalkoja on ryhdytty varmuuden vuoksi suojaamaan etujalkojen polvisuojilla ja takajalkojen säärisuojilla. Miinan kanssa edetään vielä toistaiseksi maltilla, sillä se tuntuu kehittyvän pikkuhiljaa itsestään.

Treenaamisen vastapainoksi tammat saavat päivittäin myös ulkoilla tarhassa. Miinalla on tarhakaverina Reipas Tähti ja Sanni tarhailee Pimukan kanssa. Niin Miina kuin Sannikin ovat kilttejä ja sopuisia tammoja, jotka mieluummin väistävät kuin lähtevät kiistelemään esim. siitä, kumpi haetaan ensimmäisenä sisään. Niinpä niille on ollut helppoa löytää tarhailuseuraa.

Kunhan kevätaurinko pääsee enemmän lämmittämään niin suunnitellaan taas yhteistä tapahtumaa Veikassa, jolloin nähdään tammat tosi toimissa ja tietysti mukava nähdä myös teitä kimppalaisia! Katsotaan tarkempaa ajankohtaa lähempänä.

Leppoisaa keväänodotusta kaikille!

Terveisin,

Marita

 

 

Villit tammat Sanni ja Miina

Seuraavat kolme vuotta Hevoskimppa Veikan Kartanon Villit Tammat muodostuu 6v Satinkutin sekä 3v Villimiinan ympärille. Tervetuloa mukaan kaikki uudet ja vanhat osakkaat, edessä on todella mielenkiintoinen matka!

 

Sanni

Miina

 

 

 

 

 

 

(Kuvat Eija Hirvi-Talka)

Nyt kimpan alkaessa meillä on mielessä unelmia ja odotuksia, kuten kilpahevosten kanssa aina. Sanni Satinkutin kanssa unelmoimme osallistumisesta Kuningatarkilpailuun kimppakauden aikana ja Villimiinan eli Miinan kanssa unelmoimme osallistuvamme niin moneen ikäluokkakilpailuun kuin mahdollista. Myös Sannille on vielä tarjolla ikäluokkalähtö tänä vuonna, sillä 5-  ja 6-vuotiaat tammat voivat osallistua Tammaderbyyn ja Sannilla onkin siinä kunniakas 3. sija puolustettavana, joten ilman muuta tämä kisa on Sannin päätähtäin tänä vuonna.

Nuoren tamman kanssa realistinen päätähtäin on Villinmiehen tammakilpailu, Miinan osalta vuonna 2021 eli kimppakauden viimeisenä vuonna. Miinan kohdalla voi hyvällä syyllä todeta, että suku velvoittaa, sillä sen emä Villisisko oli aikanaan kuudes osallistuessaan Villinmiehen tammakilpaan ja emänemä, aikansa SE tamma, Hovi-Meeri voitti oman Villinmiehen tammakilpansa vuonna 1995. Villisiskon lisäksi Hovi-Meeri on jättänyt myös ravinkuningas Villihotin, joten Miinan emälinja on todella upeaa katsottavaa aina kymmeniä vuosia taaksepäin. Lisäksi Miinan isä Frans on voittanut mm. Derbyn ja Suurmestaruuden ja antanut jo hyviä jälkeläisnäyttöjä siitoksessa. Vielä kun muistetaan että Sannin isä A.T. Eko voitti ravikuninkuuden v. 2010 ja emä Milia kuningatartittelin v. 2005 niin voidaan todeta että tammamme ovat suvuiltaan todella upeita siniverisiä yksilöitä joiden kehityksen seuraaminen on taatusti elämyksellistä.

Kuten todettua uuden tulokkaamme Miinan emälinjassa näkyy pitkäjänteinen kasvatustyö jonka taustalla on Kari-Markku Karjalainen. Kari-Markulle suuri kiitos siitä että hän vuokrasi silmäteränsä tähän kimppaan ja itsekin lähti mukaan projektiin. Kimppakauden aikana ehdimme tutustua varmasti paremminkin Kari-Markkuun ja hänen menestykselliseen kasvatustyöhön. Hänen tähän mennessä parhaimpiin kasvatteihinsa kuuluvat Ravikuningas Villihotti  sekä Derbyvoittajat Villiari ja Hovi-Ari.

Näistä lähdökohdista voimme siis erittäin hyvillä mielin odottaa Sannin paluuta kilparadoille ja seurata Miinan kasvamista kilpahevoseksi. Seuraavassa blogissa tutustutaan paremmin hevosiimme ja niiden talliarkeen.

Hyvää alkanutta ravivuotta 2019!

Terveisin,

Marita

ps. Vielä on mahdollisuus lähteä mukaan tähän kimppaan, joten mikäli olet kiinnostunut niin otathan pikaisesti yhteyttä.

Ajatuksia kimpan päättyessä ja uuden alkaessa

Tässä Veikan kartanon villien tammojen päätösblogissa on mukava tutkailla kuluneen kolmen vuoden saldoa ja todeta, että hienosti  meillä meni! R.R.Diana tosin palasi kasvattajalle, eikä sille startteja kertynyt. Sen sijaan Sanni eli Satinkuti pystyi starttailemaan säännöllisesti ja kilpaili jopa niin hyvällä menestyksellä, että se noteerattiin Hevosurheilun 5-vuotiaiden sh-tammojen rankingissa kahdeksannelle sijalle. Jokaisen kannattaakin hankkia muistoksi viime perjantain Hevosurheilu, sillä oman hevosen nimi vuosirankingissa on todella harvinaista herkkua! Sannin nousujohteisen kauden kohokohtia olivat tietysti uusi tähtiaikainen ennätys (29.1a) sekä osallistuminen kolmeen suurkilpailun finaaliin, joiden parasta menestystä oli Tammaderbyn kolmas sija, johon myös kausi päättyi. Vaikka voittoja ei vielä ole kertynyt Sanni kilpailukirjaan niin silti sen uran 21 startista kerätty voittosumma 13 860 € kertoo siitä että onnistumisia on tullut pitkin matkaa.

Sannin kilpailujen seuraamisen lisäksi meillä kimppalaisilla on ollut säännöllisiä tapaamisia niin Veikassa kuin Lappeenrannan raveissa Villinmiehen tammakilpaa seuraamassa. Hevoset ovat hienoja eläimiä ja pidettyjen tapaamisten perusteella voi hyvillä mielin todeta, että hienot eläimet vetävät puoleensa hienoja ihmisiä. Itselleni on ollut ilo tutustua moniin uusiin ihmisiin tämän kimpan yhteydessä ja toivon, että muut kimppalaiset ovat kokeneet samaa iloa. Kimpan nettisivuilla on paljon kuvia matkan varrelta ja kaikki Sannin juoksut yms… Kimppasivut löytyvät täältä

Mikä parasta Sannin kilpaura jatkuu Villit tammat –kimpan nimissä myös seuraavat kolme vuotta ja on kiinnostavaa seurata, kuinka se pystyy kehittymään aikuisten hevosten sarjoissa. Unelmamme uudessa kimpassa on päästä osallistumaan kuningatarkilpailuun. Sanni valmistautuukin jo hyvää vauhtia tulevaan kauteen säännöllisillä treenilenkeillä. Sitä on Tammaderbyn jälkeen treenattu oikeastaan koko ajan, mutta lenkit ovat olleet enemmän pitkiä ja rauhallisia. Sanni on toki päivittäin tarhaillut, mutta jonkin verran sähäkkänä luonteena sitä ei voi kovin pitkään aivan tarhalevossa pitää vaan se täytyy säännöllisesti valjastaa lenkille.

Alkavan kimpan toista hevosesta 3-vuotiaaksi kääntyvää Villimiinaa eli Miinaa treenataan myös säännöllisesti ja se on kehittynyt erittäin hyvin. Tällä hetkellä Miina viettää vielä hieman varsamaista elämää, sillä se asuu pihatossa, josta se pääsee liikkumaan tarhaan ja taas takaisin katettuun makuuosastoon mielensä mukaan. Miina toki kuivatellaan ajolenkin jälkeen aina tallissa ennen pihattoon viemistä. Jossain vaiheessa keväämmällä Kaisa siirtää Miinankin talliin karsinaelämään. Ja molemmat tammat varmaankin myös käyvät eläinlääkärin tarkastettavan ennen kuin treeniruuvia taas kiristetään. Miinan kohdalla on selvää että tähtäimessä ovat ikäluokkakilpailut kimppakauden aikana ja se onkin maksettu kaikkiin tärkeisiin kilpailuihin mukaan.

Tällä Mikkelissä on viime viikkoina ollut mukavat talvikelit ja lumi on tehnyt maisemista jouluisia. Kauniiden maisemien lisäksi lumi on tuonut myös sen, että Veikan treenilenkeille on saatu hyvä lumipolanne ja sopivan napakka pinta.

Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

Toivottaa Marita

ps. Uuteen Villit tammat kimppaan on vielä muutama päivä mahdollista ostaa osuus Stall Blombacken verkkokaupasta

Tammaderbyn finaali

Sanni valjastetaan jälleen kilpakärryjen eteen tulevana lauantaina, sillä se osallistuu Tammaderbyn finaaliin Killerillä ja kilpailee 5-6v tammojen kanssa hienosta 15 000 € ykköspalkinnosta. Karsinnat olivat hevosmäärältään pienet jo alun perin ja kumpaakin karsintalähtöön tullut poisjäänti varmisti, että kaikki karsinnassa hyväksytyn juoksun tehneet tammat pääsevät osallistumaan finaaliin. Karsintoihin osallistuneet tammat keräsivät yhteensä kaksi laukkamerkintää, joten finaalista muodostui varsin tasaiselta vaikuttava lähtö.

Sanni Satinkuti Villinmiehen tammakilvan finaalissa (Eija Hirvi-Talka)

Osallistujalistasta selviää, että lähdön osallistujista hieman yli puolet (7) on 6-vuotiaita ja loput ovat 5-vuotiaita. Lähdön kokeneimmat osallistujat ovat 6-vuotiaat Hyypän Lilja (43 starttia) ja Ponutella (40 starttia). Lähdön eniten tienannut osallistuja on puolestaan Tähtiheili. Sanni sijoittuu ennätyksellään ja voittosummallaan aika lailla lähdön keskikastiin.

Hienon karsintajuoksun ansiosta Sanni pääsee lähtemään matkaan hyvältä radalta 1, josta on tavoitteena saada hyvä paikka sisäradalla kärjen tuntumassa. Killerin radalla on erikoisuutena ns. Open stretch-kaista, jonka avulla valjakot pääsevät kirimään loppusuoraa myös sisäkautta. Näin ollen kiritiloja on tarjolla sisäradalta normaalia enemmän. Sannilla ajetaan samoilla varusteilla kuin aiemmissakin lähdöissä. Sanni on myös juossut viimeisimmät starttinsa kengät jalassa, joten nyt marraskuun puolivälissä voimaan tulleella talviajan kengittä ajamisen kiellolla ei ole sen varustukseen vaikutusta.

Veikassa ajopaikat ovat säilyneet hyvinä harmaista päivistä huolimatta, joten Sanni on päässyt valmistautumaan starttiin aivan suunnitelman mukaan. Sanni söi hyvin karsinnan jälkeen ja on ollut pirteä kotona. Tamma on ravannut hyvin kevyissä treeneissä, lisäksi se hierottiin alkuviikosta, jotta Sanni saataisiin liikkumaan vielä notkeammin. ”Hovihieroja” Miia Hautajärvi vielä notkistelee Sannia tänään perjantaina, joten lihaksiston puolesta Sanni on taatusti viritetty parhaimmilleen.  Sille myös otetaan toinen hevonen matkakaveriksi mukaan, että se pysyy rauhallisempana reissussa. Kaikki siis näyttää hyvältä lauantaita varten, kun vielä säätiedotuksessakin on lupailtu auringon silloin pilkistävän pilvien takaa.

Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikan päälle Killerille seuraamaan Sannin osallistumista jo kolmanteen suurkilpailufinaaliinsa! Kilpailukauden jatkoa arvioidaan sitten finaalin jälkeen kun Sanni on kunnolla palautunut.

Muistutuksena sekä vanhoille että uusille kimppalaisille: Villit tammat Vol 2 alkaa 1.1.2019 ja kestää myös 3 vuotta. Sannin kanssa unelmoidaan kuningatarkilpailusta ja toisena hevosen kimpassa on huippulahjakas Villimiina, joka kääntyy 3-vuotiaaksi vuoden alussa. Villimiinalla tähdätään ikäluokan suurkilpailuihin kimppakauden aikana. Yksi osuus maksaa 100 € ja sen voi varata suoraan täältä tai lähettämällä s-postia joko minulle tai info@stallblombacke.com  

Terveisin,

Marita

 

Villit tammat blogi – Sannin kausi jatkuu

Sanni on palautunut hyvin Villinmiehen tammakilvasta ja treeneissä sillä on kaikki ollut kunnossa. Sannin kilpailukausi siis jatkuu ja loppuvuoden aikana Sanni ilmoitetaan sopivien tavallisten lähtöjen lisäksi myös Tammaderbyyn ja TRIO-kilpailuun. Alla vielä ikimuistoisia kuvia Lappeenrannasta Eija Hirvi-Talkan ottamana.

 

 

 

 

 

 

 

Seuraavaksi startiksi Kaisa on suunnitellut Sannin ilmoittamista Lahteen 28.10 ajettaviin raveihin kylmäveristen 3140 m matkalla ajettavaan tasoitusajoon, jossa se joutuu 20 m takamatkalle. Perusmatkalta pääsevät lähtemään enintään 6800 € tienanneet hevoset, 20 m takamatkalta enintään 9000 € tienanneet hevoset ja 40 m takamatkalta enintään 12000 € tienanneet hevoset. Kyseessä on ”tavallinen” sarja, joten siihen saavat osallistua kaikki edellä mainittujen voittosummien sisään mahtuvat suomenhevoset, ja koska se on rajattu kylmäverisille, myös ”tupsujalat” eli Ruotsin ja Norjan kylmäveriset ravurit saavat osallistua siihen.

Nuorilla suomenhevosilla ajetaan melko harvoin pitkiä yli 3000 m matkoja, joten 5-vuotiaiden suomenhevostammojen SE volttilähetyksellä on vuodelta 1998 ja se on Muiston Virin juoksema 1.29,3. Mainittakoon myös, että voimassaoleva ikäluokan tammojen autolähetyksellä ajettu yli 3000 m matkan SE on Viluman vuonna 1974 juoksema 1.36,4a.

Lahden startti palvelee hyvin Tammaderbyyn valmistautumista, sillä se ajetaan n. 1,5 viikkoa ennen Tammaderbyn mahdollisia karsintoja. Tammaderbyn finaali ajetaan Killerillä T76-päivänä 17.11. 15 000 € ykköspalkinnolla . Mikäli siihen on ilmoitettu enemmän kuin 12 hevosta, järjestetään karsinnat torstaina 8.11. Tammaderbyssä sekä karsinnat että finaali juostaan 2140 m matkalla.

TRIO on puolestaan enintään 8 000 € voittaneille suomenhevosille suunnattu suurkilpailu, jonka karsinnat ja finaali ajetaan tasoitusajona 2120 m perusmatkalla (paitsi Jyväskylän karsinta 2160 m perusmatkalla). Kilpailun järjestävät yhdessä Kuopion, Killerin ja Seinäjoen raviradat, joilla kullakin ajetaan kilpailun karsintalähtö marraskuussa. TRIOn finaali ajetaan 10 000 euron ykköspalkinnolla joulukuussa Kuopiossa.

Tällainen Sannin suurkilpailuissa kilpailuttaminen saa miettimään, millainen tekijä Sanni on ikäluokassaan tilastojen valossa ja hyvältähän Sannin meno vaikuttaa siinäkin mielessä. Hippoksen nettisivulta tilastoja tutkimalla selviää, että koko uran voittosumman mukaan järjestettynä Sannin on ikäluokkansa 13. paras voittosummallaan 7860 € ja parhaan ajan mukaan järjestettynä Sanni on ikäluokkansa 14. paras autoajallaan 1.29,1a. Huima Lento on molemmissa kategorioissa ihan omaa luokkaansa luvuilla 62895 € ja 1.24,6a. Hippoksen tilastosta laskin myös, että Sannin ikäluokasta kaikkiaan 125 tammaa on startannut ainakin kerran.

Sanni siis jatkaa nousujohteista kilpailukauttaan ja kilpailee vuoden loppuun kimppamme nimissä.  Jatkokimppaankin on ilahduttavasti tullut jo noin 50 varausta / tilausta, joten nyt kannattaa olla Vesaan yhteydessä ja varata oma osuus. Uuteen kimppaan liittyy vuoden alusta 3-vuotiaaksi kääntyvä Villimiina, joka on kehittynyt isoin harppauksin Veikassa. Alla Kati Sepposen kuvia nuoren lahjakkuuden tämän päivän treenistä, jatkokimpasta lisätietoa löytyy täältä

Hyvää lokakuun jatkoa! Ja muistattehan käyttää heijastimia jalkaisin tai kaksipyöräisellä kulkuneuvolla liikkuessanne!

Terveisin, Marita

Esittelyssä Villimiina (Kati Sepponen Photos):

Hevoskimppa Rudebox alkaa 1.10.2018 – esittelyssä Kimpanvetäjä Jouni

Stall Blombacken uusi hevoskimppa perustetaan ensi vuonna 2-vuotiaaksi kääntyvän lämminverisen oriin Rudeboxin (The Bosses Lindy – Rubik’s Cube) ympärille. Laidunkauden jälkeen ori on asettunut hyvin Veikan kartanoon ja Kaisan valmennukseen. Se on opetettu ja menee erittäin hienolla tyylillä kevyitä hölkkälenkkejä. 1/50 osuus maksaa 300 €, lisäksi valmennus ja muut kulut 25 €/kk. Osuuksia tähän Atupemin ”serkkupoikaan” voi vielä hankkia täältä.

Yksi hyvän hevoskimpan peruselementti on positiivinen ja aktiivinen kimpanvetäjä. Tässä jutussa esittelemme Rubebox-kimpanvetäjän Jouni Yliheikkilän, joka on ”hurahtanut” raviurheiluun ja on mielellään toivottamassa kaikki vanhat ja uudet hevosenomistajat mukaan tähän mielenkiintoiseen yhteiseen projektiin! Olemme kimpan puolesta erittäin iloisia että saimme Jounin kimpanvetäjäksi, luvassa on paljon hienoja yhteisiä elämyksiä!

 

Jouni ja osaomistamansa 3v SH Bramee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Missä asut ja mitä kertoisit itsestäsi?

Asun Mikkelin Savisillassa vaimoni Minnan kanssa. Läheisten lisäksi tunteiden kohteita ovat; Formulat (luetaan Ferrari), ravit ja pyöräily.

Miten olet innostunut raviurheiluun?

Lyhyt versio; anoppi vei raveihin. Pidempi versio; muutettuamme Mikkeliin vuonna -94, vaimon sukulaiset ilmoittivat tulevansa jatkossa joka vuosi St.Michel raveihin ja niin vuonna -95 minut ”vietiin” raveihin ja siitä pikkuhiljaa ravit alkoivat kiinnostamaan enemmän ja enemmän. Lopullinen kipinä syttyi ensimmäisen Raviliigan ja Lady Adelen myötä ja kun ”Alli” muutti Veikan Kartanoon ja pääsi seuraamaan lajia vielä lähempää.

Paras ravimuistosi?

2002 Varennen voitto St.Michel:ssä

Suosikkihevosesi?

Varenne – tiesi oman arvonsa ja nautti huomion keskipisteenä olemisesta.

Suosikkikuskisi?

Mika Forss – aina positiivinen ja kunnioittaa toisia kuskeja ja näiden hevosia.

Mitä hevosia osaomistat tällä hetkellä?

Bramee ja Rudebox Stall Blombacken kimpoissa, lisäksi mukana Jukurien ja KooKoon raviliiga kimpoissa.

Mikä on kimppaomistamisessa parasta?

Pienellä sijoituksella pääsee mukaan nauttimaan hevosen omistamisesta.

Mitä pidät Rudeboxista?

Komea ja ”sporttisen” näköinen, hyväsukuinen varsa josta kehittyy hieno ravuri

Miksi ihmisten pitäisi lähteä tähän kimppaan mukaan?

Hieno mahdollisuus päästä sisälle lajiin ja seuraamaan varsan kehittymistä aikuiseksi ravuriksi pienellä sijoituksella

Mitä odotat kimpanvetämiseltä?

Oppia itsekin lisää lajista ja saada lisää tietoa hevosen valmennuksesta, hoidosta ja muusta ”näkymättömästä” työstä taustalla ja kertomaan tietoa eteenpäin. Tavata uusia lajin harrastajia ja heidän kanssaan kokea Rudeboxin kilpauran eri vaiheet.

Kysymyksiä ja toiveita kimpasta voi laittaa suoraan Jounille, TERVETULOA MUKAAN!

jouniyliheikkila@hotmail.com

 

 

Villit tammat blogi – Fiilistelyä finaalin alla

Veikan kartanon Villien tammojen kimpan matka on ravitermein kaartumassa loppusuoralle, joten on hyvä hieman muistella sitä kuinka tähän on tultu. Satinkuti eli Sanni on jo lähes toteuttanut kimpan päätavoitteen, eli se osallistuu tulevana lauantaina Villinmiehen tammakilvan finaaliin.

Sannin kanssa voisi sanoa nuoren hevosen valmentamisen ja kilpailuttamisen menneen melkein kuin elokuvissa, tästä jo tässä vaiheessa iso kiitos valmentaja Kaisalle ja koko tallitiimille! Työ on ollut pitkäjänteistä ja sitä on tehty ennen kaikkea hevosten ehdoilla.  Sanni onkin säästynyt loukkaantumisilta, joten se pystyi suunnitelman mukaan juoksemaan opetuslähdön ja Nuoret radalle –lähtöjä kolmevuotiaana, aloittamaan varsinaisen kilpailemisen nelivuotiaana ja on nyt viisivuotiaana osallistunut jo Totina-ajoon ja Varsakunkun finaaliin ja tietysti kaiken huippuna lauantain Villinmiehen tammakilpailun finaaliin. Kehitystä on tapahtunut vuosi vuodelta ja Sannilla onkin edessään vielä pitkä ura toivottavasti yhtenä maan kärkitammana.  Haastetta Sannin kanssa toimimiseen varsinkin alkuaikoina on tuonut sen pelokas luonne, jonka vuoksi kuskit ja myös tallinväki on saanut olla tarkkana, sillä alkuun Sanni olisi raviradallakin mielellään poistunut vastakkaiseen suuntaan traktoreita ja muita moottoroituja kulkupelejä kohdatessaan. Aika hoitaa, voi tässäkin todeta, sillä iän myötä Sanni on järkevöitynyt kovasti eikä sen tänä vuonna juoksemiin seitsemään starttiin ole tullut kuin yksi laukkamerkintä. Muuten Sanni on luonteeltaan todella kiltti ja viihtyy hyvin niin hevos- kuin ihmisystäviensäkin seurassa. Kilparadoilla Sanni on näyttänyt moneen otteeseen hyvää jaksoa ja sen myötä se ei ole välittänyt raskaistakaan juoksuista. Nopeutta tulee varmasti aikaa myöten lisää, jolloin Sannilla on kaikki edellytykset nousta aivan maan kärkitammojen joukkoon.

Villien tammojen kimppa on kuitenkin saanut osansa hevosenomistamisen vastoinkäymisistä, sillä alkujaan kimpan unelmaa lähti Sannin kanssa tavoittelemaan myös R.R.Diana. Harmillisesti Dianan kanssa treenien nousujohteinen toteuttaminen ei sujunut suunnitelmien mukaan, joten katsoimme myös hevosen kannalta parhaaksi että se palaa omistajalleen kesken kimppakauden. Tässä yhteydessä paljon terveisiä Dianalle!

Kimpalla on ollut myös monia yhteisiä tapaamisia Veikan kartanossa, jossa olemme päässeet tutustumaan Sanniin ja Dianaan, sekä tietysti toisiimme. Kimppaomistamisen parhaisiin puoliin kuuluu ehdottomasti mahdollisuus päästä tutustumaan moniin mukaviin ihmisiin ja nyt lauantaina pääsemme nauttimaan yhdessä suurkilpailun tunnelmasta ja jännittämään Sannin juoksua. Myös paljon kaivattu ja kyselty jatkokimppa on nyt perustettu, siitä löytyy lisätietoa täältä. Tervetuloa mukaan kaikki uudet ja vanhat kimppalaiset!

Sannilla kaikki hyvin ajatellen lauantain starttia ja sen kunnonajoitus vaikuttaa onnistuneen täydellisesti. Tammakilvan finaali on kovatasoinen lähtö ja siinä on vastassa muutama ennakkoon liian kova kanssakilpailija, mutta ehjällä juoksulla kärjen tuntumassa Sanni voi yllättää meidät iloisesti.

Kun on enää kaksi yötä Tammakilpaan niin voimme muistella kimpan hetkiä oheisen kuvagallerian muodossa!

Terveisin,

Marita

 

 

Villinmiehen tammakisan karsinta kutsuu!

Kauan odotettu päivä on nyt käsillä! Eli ensi maanantaina Lappeenrannassa ajettavat Villinmiehen tammakilpailun karsinnat. Kilpailu on tarkoitettu 4-vuotiaille Suomessa syntyneille lämminveritammoille ja 5-vuotiaille suomenhevostammoille ja se suoritetaan 2100 metrin matkalla ryhmäajona autolähetyksellä. Perinteikäs kilpailu ajettiin ensimmäisen kerran vuonna 1981 ja sen voitti silloin Talli Raviriihen omistama ja Mikko Liikkasen ohjastama H.P.Likka.

Villinmiehen tammakilpailun suomenhevosten kunniataulu on mielenkiintoista tutkittavaa, sillä sieltä löytyy monia tammoja, jotka aikuisella iällä saavuttivat Ravikuningattaren tittelin, esimerkiksi Valomerkki, Totina ja B.Helmiina. Toisaalta sieltä löytyy myös sellaisia tammoja, jotka siirtyivät jo nuorina siitokseen, kuten kolminkertaisen Ravikuningattaren I.P.Vipotiinan emä I.P.Vipotti tai Maipin Inka, jonka ensimmäinen varsa Tulinko on jo saavuttanut ennätyksen 22,1a ja jatkaa kilpailu-uraansa. Ja tietenkin Sannin hovikuskin Riston nimi löytyy (kahdesti) kunniataulusta. Lämminveristen kunniataulusta löytyy kansainvälisestikin menestyneitä tammoja, esimerkiksi Louise Laukko ja She Loves You.

Karsintalähtöjä suomenhevostammoille ajetaan tänä vuonna kaikkiaan kolme kappaletta ja Sanni osallistuu niistä viimeiseen eli siihen, joka ajetaan päivän kolmantena lähtönä. Etukäteen hevosista on laadittu ranking, joka löytyy täältä. Sanni löytyy rankingista sijalta 12 eli juuri finaalipaikassa kiinni. Itse karsintaan Sanni sai loistavat asetelmat eli se starttaa radalta 1. Sannin kanssa samaan karsintalähtöön osallistuvat mm. Varsakunkun finaalista tutut Corinna ja Limuska sekä ikäluokan kärkitammoihin kuuluva Kömin Lento. Muissa karsintalähdöissä ovat mukana mm. Ypäjä Keva ja Varsakunkun finaalin voittanut Huima Lento, sekä tietenkin Sannin tallikaveri Reipas Tähti. Mielenkiintoisia karsintoja siis edessä!

Jokaisesta karsintalähdöstä pääsee 4 parasta lauantaina 22.9. ajettavaan finaaliin. Suomenhevosten karsintalähdöt ajetaan päivän ensimmäisinä lähtöinä ja niiden finaalin ratavalinta on tapahtuu illan neljännen lähdön jälkeen.

Sannilla on kaikki sujunut hyvin Killerin startin jälkeen. Treenissä se on ravannut hyvin ja muutenkin tuntunut nousukuntoiselta. Sanni myös klipattiin eli sen orastava talvikarva ajeltiin pois joten tammamme esiintyy taas ”nyljettynä oravana” meille 😉  

Sanni kilpailuasussa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omana hyvänä itsenään Sannin pitäisi pystyä taistelemaan finaalipaikasta, sitten mikäli finaalipaikka aukeaa, voidaan kokeilla esim. jenkkikärryjä tai kenkien poisottoa. Jotta kimpan unelma toteutuisi niin Sannin pitää kuitenkin parantaa edellisestä startista, mutta kyllä Sanni pystyy siihen!

Terveisin,

maanantaita innolla odotteleva Marita