Aarre saapui kartanoon

Stall Blombacken valmennus- ja kuntoutuskeskus Veikan kartanossa sai mielenkiintoisen uuden tulokkaan kuin huippusukuinen Treasure Woodland eli Aarre muutti Mikkeliin huhtikuun lopussa. Sukua hevosella todellakin löytyy sillä samasta emästä (Unlimited Visa) on myös Shadow Woodland, joka on juuri nyt ehkä mielenkiintoisin Suomessa syntynyt lämminverinen. Ruuna tehtaili keväällä tasoitusajon ME ajan ja saapuu Finlandia-ajoon ensi sunnuntaina. Aarteen isä on vastaavasti edellinen suomalainen supertähti eli Brad De Veluwe, jonka ensimmäistä ikäluokkaa Aarre edustaa.

Aarre1Aarre on nyt 3-vuotias isokokoinen ruuna, joka on loukkaantumisen jälkeen palailemassa takaisin säännölliseen treeniin. Ruunan jänne reagoi juuri ennen suunniteltua opetuslähtöä 2-vuotiaana ja sen jälkeen edessä oli pitkä kuntouttamisjakso Hämeen Hevoskuntoutuksessa. Nyt aloitetun harjoittelujakson tueksi kuntouttamista jatketaan edelleen ja ruuna saa säännöllisesti GameReady kylmäkompressiohoitoa sekä kesäkuusta alkaen vesikävelytystä. Lihashuoltoa tehdään säännöllisen hieronnan avulla, jota tehostetaan viikoittaisilla IR lämpöhoidoilla ja tarvittaessa laserilla ja akupunktioilla. Hevosen kuntotumista ja valmentautumista seurataan Antero Tupamäen kontrolleilla, joista ensimmäinen on ohjelmassa nyt heti toukokuun alkupuolella. 3-vuotiskauden ikäluokkakilpailut tulevat Aarteelle eittämättä liian aikaisin ja tavoitteena onkin saadaan ehjä harjoituskausi alle ja aloittaa säännöllinen kilpaileminen ensi vuonna. 

 

Aarre2”Aarre on erittäin mielenkiintoinen projekti, joka sopii meidän toimintaperiaatteille loistavasti. Olen erittäin iloinen, että omistajaporukka halusi tuoda hevosen nimenomaan tänne ja sen eteen tehdään varmasti kaikki mahdollinen. Tavoitteena on rakentaa hevosta rauhassa yhdistelmällä kuntoutushoitoja ja peruskuntotreeniä. Yksilöllinen ruokinta ja hyvä lihashuolto ovat myös peruselementtejä, kun hevosta vahvistetaan ja rakennetaan kohti tulevia koitoksia”, kertoo Kaisa Tupamäki-Kukkamo.

Aarteen omistaa useita kymmeniä henkilöitä sisältävä Aarre-talli, joka seuraa hevosen päivittäistä elämää ja treenaamista Stall Blombacken tarjoaman Protreenari-etäseuranta palvelun avulla. Varmasti kimppaporukan kanssa pidetään myös yhteisiä tapaamisia Veikan kartanossa ja muutenkin puhalletaan tiukasti yhteen hiileen hienon hevosen puolesta.